Teammanager acute zorg

Ben jij als teammanager op zoek naar een uitdagende en verantwoordelijke rol binnen de acute zorg? Bij ons krijg je de kans om met jouw leiderschap, visie en ervaring letterlijk en figuurlijk te bouwen aan de acute zorg en de samenwerking tussen de teams en medici te optimaliseren. Je bent een verbindende manager, die het team faciliteert in de dagelijkse operatie én in het behalen van de afdelingsdoelen, jij weet precies wat je team nodig heeft. Je hebt oog voor teamontwikkeling en stimuleert de teamleden zich zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te ontwikkelen

Teammanager acute zorg

 • 32-36 uur
 • Drachten 

Teammanager Ineke Jonkheer over de functie:

“Als het spannend wordt moet je er staan voor de patiënt. Hiermee kan je het verschil maken. Dat maakt dat de acute zorg zo dynamisch is en altijd in ontwikkeling. Een opname op de SEH of IC/CC komt voor een patiënt meestal onverwacht. Het is belangrijk dat de opvang professioneel verloopt en de zorg klopt. Hiervoor is goede samenwerking een voorwaarde. Teams die op elkaar zijn ingespeeld zodat ze samen goede en adequate zorg kunnen verlenen. Deze gedachte ligt ook ten grondslag aan de samenwerking zoals wij die vorm willen geven op de nieuwe afdeling voor acute zorg; één afdeling voor acute zorg, met een spoedplein op één locatie. Ik ben op zoek naar een collega die samen met mij en de teams er voor zorgt dat we blijven ontwikkelen. Zo kunnen we duurzaam een stevige acute as neerzetten en de kwaliteit van zorg verbeteren”

Over Nij Smellinghe

Onder het motto ‘Met aandacht. Dat voelt beter’ zetten dagelijks circa 1.600 collega’s zich in met persoonlijke aandacht voor kwaliteit van zorg en patiënttevredenheid. Nij Smellinghe mag vanaf 2022 het keurmerk “World-class Workplace” dragen. Dit keurmerk wordt alleen toegekend aan organisaties die door hun eigen medewerkers bovengemiddeld hoog worden gewaardeerd op het gebied van medewerkersbevlogenheid en goed werkgeverschap. Met dank aan al onze collega’s die ervoor zorgen dat ons ziekenhuis Nij Smellinghe zo’n geweldige plek is om te werken.

Jouw werkplek

Als Teammanager acute zorg geef je met je collega-teammanager integraal leiding. Jullie zijn verantwoordelijk voor de intensive care, de coronary care unit, de eerste hart hulp en de spoedeisende hulp. Jullie verdelen de aandachtsgebieden, gebruiken elkaars sterktes en delen actief kennis en ervaring. Deze vacature betreft het aandachtsgebied intensive care en coronary care. Je leidinggevende is de ZVE manager acute zorg en Operatiecomplex. In jouw rol ben je verantwoordelijk voor de duurzame inzet en ontwikkeling van je medewerkers en teams. Vanuit een positieve en coachende leiderschapsstijl werk je samen met hen aan verbetertrajecten, aan innovaties en aan persoonlijke en professionele groei. Jullie zorgen er gezamenlijk voor dat het fijn werken is op de verschillende afdelingen van de acute zorg. Actuele thema’s zijn het bouwen van de nieuwe afdeling acute zorg, het binden en boeien van medewerkers, duurzame zorg en cultuur en communicatie. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor een gezonde en efficiënte bedrijfsvoering. Van jou wordt gevraagd dat je scherp bent in sturing op capaciteit, financiën en resultaat. De acute zorg staat voor dynamiek en als teammanager werk je intensief samen met medisch specialisten. Met hen en het team realiseer je optimale condities voor kwalitatief hoogwaardige en verantwoorde patiëntenzorg. De kracht van Nij Smellinghe is dat we toekomstgericht zijn en dat geldt ook voor de acute zorg. Jij kent de ontwikkelingen in het werkveld en vertaalt dit naar tactisch en operationeel beleid. Je implementeert nieuw beleid en je biedt begeleiding in veranderprocessen. Ook heb je een actieve rol in het ontwikkelen van meerjarenplannen voor de acute zorg en de ZVE. Hierin liggen mooie kansen. Je bouwt letterlijk en figuurlijk mee aan samenwerking en excellente zorg binnen Nij Smellinghe en in de keten rondom het ziekenhuis. Kortom een uitdagende functie in een prachtig ziekenhuis, waarin je veel van jezelf kwijt kunt.

In 2025 wordt er een nieuwe afdeling acute zorg gerealiseerd. De Intensive Care, CCU, EHH, SEH en de huisartsenpost zijn dan ondergebracht in één grote afdeling. Hier vindt alle acute zorg plaats onder één dak, waarbij de SEH en huisartsenpost zijn geïntegreerd in een spoedplein. Er wordt nauw samengewerkt met de afdeling tijdelijke opvang ouderen annex aan de afdeling acute zorg. Na de geplande ver- en nieuwbouw werk je op een “state” of the art afdeling voor acute zorg.

Jouw profiel

 • Je hebt een HBO diploma aangevuld met een afgeronde managementopleiding
 • Je bent een ervaren leidinggevende met visie, die overzicht houdt en besluitvaardig is
 • Je bent oprecht geïnteresseerd in medewerkers. Je kent en waardeert hun talenten en weet een uitnodigende ontwikkelomgeving te creëren
 • Je hebt een prettige en effectieve manier van communiceren, ongeacht wie er voor je staat
 • Kennis van ziekenhuisprocessen en van de acute zorg een pré
 • Je bent resultaatgericht, doet op basis van feiten voorstellen tot procesverbetering en hebt ervaring met de rol van (project)leider in verbeterprojecten en veranderopdrachten
 • Je bent een teamspeler en verbinder
 • Je kunt omgaan met complexe situaties en tegengestelde belangen. Je hebt een open houding en denkt in mogelijkheden

Salaris en arbeidsvoorwaarden

 • FWG 60 (max. € 5212,- op basis van 36 uur) + 8,33 % vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering
 • CAO Ziekenhuizen en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden waarin je onder andere gebruik kunt maken van allerlei fiscale regelingen zoals het fietsplan, sporten, de aanschaf van een laptop ed.
 • Volop mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling
 • Aandacht voor jouw werkgeluk en balans

Meer weten?

Idi de Boer, ZVE manager acute zorg en Operatiecomplex, of Ineke Jonkheer, Teammanager acute zorg, vertellen je graag meer over deze baan. Idi de Boer is te bereiken via 0512-588774 en Ineke Jonkheer via 0512-588908.

Een goed gevoel?

Herken jij je in de vacature en ben je enthousiast? Solliciteer dan direct! Dat kan op de website www.nijsmellinghe.nl via de sollicitatiebutton tot en met 29 mei 2023. We nemen zo snel mogelijk contact met je op. De eerste gesprekken staan gepland op vrijdag 9 juni.

Een assessment en het opvragen van referenties zijn onderdeel van de procedure.

Omdat veiligheid en vertrouwen belangrijk zijn in ons ziekenhuis, vragen we alle nieuwe collega’s om een geldige Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen. Dit is een voorwaarde voor aanname.

We houden de werving en selectie graag in eigen hand. Daarom maken we geen gebruik van werving- en selectiebureaus.

Solliciteren