Bedrijfskundig adviseur Medisch Laboratorium

Heb jij de drive om bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van het Medisch Laboratorium? Wij zoeken een enthousiaste

Bedrijfskundig adviseur Medisch Laboratorium
• 32 - 36 uur
• Drachten
• Tijdelijk, met zicht op een vaste baan

Klinisch Chemicus, Manager Medisch Laboratorium Adrian Kruit over de baan:

In Nij Smellinghe staan we voor kwalitatief uitstekende zorg én voor continue blijven ontwikkelen en innoveren. In een mooi overzichtelijk ziekenhuis met zeer gedreven professionals is het prettig werken. De komende jaren verwachten wij dat de dienstverlening steeds meer op maat geboden zal moeten worden, zowel intern als extern. Hierin speelt het medisch laboratorium een prominente rol. Met de op handen zijnde verhuizing van het laboratorium en de vervanging van de apparatuur, staan we aan de vooravond van een groot aantal veranderingen. Deze zullen eraan bijdragen dat we onze ambitie waar kunnen maken en excellente zorg kunnen blijven bieden voor ons ziekenhuis maar ook voor zorgverleners in de regio. Het medisch laboratorium streeft naar zinvolle en kostenefficiënte diagnostiek en ontwikkelt hier methoden voor om dit te realiseren. Het werk is erg afwisselend en gaat 24/7 door. Wij zijn een gemotiveerd en hecht team waarbij flexibiliteit en inzet voor elkaar voorop staan. Het onderlinge contact met collega ’s is zowel binnen als buiten het medisch laboratorium uitstekend.


Over Nij Smellinghe

Onder het motto ‘Met aandacht. Dat voelt beter’ zetten dagelijks circa 1600 collega’s zich in met persoonlijke aandacht voor kwaliteit van zorg en patiënttevredenheid. In 2019 werd ziekenhuis Nij Smellinghe door de eigen collega’s genomineerd als Beste Werkgever. Daar zijn we ontzettend trots op. Naast uitstekende zorg voor onze patiënten, hebben we ook volop aandacht voor jou als medewerker. 

Jouw werkplek

Het medisch laboratorium verzorgt diagnostiek voor kliniek, polikliniek, huisartsen en zorginstellingen. In ons modern uitgeruste en ISO 15189 geaccrediteerde laboratorium werken 70 collega‘s. De trombosedienst verzorgt de controle en advisering van de anti-stollingstherapie bij extramurale patiënten. Omdat de ontwikkelingen in de zorg, en daarmee in het Medisch Laboratorium, elkaar in rap tempo opvolgen is het van groot belang inzicht te hebben in prestaties, trends en toekomstscenario’s. Je bent verantwoordelijk voor het verifiëren van prestaties van het laboratorium door middel van kostenramingen, het factureren van onderzoek aan derden en trials, controle van ingaande uitgaande facturatie, onderzoek naar marktconformiteit en benchmarking. Je levert een belangrijke bijdrage aan de materiële- en investeringsbegroting en de logistiek en capaciteitsplanning van het Medisch Laboratorium. Je analyseert en bewaakt de realisatie van productieafspraken en het budget en adviseert over bijsturing. Ontwikkeling en innovatie kun je vertalen in een businesscase. Daarin verbind jij kennis van het primaire proces met een financiële onderbouwing en inschatting van haalbaarheid. Je adviseert over implementatie van veranderingen. Je bent verantwoordelijk voor contractbeheer met leveranciers van apparatuur en middelen, voor leveranciersbeoordeling en je bent nauw betrokken bij inkoopprocessen. Daarin werk je samen met andere afdelingen van het ziekenhuis.

Jouw profiel

  • Je hebt aantoonbare ervaring in een klinisch chemisch laboratorium, kennis van het primaire proces en je hebt de afgelopen jaren in een soortgelijke functie ervaring opgedaan óf je bent (recent) afgestudeerd van een HLO-opleiding - of vergelijkbare opleiding - met achtergrond in of aanvulling op bedrijfskundig of bedrijfseconomisch gebied
  • Je kunt procesgericht en projectmatig werken
  • Je hebt een goed ontwikkeld gevoel voor cijfers en grote hoeveelheden data en hebt een scherpe analytische blik waarmee je afwijkingen signaleert en verbindingen weet te leggen
  • Kennis van de bekostigingssystematiek van de zorg is een pré.

Salaris en arbeidsvoorwaarden

  • FWG 60
  • voldoende ontwikkelmogelijkheden.

Meer weten?

Neem gerust contact op met Adrian Kruit op telefoonnummer 0512 588745. Hij vertelt je graag meer over de functie.

Een goed gevoel?

Ben je enthousiast? En wil je solliciteren? Dat kan tot 27 juni 2021 via de sollicitatiebutton. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden tussen 6 en 9 juli 2021.

Solliciteer direct

Na het sollicitatiegesprek kan eventueel een referentiecheck worden gedaan. Dit gaat altijd in overleg met de uiteindelijk geselecteerde kandidaat.

Omdat veiligheid en vertrouwen belangrijk zijn in ons ziekenhuis, vragen we alle nieuwe collega’s om een geldige Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen. Dit is een voorwaarde voor aanname.