Docent professionele vaardigheden en studieloopbaanbegeleider

0,8-1,0 FTE bij de Informatica-opleidingen van NHL Stenden in Emmen. 

Waar ga je aan de slag 

Informatica is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Onze studenten gaan hierin een belangrijke rol vervullen. Niet alleen de inhoudelijke kennis, maar ook de professionele vaardigheden en de houding van studenten zijn belangrijk om dit op een verantwoorde en effectieve manier te doen. Onze studenten zijn zich bewust van hun rol en de omgeving waarin ze acteren. Ze zijn kritisch, maar altijd wendbaar en oplossingsgericht. De informatica-opleidingen zijn gesitueerd in Emmen. We bieden een brede opleiding aan met verschillende uitstroomrichtingen. Een van de speerpunten is IT-Security, op dat gebied verzorgen we onderwijs en doen we toegepast onderzoek waarvan de studenten en de omgeving kunnen profiteren. We werken samen met andere opleidingen in Emmen en Leeuwarden om ook andere opleidingen zoals Associate Degrees te verzorgen, bijvoorbeeld op het gebied van Industriële Automatisering en Robotica. We staan bij NHL Stenden bekend om de persoonlijke benadering van onze studenten. We vinden het belangrijk om onze studenten de ruimte te geven om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. We begeleiden ze daar zo goed mogelijk bij. Onze studieloopbaanbegeleiders spelen hierin een cruciale rol. 

Wie zoeken we 

We zoeken een nieuwsgierige collega met een open houding en een lerende mindset die in staat is om op een proactieve manier waarde te creëren voor studenten en ons team. Je beschikt over minimaal een bacheloropleiding en hebt minder dan acht jaar werkervaring. Je hebt affiniteit met techniek en (hoger) onderwijs, maar je hoeft geen informaticus te zijn. Je bent een empathische en krachtige professional. Je wordt geboeid door de individuele ontwikkeling en het leerproces van mensen, maar je weet ook een professionele afstand tot de student te bewaren. Je hebt bij voorkeur ervaring met en kennis van projectmanagement. Je kunt goed organiseren en redt je uitstekend met de Engelse taal. Daarnaast wil je jezelf van nature graag verder ontwikkelen en nieuwe kennis en vaardigheden opdoen. 

Wat ga je doen 

Binnen de opleiding is veel aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling van de student. Daarom hanteren wij de methodiek Design Based Education (DBE) en vragen wij studenten zelf de regie te nemen over hun opleiding binnen een leerwegonafhankelijke studie. Samen met jouw collega's geef je vorm en uitvoering aan de studieloopbaanbegeleiding en het professional skills onderwijs. Je verzorgt klassikale lessen, een-op-eencoaching en begeleiding aan projectgroepen met eerste- of tweedejaars studenten. Zowel in het Nederlands aan Nederlandse studenten als in het Engels aan internationale studenten. Jouw werkzaamheden zijn gericht op ontwikkeling en projectmatig werken van de individuele student. Het gaat om begeleiden, coachen, uitdagen en inspireren. Je werkt samen met ervaren docenten en andere studieloopbaanbegeleiders. Je werkt met hen tevens samen in het kader van de ontwikkeling van een onboardingsprogramma voor nieuwe studenten. Je krijgt een vaste coach, veel feedback en ontwikkelingsmogelijkheden. 

We bieden je 

Een veelzijdige en dynamische functie in een organisatie waar ruimte is voor eigen initiatief en ideeën en waar veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling. Je salaris en functieniveau zal, afhankelijk van je kennis, ervaring en inzetbaarheid, maximaal € 4.307,66 (schaal 10, cao-HBO) bruto per maand zijn. Bij ons ontvang je tevens nog 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering. Het betreft in eerste instantie een aanstelling voor 1 jaar waarna verlenging en uitbreiding tot de mogelijkheden behoort. Startdatum: zo spoedig mogelijk. 

Over NHL Stenden Hogeschool 

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grens. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis op te doen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt. 

Procedure 

Graag ontvangen wij jouw sollicitatie zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk op 2 januari 2022. Let op: Aangezien je bij jouw werkzaamheden veelvuldig van de Engelse taal gebruik gaat maken, vinden de sollicitatiegesprekken in het Engels plaats. Een in het Engels geschreven sollicitatiebrief is een pré. Geschikte kandidaten kunnen voor de sluitingsdatum al een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek ontvangen. Reageer dus snel. 

Reageren 

Over de inhoud of het profiel van de functie kun je contact opnemen met teamleider Arvid Fens. Overtuigd? Stuur dan je sollicitatie via de sollicitatieknop onder vermelding van vacaturenummer 2777 AICT. 

 Wil jij, net als de 2000 andere collega’s binnen NHL Stenden, ook grenzen verleggen? Én herken je je in het profiel? Dán zijn we zijn benieuwd naar je sollicitatie. 

 Aquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.