APO Docent-Onderzoeker Orthopedagogiek

Wil jij je inzetten voor grensverleggend onderwijs bij de Academie Primair Onderwijs én een bijdrage leveren aan de maatschappelijke opdracht van het hbo?  Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?  

NHL Stenden Hogeschool zoekt per 1 maart voor de Academie Primair Onderwijs, locatie Leeuwarden, een:  

Wie zoeken we 

We zoeken voor de OLB Leeuwarden en de minor Gedrag & Leren een enthousiaste collega met kennis en expertise op het gebied van (ortho)pedagogiek. 

Heb jij: 

 • Passie voor het opleiden en ontwikkelen van onze studenten tot professionele leraren? 

 • Actuele vakkennis en (onderzoeks-)ervaring en ben je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen ten aanzien de nieuwste leeftijd-specifieke  ontwikkelingen? 

 • Aantoonbare affiniteit met het speciaal (basis)onderwijs en het hoger onderwijs en met de provincie Fryslân? 

 • Een sterk ontwikkeld conceptueel vermogen, resultaatverantwoordelijkheid en oplossingsgerichte instelling? 

 • Herken je jezelf in de woorden: onderzoekend, inspirerend, ondernemend, doortastend en innovatief? 

 • En ben je breed inzetbaar voor vakinhoudelijke en beroepsvoorbereidende onderdelen en het begeleiden van studenten bij praktijk- en ontwerpgericht-onderzoek en projecten? 

Dan zoeken wij jou! 

Waar ga je aan de slag 

De Academie Primair Onderwijs (Academie PO) is één van de veertien academies binnen NHL Stenden Hogeschool. Deze Academie biedt onderwijs aan ruim 2000 studenten verdeeld over de Pabo (voltijd en deeltijd), de internationale Pabo (ITEps), de Academische Pabo en twee educatieve masters. De Academie heeft vijf lesplaatsen in Noord-Nederland: Leeuwarden, Groningen, Meppel, Emmen en Assen. De Academie Primair Onderwijs levert vanuit sociaal en educatief perspectief een belangrijke bijdrage aan het leefbaar houden van de regio’s en vormt daardoor een belangrijke spil in het zwaartepunt Vital RegionsDe Academie Primair onderwijs ondergaat op dit moment een organisatietransitie waarbij de locatie gedachte plaats maakt voor nieuwe thema’s en leerroutes. 

Wat ga je doen 

Kern van de functie Docent Onderzoeker (opleidingsdocent) is de inbedding van (ortho)pedagogiek in het curriculum van de opleiding tot leraar basisonderwijs (pabo) door het ontwerpen en geven van colleges/impulsen, het opzetten van ateliers, het creëren van rondetafelgesprekken. Je coacht en begeleidt studenten in een Design based omgeving en je begeleidt hen op hun leerwerkplek en in hun persoonlijke professionele ontwikkeling. Je denkt mee in de curriculumontwikkeling in een Resultaat Verantwoordelijk Team dat bij jouw taken past. Je levert tevens je bijdrage aan de minor Gedrag en Leren. 

Vernieuwend is de dubbele bachelor pedagogiek/ pabo, ontworpen vanuit een sterke behoefte aan breder opgeleide leerkrachten voor het basisonderwijs. Hierin is jouw expertise als (ortho)edagoog zeer gewenst. 

Profielschets: 

 • Je hebt een aantal jaren ervaring als docent. 

 • Je hebt een afgeronde master, bij voorkeur orthopedagogiek. 

 • Je bent een professional, gericht op het continu verbeteren van het onderwijs en versterken van jouw eigen vaardigheden, je houdt van werken in een team en je beschikt over uitstekende coachingsvaardigheden. 

 • Je bent in het bezit van de basiskwalificatie didactische bekwaamheid (BDB) of bent bereid deze te behalen. 

 • Je bent bekend met het doen van ontwerpgericht onderzoek. 

 • Je beschikt over een goede Engelse taalvaardigheid en open staat voor de Fryske taal en cultuur. 

 • Je bent bekend met de praktijkcontext van het primair en speciaal (basis)onderwijs. 

Wij bieden je 

Wij bieden je een uitdagende werkomgeving met volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Het salaris varieert, afhankelijk van opleiding en ervaring, tussen de € 3.731,81  (begin schaal 11 cao HBO) en € 5.127,39 (eind schaal 11 cao HBO) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8.3% eindejaarsuitkering. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar. 

Over NHL Stenden Hogeschool 

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt! 

Reageren 

Ben jij de enthousiaste en inspirerende collega die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV via de sollicitatieknop t.a.v. Berber Greven /José Middendorp bij onderwerp van vacaturenummer 2752 APO. 

Procedure 

Je kunt tot en met 23 januari reageren. De sollicitatiegesprekken zijn gepland in week 5 of 6 in Leeuwarden of via Teams.  

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid wordt de voorkeur gegeven aan een interne kandidaat. 

Vragen?   

Neem voor vragen over de OLB Leeuwarden contact op met Berber Greven, teamleider, telefoon 06 28 30 33 18 en voor vragen over de minor Gedrag & Leren met José Middendorp, teamleider, telefoon 0619276724.  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.