Twee docenten consumentengedrag

Wil je een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?  

NHL Stenden Hogeschool is voor de Academie Commerce & International Business op zoek naar 

Twee docenten consumentengedrag  

0,2 – 0,4 fte  

Wie zoeken wij 

Wij zoeken twee actieve betrokken collega’s die zelfstandig kunnen handelen en zich als een teamspeler opstellen. Samen met een drietal collega's werk je mee aan de ontwikkeling van de minor Neuromarketing. 

Waar ga je aan de slag 

De vacature wordt ingevuld binnen de opleiding Commerciële Economie - Academie Commerce & International Business. De Academie bestaat uit de opleidingen Commerciële Economie (CE), International Business (IB) en Ondernemerschap en Retail Management (ORM). De Academie leidt op voor nationale en internationale (commerciële) functies voor de handel, industrie en dienstverlening. De opleidingen worden verzorgd op de vestigingen in Emmen, Leeuwarden, Amsterdam en Qatar.  

De minor Neuromarketing houdt zich bezig met kennis en toepassing van theorieën op het gebied van (sociale) psychologie, gedragswetenschappen en neurowetenschap. Deze kennis gebruiken studenten om koopgedrag te meten, te voorspellen en te beïnvloeden. Dit alles doen ze “evidence based“ op basis van de nieuwste inzichten. Het verzamelen en interpreteren van data door observatie en experimenten is de rode draad in het semester. 

Studenten leren de meest gangbare theorieën in de neuromarketing kennen. Ze verdiepen zich in de dagelijkse praktijk van marketing bij bedrijven. Hierdoor krijgen ze de mogelijkheid om het effect te meten van de producten en diensten die ze op basis van de opgedane kennis hebben bedacht voor het bedrijf waar ze een opdracht voor doen.  

Samen met de docent zijn ze verantwoordelijk voor de specifieke invulling van de onderwerpen, die ze bestuderen. Op basis van hun eigen interesses en de noodzaak van de praktijk werken ze aan een verbreding en verdieping van zichzelf, zodat ze later de professional zijn die een echt verschil maakt. 

Wat gaan jullie doen: 

 • Lessen verzorgen op het gebied van consumentengedrag. 
 • Lessen verzorgen op het gebied van onderzoek toegespitst op de Design Science ontwikkelmethode. Hierbij is er speciale aandacht voor impliciete meetmethodes. 
 • Groepjes begeleiden bij het volbrengen van een zelf verkregen opdracht. 
 • Groepjes begeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun eigen kennis. 
 • Beoordelen van eindproducten en houden van assessments. 
 • Mede ontwikkelen van het curriculum.
Profielschets 

Wij zoeken een tweetal collega’s die:  

 • Beschikover een afgeronde Master op het gebied van Psychologie of Gedragswetenschappen en kennis heeft van de toepasbaarheid daarvan binnen marketing. 
 • Ervaring heeft met het ontwikkelen van onderwijs en prestatiegericht is. 
 • Een Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB-opleiding) heeft of bereid is om te volgen. 
 • Het leuk vindt om het onderwijs en zichzelf voortdurend te verbeteren. 
 • Goed kan communiceren met de studenten; je neemt de tijd om hen te helpen bij het vinden van een oplossing voor hun vraagstukken. 
 • Over een open houding en professionele instelling beschikt.  
 • Beschikt over uitstekende organisatorische en communicatieve vaardigheden. 
 • Humor en relativeringsvermogen heeft.  

Wij bieden 

Een veelzijdige en dynamische functie in een organisatie die sterk in beweging is en waar ruimte is voor eigen initiatief en ideeën en veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Je salaris en functieniveau zal, afhankelijk van je kennis en ervaring, maximaal € 5.026,85 (schaal 11, cao-HBO) bruto per maand zijn. Het betreft in eerste instantie een aanstelling tot en met 31 juli 2021 waarna verlenging tot de mogelijkheden behoort. Startdatum 1 februari 2021. 

Reageren 

Ben jij de enthousiaste en inspirerende collega die wij zoeken? Druk dan op de sollicitatieknop en verstuur je motivatie en CV  t.a.v. Sake Jan Velthuis onder vermelding bij onderwerp van vacaturenummer 2543 ACIB.  

Procedure 

Je kan reageren tot en met woensdag 3 februari.  

Vragen? 

Wil je meer weten over de minor en wat je gaat doen, neem dan contact op met Sake Jan Velthuis, 06 46 06 41 37.