Teamleider Onderwijs en Onderzoek

Wil jij je inzetten voor grensverleggend onderwijs in het maatschappelijk, technisch en cultureel dynamische domein Creative Technologies, bij een eigenzinnige, unieke opleiding en een gepassioneerd team? Wil jij samen met dat team een heldere koers uitstippelen en de teamleden faciliteren in het bereiken van hun individuele resultaten, die van hun studenten en van de opleiding als collectief? 

NHL Stenden Hogeschool zoekt voor de Academie ICT & CT,  
Opleiding Communication & Multimedia Design 

Teamleider ONDERWIJS EN ONDERZOEK 

0,8 – 1,0 fte 

Wie zoeken we 

Een Teamleider die samen met het team werkt aan het realiseren van de strategische doelen van onze hogeschool en het bouwen aan ons innovatieve onderwijsconcept Design Based Education. Bevlogen leidinggevenden die verantwoordelijkheid durven te nemen en zichtbaar maken waar wij als hogeschool voor staan: grensverleggend onderwijs en onderzoek. Teamleiders die coachen, sturen, verbinden en faciliteren waar nodig. Die hun aanpak afstemmen op de fase van organisatie- en teamontwikkeling. Je bent aanjager en drager van de transitie binnen een nieuwe hogeschool die altijd in beweging is. De teamleider die wij zoeken weet als geen ander dat goede en betrokken docenten de sleutel tot kwalitatief hoogwaardig onderwijs en onderzoek zijn.  

Waar ga je aan de slag   

Je gaat werken bij de bachelor Communication & Multimedia Design, onderdeel van de academie ICT&CT.  CMD is in de eerste plaats een design-opleiding waar gewerkt wordt vanuit een aantal duidelijke pijlers en kernwaarden. Vraaggestuurd, projectmatig en competentiegericht onderwijs, werken vanuit vertrouwen en een platte en open organisatie zijn kenmerkend. CMD bij NHL Stenden is volgens de meest actuele Keuzegids de nummer één onder CMD-opleidingen in Nederland. Het team is gedreven, betrokken en trots op de unieke aanpak van onderwijs, dat door de NVAO meer dan eens als excellent is beoordeeld. Pionieren zit in het DNA en de opleiding is dan ook continu bezig zichzelf te ontwikkelen.   

CMD telt zo’n 50 docenten en medewerkers, georganiseerd in drie goed samenwerkende teams. Zij werken elke dag aan het opleiden tot kritische, zelfbewuste en zelfsturende professionals in de creatieve en multimedia branche. De opleiding biedt naast het Nederlandstalige onderwijs ook diverse Engelstalige (internationale) modules aan. Je standplaats is het mooie Leeuwarden, Culturele Hoofdstad van Europa 2018.  

In deze functie ressorteer je rechtstreeks onder de academiedirecteur.  

Wat ga je doen  

Bij het uitvoeren van de rol van teamleider schakel je op Hogeschool-, Academie- en Opleidingsniveau. Als teamleider werk je met een team van ongeveer 15 docenten. Je ondersteunt hen bij het behalen van de gewenste resultaten en werkt parallel hieraan aan de ontwikkeling richting een resultaatverantwoordelijk team, passend bij het gedachtegoed van de nieuwe hogeschool. Je doet dit op een manier die past binnen het concept van ‘dienend leiderschap’.  

Als teamleider betekent dit concreet:    

 • Je neemt deel aan het managementoverleg van jouw academie en vervult hierin de verbindende schakel naar en van jouw team. Je kunt in het MT een rol krijgen die je uitoefent ten behoeve van alle MT leden/teams van de academie. 

 • Je ontwikkelt met jouw team een teamplan om de gewenste resultaten te behalen, passend binnen de meerjarenstrategie van jouw organisatieonderdeel en draagt actief bij aan de beleidsontwikkeling van de Academie ICT & CT. 

 • Je zoekt naar en bouwt aan samenwerking tussen teams binnen jouw academie en zorgt voor verbinding tussen jouw academie en het werkveld. Je draagt proactief bij aan de internationale én regionale ambities van onze hogeschool. Think global, act local. 

 • Je stimuleert en ondersteunt de passie, talenten, initiatieven en ambities van docenten, medewerkers en studenten en werkt vanuit een empathische en constructieve mindset. 

 • Je werkt vanuit de CMD kernwaarden sociaal, proactief, kritisch en verantwoordelijk mee aan borging en uitvoering van de vijf pijlers waar de opleiding op is gebouwd: community based, vraaggestuurd, competentiegericht, praktijkgericht en kosmopolitisme. 

 • Je ondersteunt en faciliteert je team in het organiseren, uitvoeren en evalueren van het onderwijs met als doel de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen.  

Naast je werkzaamheden als teamleider heb je ook docenttaken om goed de verbinding te houden met het primaire proces. Graag gaan we met jou in gesprek over jouw expertise en dan vooral over op welke manier je deze inzet op de verbinding tussen teamleiderschap en het primaire proces.  

Profielschets 
 
Je beschikt in elk geval over een afgeronde masteropleiding en je hebt ruime ervaring binnen het hbo-onderwijs, zowel als docent als in coördinerende/leidinggevende rol.  

 • Je omarmt het gedachtegoed van NHL Stenden hogeschool, onze visie op leiderschap en onderwijs en in het bijzonder de authentieke denk- en werkwijze van CMD. Je bent ondernemend, verbindend en vindingrijk. 

 • Je bent je bewust van je rol in het ‘midden’ en je weet verschillende belangen op een goede manier te verbinden en hier helder en transparant over te communiceren. 

 • Je laat zien actief en op een transparante manier de verbinding te zoeken op mens, team en organisatieniveau. 

 • Je beschikt over een gezonde dosis relativeringsvermogen, humor en zelfreflectie en je weet dit in goede balans te brengen en te houden met het resultaatgericht werken.  

 • Je bent overtuigd van de kracht van de verschillen binnen een team, je stimuleert de uitwisseling van verschillende perspectieven op vraagstukken, bewaakt de integraliteit en zorgt dat iedereen zich gehoord voelt en weet.  

 • Je beschikt over (ruime) kennis en ervaring met bedrijfsvoering, financiële verantwoording en verslaglegging, marketing, communicatie en integraal personeelsbeleid maar bovenal mensenkennis en affiniteit met het vakgebied 

 • Je communicatieve vaardigheden gaan verder dan het louter goed Nederlands en Engels kunnen spreken en schrijven.  

Wij bieden je 
 
Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, maximaal € 5.717,25 (schaal 12) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering.   

Ingangsdatum: oktober 2020  

De functie maakt onderdeel uit van het leidinggevend kader van de hogeschool. Flexibiliteit van teamleiders binnen de functie, maar ook tussen functies is normaal en daar wordt vanuit het HRM-beleid ook actief op gestuurd. NHL Stenden kent een leiderschapsprogramma voor teamleiders. De teamleiders van CMD nemen hieraan deel.  

Over NHL Stenden Hogeschool  
 
Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt!  

Reageren  
 
Ben jij de enthousiaste en inspirerende teamleider die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV via de sollicitatieknop t.a.v. Peter Mulder, Directeur Academie ICT & CT, onder vermelding van vacaturenummer 2483 AICT.  

Procedure  

Je kunt tot 24 augustus 2020 reageren.   
 
Vragen?

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Peter Mulder, Directeur Academie ICT & CT , tel nr. 06-22947218 (je wordt teruggebeld als je de voicemail treft). 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.