Teamleider Kunst & Educatie

NHL Stenden Hogeschool zoekt met ingang van het nieuwe studiejaar voor de Academie voortgezet onderwijs & mbo (vo & mbo), binnen de afdeling Kunst en Educatie (K&E) voor twee teams: Docent Theater en Docent Beeldende Kunst & Vormgeving een  

Teamleider Kunst en Educatie

0.8 – 1.0 fte 

We stellen ons eerst even voor: 
Binnen de Academie vo & mbo staat de ontwikkeling van de student tot leraar van de toekomst centraal. Hiertoe werken de opleidingen binnen de academie samen aan kwaliteit en innovatief opleiden en professionaliseren van leraren. Dit gebeurt op een activerende, flexibele wijze, met werkplekleren in alle fasen van de opleiding. De opleidingen kenmerken zich door design based ateliers die met name gericht zijn op didactiek en door flexibel onderwijs gebaseerd op leeruitkomsten. De academie kent twaalf teams waarvan de afdeling K&E er één is. In deze functie val je rechtstreeks onder de academiedirecteur. 

Het team Docent Theater bestaat uit 8 en het team Docent Beeldende Kunst en Vormgeving uit 11 gedreven, deskundige en betrokken docenten. De teams zijn resultaatverantwoordelijk en functioneren binnen de gestelde kaders zeer zelfstandig. Naast het verzorgen van kwalitatief hoogwaardig en actueel kunstonderwijs, ligt de focus op het verhogen van instroom, studiesucces, de versterking van de onderlinge samenwerking alsmede op de ontwikkeling van een toekomstbestendige opleiding. Bijvoorbeeld door nieuwe samenwerkingen aan te gaan en in te zetten op de zichtbaarheid van de opleidingen naar buiten.

Wie zoeken we?  
Als teamleider Kunst & Educatie ga je met de beide teams werken aan het realiseren van de strategische doelen, het verder ontwikkelen van Design Based Education (DBE) en van het toekomstbeeld van K&E in Noord-Nederland. Een bevlogen leidinggevende die verantwoordelijkheid durft te nemen en zichtbaar maakt waar wij als hogeschool voor staan: grensverleggend onderwijs. Een teamleider die coacht, stuurt, verbindt en faciliteert waar nodig, en die de aanpak afstemt op de fase van organisatie- en teamontwikkeling. Je bent de aanjager en drager van de transitie binnen een jonge hogeschool die altijd in beweging is. Goede en betrokken docenten zijn de sleutel tot kwalitatief hoogwaardig onderwijs en onderzoek. De teamleider die wij zoeken weet dit als geen ander en draagt er zorg voor dat kwaliteit van onderwijs en onderzoek in het team is gewaarborgd. 

Naast je rol als teamleider heb je nauwe connecties met het onderwijs en de kunstsector. Je weet wat er speelt bij docenten, studenten en in het werkveld. Hierdoor ben jij de verbindende factor tussen jouw (docenten)team en het managementteam van de academie. Door jouw leiderschap zorg je voor een veilig en prettig werkklimaat. Je motiveert en stimuleert je teamleden om niet alleen zichzelf te laten groeien en hun kwaliteiten optimaal te benutten, maar ook om als team succesvol te zijn en goed kwalitatief onderwijs te verzorgen. Je bent een inspirerend voorbeeld voor jouw collega’s. Een functie waarin je veelvuldig schakelt tussen strategisch en operationeel niveau.

Wat ga je doen?  

Als teamleider van de teams Docent Theater en Docent Beeldende Kunst en Vormgeving: 

 • Geef je leiding aan de ontwikkeling van een duurzaam toekomstbeeld van K&E
 • Ben je verantwoordelijk voor de coördinatie van de onderwijsactiviteiten van jouw team. 
 • Draag je zorg voor het personeels-, kwaliteits-, en middelenmanagement van het team op dusdanige wijze dat de afgesproken doelstellingen kunnen worden behaald.   
 • Begeleid, ontwikkel en beoordeel je jouw teamleden (gesprekkencyclus). 
 • Ontwikkel je met jouw team en met ondersteuning van het STER-team een teamplan om de gewenste resultaten te behalen, passend binnen de meerjarenstrategie van jouw organisatieonderdeel. Je geeft onder meer richting aan de samenhang en samenwerking in het voor deze twee teams relevante domein: mens en maatschappij.
 • Vertaal je hogeschool- en academieontwikkelingen naar het eigen team en curriculum, in samenhang en afstemming met de andere teams. Een concreet voorbeeld is het verder bouwen aan Design Based Education.
 • Neem je deel aan het managementoverleg en vervul je hierin de verbindende schakel naar en van jouw team. Je krijgt in het MT tevens een rol die je uitoefent ten behoeve van alle MT leden/teams.   
 • Stimuleer en ondersteun je de verbinding en samenwerking tussen teams binnen de Academie.  
 • Leg je verbinding tussen de Academie en het werkveld en draagt proactief bij aan de internationale én regionale ambities van onze hogeschool: ‘Think global, act local’. 
 • Onderhoud je de relatie met één van de opleidingsscholen.

Profielschets
We zijn natuurlijk op zoek naar een teamleider die qua karakter en motivatie perfect bij ons past. Onze ideale kandidaat heeft/brengt:

 • Een afgeronde masteropleiding en ruime ervaring binnen het hbo, zowel als docent als in een coördinerende/leidinggevende rol. 
 • Sterke affiniteit met de kunstensector, liefst ook met een netwerk hierin.
 • Het gedachtegoed van NHL Stenden hogeschool en in het bijzonder onze visie op dienend leiderschap hoog in het vaandel staan en is ondernemend, verbindend en vindingrijk. 
 • Ruime ervaring als people manager. Is empathisch en weet mensen en organisaties naar het volgende niveau te brengen;
 • Een gezonde dosis relativeringsvermogen, humor en zelfreflectie en weet dit in goede balans te brengen en te houden met het resultaatgericht werken.  
 • Een gevoel voor de juiste balans vinden tussen sturen (kaders stellen, resultaten/output benoemen, grenzen aangeven) en ruimte geven (delegeren, loslaten).  
 • De kwaliteit om de verschillen binnen een team te benutten en de onderlinge uitwisseling van verschillende perspectieven op vraagstukken te stimuleren, de integraliteit te bewaken en te zorgen dat de teamleden zich gehoord voelen en weten.
 • Een neus voor hogeschoolbrede an academiebrede ontwikkelingen, weet deze te vertalen naar het eigen team en geeft leiding aan de gevolgen daarvan.  
 • Kennis en ervaring met bedrijfsvoering, personeelsbeleid en het organiseren van onderwijs.
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.  

Dit bieden we je:
Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, maximaal € 6.064,31 (schaal 12) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering.  De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling.

Ingangsdatum: 1 december 2022 (indien mogelijk liever eerder)

De functie maakt onderdeel uit van het leidinggevend kader van de hogeschool. Flexibiliteit van teamleiders binnen de functie, maar ook tussen functies is normaal en daar wordt vanuit het HRM-beleid ook actief op gestuurd. Als teamleider maak je onderdeel uit van het NHL Stenden leiderschapsprogramma voor teamleiders.  

Reageren:
Ben jij enthousiast geworden na het lezen van deze vacature en wil jij werken bij de leukste hogeschool? Heb jij de brains, skills en drive die we zoeken? Twijfel dan niet en solliciteer bij ons als Teamleider Kunst & Educatie. Dit kan via de knop 'Solliciteren'. Stuur je motivatie en CV t.a.v. Simon Rozendal, Directeur a.i. van de Academie vo & mbo, onder vermelding van vacaturenummer 2990 AVM 

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Simon Rozendal, tel nr. 06-28303654.

Procedure:  
Je kunt tot 25 augustus 2022 reageren. De gesprekken worden direct na de zomervakantie ingepland. De vacature is gelijktijdig intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben bij gebleken geschiktheid voorrang.