Teamleider HBO-rechten

Wil jij je inzetten voor grensverleggend onderwijs op juridisch gebied en internationalisering, oftewel het opleiden van de juristen van de toekomst? Wil jij samen met je team een heldere koers uitstippelen en ze als dienend leider faciliteren in het bereiken van hun resultaten?

NHL Stenden Hogeschool zoekt per 1 november 2021 voor de Thorbecke Academie, team HBO-rechten een

Teamleider HBO-rechten

0.8 - 1.0 fte

De functie van teamleider is een deeltijdaanstelling (max. omvang 0,6 fte). Het resterende deel van de formatie wordt ingevuld in het onderwijs en/of op andere wijze gelieerd aan het primaire onderwijsproces.

Wie zoeken we

We zoeken iemand met hart voor het onderwijs, die met het professionele en zelfstandige team gaat werken aan de verdere ontwikkeling en vernieuwing van de opleiding HBO-rechten. Dat doe je aan de hand van de strategische doelen van onze hogeschool, waaronder het innovatieve onderwijsconcept Design Based Education, met altijd de onderwijskwaliteit voorop.

Jij weet met persoonlijke aandacht, kritisch (leren) denken, (juridische) scherpte, pragmatisme en maximale betrokkenheid het team te bewegen tot het creëren van grensverleggend onderwijs. We zoeken iemand die coacht, stuurt, verbindt en faciliteert waar nodig, alles in afstemming met het team, op dit moment bestaande uit 20 vrouwen en 3 mannen. Een sociaal persoon met een stevige ruggengraat en een open, nieuwsgierige houding. Iemand die zichzelf niet te serieus neemt, maar die wél dingen voor elkaar krijgt

Door jouw dienende en transparante leiderschapskwaliteiten creëer je een veilige, diverse, inclusieve en uitdagende omgeving waar gelachen wordt en waarin de teamleden hun kwaliteiten optimaal benutten. Jij staat midden in het onderwijs en weet wat er speelt bij docenten, studenten, het werkveld en alles daar tussenin. Je werkt, waar mogelijk, ook mee in het onderwijs. Je legt verbinding tussen de studie en het werkveld en draagt proactief bij aan de internationale en regionale ambities van onze hogeschool. Think global, act local.

Waar ga je werken

Bij NHL Stenden leiden we onze studenten op tot world-wise professionals. Als internationale hogeschool met diverse locaties geven wij onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. Door te doen gebeurt het. In een uitdagende leeromgeving geven studenten zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met overheden, bedrijven en instellingen in de regio. Wij stimuleren onze studenten en medewerkers om verder te kijken dan hun eigen wereld en hun vertrouwde cultuur. Zo ontwikkelen we nieuwe kennis en vaardigheden en krijgen we de kans te participeren in innovatieve projecten in het werkveld. Wij streven naar een inclusieve campus met een diverse studenten- en medewerkerspopulatie.

De Thorbecke Academie bestaat uit de bachelor opleidingen HBO-Rechten, Bestuurskunde, Integrale Veiligheid en European Studies. De Thorbecke Academie participeert in innovatieve en toekomstgerichte projecten vanuit ateliers en onderzoeksgroepen, zoals het lectoraat Cyber Safety. Bij de opleiding HBO-Rechten studeren ongeveer 500 studenten.

In deze functie is de academiedirecteur je directe leidinggevende en maak je onderdeel uit van het MT van de academie.

Profielschets

  • Je beschikt in elk geval over een afgeronde relevante masteropleiding en je hebt bij voorkeur ervaring binnen het (HBO-)onderwijs, zowel als docent als in een coachende of leidinggevende rol.
  • Je hebt aantoonbaar affiniteit met het werkveld van de opleiding HBO-Rechten.
  • Je omarmt het gedachtegoed van NHL Stenden Hogeschool en in het bijzonder onze visie op leiderschap. Je bent ondernemend, verbindend en vindingrijk.
  • Je beschikt over een gezonde dosis relativeringsvermogen, humor en zelfreflectie en je weet dit in goede balans te brengen en te houden met het resultaatgericht werken. 
  • Je bent overtuigd van de kracht van de verschillen binnen een team, je stimuleert de uitwisseling van verschillende perspectieven op vraagstukken, bewaakt de integraliteit en zorgt dat iedereen zich gehoord voelt.
  • Je weet aantoonbaar de juiste balans te vinden tussen sturen (kaders stellen, resultaten/output benoemen, grenzen aangeven) en ruimte geven (delegeren, loslaten) en stemt dit af op de behoeften van jouw team en de te behalen doelstellingen. 
  • Je beschikt over (ruime) kennis en ervaring met bedrijfsvoering, financiële verantwoording en verslaglegging, marketing, communicatie en integraal personeelsbeleid. 
  • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. 

Wij bieden je
Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, maximaal € 5.717,25 (schaal 12 cao HBO) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering. Standplaats is Leeuwarden.

Ingangsdatum: 1 november 2021

De functie maakt onderdeel uit van het leidinggevend kader van de hogeschool. Je neemt deel aan het NHL Stenden leiderschapsprogramma voor teamleiders.

Over NHL Stenden Hogeschool

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt!

Reageren
Ben jij de enthousiaste en inspirerende teamleider die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV via de sollicitatieknop t.a.v. Richard Delger, directeur Thorbecke Academie onder vermelding van vacaturenummer 2706 TA.

Procedure

Je kunt tot 23 augustus reageren. In verband met de vakantieperiode kun je eind augustus een reactie verwachten. Sollicitatiegesprekken vinden plaats in Leeuwarden begin september. Afhankelijk van de stand van zaken qua maatregelen RIVM is het mogelijk dat de gesprekken via Teams plaatsvinden.

We gebruiken jouw persoonlijke gegevens uitsluitend voor de selectie en zullen worden vernietigd uiterlijk vier weken na afronden van de procedure.

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid wordt de voorkeur gegeven aan een interne kandidaat.

Vragen?

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Richard Delger, directeur Thorbecke Academie, via tel nr. +31 6 55355803 of met Judit Kuipers, HRM adviseur via +31 6 15319581.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld