Teamleider Commerciële Economie

We zoeken een verbindende, sensitieve en bevlogen teamleider met een open en empathische houding, die in staat is om op een proactieve manier waarde te creëren voor studenten en ons team. De teamleider die wij voor ogen hebben werkt op een planmatige wijze aan rust en structuur aan de doelen die gezamenlijk worden geformuleerd in nauwe afstemming met de teamleider CE Emmen

Wie zijn wij?
Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grens. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt!

Als teamleider Commerciële Economie (CE) werk je binnen de academie Commerce & International Business. De academie bestaat uit de opleidingen Commerciële Economie (CE), International Business (IB) en Ondernemerschap & Retail Management (ORM), welke studenten klaarstomen voor nationale en internationale (commerciële) functies in de handel, industrie en dienstverlening. De opleidingen worden verdeeld over de vestigingen in Emmen, Leeuwarden, Amsterdam en Qatar verzorgd.

De opleiding Commerciële Economie (CE) wordt gegeven in Leeuwarden en in Emmen. Jij gaat aan de slag bij die in Leeuwarden. Waardegedreven, creatief, internationaal, beleving en de eindgebruiker centraal; dit zijn kernbegrippen voor de opleiding in Leeuwarden. Samen met zo’n 850 studenten gaan we voor het creëren van innovatieve en waardevolle oplossingen die een bijdrage leveren aan de persoonlijke, organisatorische en maatschappelijke context.

Wat houdt de functie in?
Als teamleider geef je leiding aan een team van circa 15 mensen en maak je onderdeel uit van het managementteam van de academie om een gezamenlijk programma uit te voeren. Daarin werk je nauw samen met je collega teamleider in Emmen. Je ondersteunt het CE-team bij het behalen van de gewenste resultaten en werkt parallel hieraan aan de cultuur, proces- en bekwaamheidsontwikkeling van het team. Je hebt scherp wanneer je het organisatiebelang, teambelang of individueel belang moet dienen en durft daarin beslissingen te nemen. Je doet dit op een manier die past binnen het concept van 'dienend leiderschap' en die passend is bij de uitgangspunten van de academie en de hogeschool. De hogeschool kent een leiderschapsprogramma.

Je geeft draagt bij aan de strategische richting en positionering van de opleiding en de academie. Je stelt de opleiding/het team vervolgens in staat om de strategische richting in praktijk te brengen.

Vanuit jouw betrokkenheid bij de gezamenlijke curriculum- en werkveldadviescommissie werk je mee aan het ontwikkelen, uitzetten en bewaken van de grote lijnen van de verschillende curricula. Je bent dus verantwoordelijk voor het (door)ontwikkelen en het uitvoeren van de onderwijsprogramma's. Actuele onderwijskundige kennis, affiniteit met het beroepenveld en ervaring in het onderwijs is hiervoor van belang.

Welke werkzaamheden kun je zoal verwachten?

 • Je geeft leiding aan je team. Samen vergroten jullie de resultaatverantwoordelijkheid voor de organisatie, uitvoering en evaluatie van het onderwijs.
 • Je ontwikkelt met het CE-team een jaarplan en voert deze op planmatige en gestructureerde wijze uit om de gewenste resultaten te behalen.
 • Je draagt zorg voor het personeels-, cultuur-, kwaliteits- en middelenmanagement van het team, dit doe je op dusdanige wijze dat de afgesproken doelstellingen kunnen worden behaald.
 • Je begeleidt, ontwikkelt en beoordeelt jouw teamleden en het team als geheel, onder andere door het voeren van gesprekken in gesprekkencycli.
 • Je draagt actief bij aan de beleidsontwikkeling van de academie.
 • Je vertaalt hogeschool- en academieontwikkelingen naar het eigen team en curriculum. Een concreet voorbeeld is het verder ontwikkelen van ons onderwijsconcept Design Based Education (DBE).
 • Je legt de verbinding tussen jouw academie, andere opleidingen/scholen en het werkveld, waarmee je proactief bijdraagt aan de regionale, nationale en internationale ambities van onze opleiding en hogeschool. Think global, act local.

De functie-eisen

We zoeken iemand die:

 • in het bezit is van een masterdiploma.
 • werkervaring heeft als docent.
 • bij voorkeur ervaring heeft in ons werkveld.
 • beschikt over de Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (of bereid is deze te behalen).
 • in staat is om op daadkrachtige wijze om te gaan met cultuurverandering en resultaatgericht werken.
 • verbindend, planmatig en proactief is.

Deze eigenschappen passen bij jou:

 • Je bent goed in coachen, weet jouw collega’s te inspireren en kan op een sensitieve manier leidinggeven.
 • Je denkt in oplossingen; simpel en snel als het kan, innovatief als het moet.
 • Communicatief vaardig: Je kunt snel schakelen en communiceert hierbij gemakkelijk en op natuurlijke wijze. Op deze manier weet je mensen mee te krijgen.
 • Daadkrachtig: Je durft beslissingen te nemen en weet deze goed te onderbouwen.

Geldt een deel van bovenstaande eigenschappen voor jou? Dan ben jij de teamleider die we nodig hebben!

Dit zijn je arbeidsvoorwaarden:

 • Een uitdagende werkomgeving met volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Je werkt in een innovatief en sociaal team en we bieden je mogelijkheden om flexibel te werken.
 • Een aanstelling van 0,8 tot 1 fte voor de duur van 1 jaar, met de intentie voor een vast contract.
 • Het salaris bedraagt, afhankelijk van je leeftijd en ervaring, €4.715,81 - €6.064,31 (schaal 12 van de CAO HBO) met daarbij 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Je hoofdstandplaats is Leeuwarden, maar je bent bereid om, indien nodig, ook op andere locaties te werken.

Zomaar een aantal redenen om bij ons te willen werken:

 • Werken bij de leukste opleiding van NHL Stenden
 • Onderdeel worden van een team met fijne en gedreven collega’s
 • Bijdragen aan de doorontwikkeling van ons onderwijs

Herken jij jezelf in het profiel? Zo kun je solliciteren naar deze functie
Stuur je motivatie en CV, eenvoudig via deze 'sollicitatieknop', gericht aan Jelle Ywema, HR-adviseur. De sluitingsdatum van de vacature is 21 augustus.