Teamleider Business Office

Wil je graag een bijdrage leveren aan het verder ontwikkelen van het team Business Office? En lijkt het je een uitdaging om verantwoordelijk te zijn voor het professionaliseren van de inkoopprocessen binnen de DLWO?

We zullen ons eerst even voorstellen:
Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grens. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en waar we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt!

Je gaat aan de slag binnen de dienst DLWO (digitale leer- en werkomgeving) van onze multi-campus hogeschool. Onze digitale leer- en werkomgeving maakt het mogelijk om elkaar op afstand te ontmoeten en samen te werken. Ook versterkt de omgeving het onderwijs, onderzoek, de valorisatie en ondersteunt deze nieuwe leervormen (DBE) die tijd- en plaatsonafhankelijk zijn. Op deze manier wordt optimaal gebruik gemaakt van het multi-campusconcept.

De digitale leer- en werkomgeving staat voor alle digitale diensten van een hedendaagse hogeschool. De omgeving:

 • faciliteert de verbinding tussen studenten, docenten en onderzoekers, tussen opleidingen onderling, tussen de afzonderlijke vestigingen van de multi-campus (nationaal en internationaal) en met andere kennisinstellingen in het werkveld en de maatschappelijke omgeving;
 • biedt opties die waarde toevoegen aan het onderwijsproces;
 • omvat alle vestigingen van de multi-campus hogeschool.

Wie zoeken wij?
Als Teamleider Business Office ben je, naast het aansturen van dit team ook verantwoordelijk voor de decentrale ICT inkoopactiviteiten van de DLWO. NHL Stenden kent de gecoördineerde inkooporganisatie die de voordelen van centrale- en decentrale inkoop combineert. Je werkt samen met de Inkoopadviseur ICT van de dienst Finance, Control & Procurement om zo goed mogelijk te voorzien in de inkoopbehoeften van de dienst DLWO. Het gaat hierbij om de strategische en lange termijn visie van dit onderdeel. Je gaat samen met de Inkoopadviseur ICT werken aan de beleidvorming voor de komende 5 jaar. Dit doe je door kritisch naar onze interne organisatie te kijken en je te buigen over huidige (inkoop)processen binnen de DLWO. Je initieert, organiseert en implementeert zowel nieuwe als verbeterde processen en systemen. Door jouw kennis op het gebied van inkoop binnen ICT ken je de markt en weet je welke paden je moet bewandelen. Dit draag bij aan jouw doestelling om het contract- en leveranciersmanagement te professionaliseren. Daarnaast werp je ook een frisse blik op DAS (Digitaal aanbestedingssysteem) en op onze raamovereenkomsten om deze te optimaliseren. Je schakelt dus veel met externe partijen. Daarom ben je een stevige gesprekspartner die zowel intern als extern goed weet te communiceren.

Je zorgt voor een goede samenhang binnen de business unit. Je krijgt energie van het werken met je team en ondersteunt hen bij werkzaamheden en veranderingen binnen DLWO. Je bent zichtbaar en zorgt voor duidelijkheid en structuur in jouw team. Door jouw leiderschap zorg je voor een veilig en prettig werkklimmaat en motiveer en stimuleer je de mensen in jouw team om niet alleen zichzelf maar ook de business unit succesvol te laten worden. Al met al een functie waarin je zowel strategisch als operationeel je ei kwijt kunt.

Als Teamleider Business Office:

 • Geef je leiding aan het team Business Office;
 • Werk je samen met de Inkoopadviseur ICT bij het schrijven van inkoopstrategieën voor projecten en zorg je voor draagvlak in de organisatie;
 • Zie je toe op de naleving van gemaakte contractafspraken, zorg je voor akkoord op inkooporders, doe je leveranciersbeoordelingen en ga je na of leveranciers en interne stakeholders gemaakte afspraken nakomen;
 • Werk je mee aan de implementatie van gemaakte afspraken en bewaak je contractuele afspraken in samenwerking met je contractomgeving (opdrachtgevers, contracteigenaars, teamleiders, het DLWO-bedrijfsbureau en de Inkoopadviseur ICT);
 • Heb je de wensen en ideeën van leveranciers en interne partners inzichtelijk. Je bouwt en onderhoudt de relaties met hen, zodat de inkoopbelangen van NHL Stenden zo goed mogelijk worden gediend;
 • Ben je in staat projectmatig te werken. Je zorgt ervoor dat projecten op tijd en resultaatgericht worden afgerond.

We zijn natuurlijk vooral op zoek naar een Teamleider Business Office die qua karakter en motivatie perfect bij ons past. Daarnaast heeft onze ideale kandidaat naar alle waarschijnlijkheid:

 • Een HBO-opleiding afgerond en aangevuld met ruime relevante werkervaring;
 • Een NEVI 2-diploma op zak (of minimaal NEVI 1 en bezig met NEVI 2);
 • Ruime kennis en ervaring met IT-inkoop (denk aan hardware, contracten en licenties) en de IT-wereld in het algemeen;
 • Ruime ervaring als people manager. Je bent empathisch en weet mensen en organisaties naar het volgende niveau te brengen;
 • Ervaring in het leiden van (kleine) multidisciplinaire teams;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.  

Herken jij jezelf in bovengenoemde punten? Dan zou jij zomaar eens onze Teamleider Business Office kunnen zijn!

Met wie en voor wie werk je
Binnen de DLWO ga je aan de slag bij het team Business Office. Dit team bestaat uit experts op het gebied van administratie en supply & contractmanagement. Vanuit de behoefte van en in samenwerking met de academies en diensten worden digitale innovaties gerealiseerd die bijdragen aan de doelen van de DLWO en NHL Stenden.

Ben jij enthousiast geworden en ben je nieuwsgierig naar wat we jou allemaal te bieden hebben? Lees hieronder dan snel nog even verder.

Dit krijg je van ons:
Het salaris bedraagt, afhankelijk van je leeftijd en ervaring, maximaal € 5.831,60 (schaal 12 cao hbo) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering. De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling.

Ben jij helemaal enthousiast geworden na het lezen van deze vacature en wil jij werken bij de leukste hogeschool? Heb jij de brains, skills en drive die we zoeken? Twijfel dan niet en solliciteer bij ons als Teamleider Business Office. Dit kan via deze button, dus het is snel voor elkaar.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Mathijn Lindstedt (Consultant NHL Stenden) op telefoonnummer 06-11223081.

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Edgar van Gorkum (Directeur DLWO) op telefoonnummer 06-18400100