Teamleider Bestuurskunde/ Docent-onderzoeker

Wil jij je inzetten voor grensverleggend onderwijs op het gebied van Bestuurskunde? Wil jij samen met je team een heldere koers uitstippelen en ze als dienend leider faciliteren in het bereiken van hun resultaten?

 NHL Stenden Hogeschool zoekt per 1 november 2020 voor de Thorbecke Academie, team Bestuurskunde een

Teamleider Bestuurskunde/ Docent-onderzoeker

0.8 - 1.0 fte

De teamleider Bestuurskunde is eveneens verantwoordelijke voor het (kleine) team van ondersteunend personeel. Indien mogelijk wordt een klein deel van de formatie ingevuld in het onderwijs en/of op andere wijze gelieerd aan het primaire onderwijsproces.

Wie zoeken we

We zoeken iemand met hart voor het onderwijs, die met het professionele en zelfstandige team gaat werken aan de verdere ontwikkeling en vernieuwing van de opleiding Bestuurskunde.  Dat doe je aan de hand van de strategische doelen van onze hogeschool, waaronder het innovatieve onderwijsconcept Design Based Education, met altijd de onderwijskwaliteit voorop.

We zoeken een bevlogen leidinggevende die verantwoordelijkheid durft te nemen en zichtbaar weet te maken wat wij als opleiding belangrijk vinden: persoonlijke aandacht, kritisch (leren) denken, pragmatisme en grensverleggend onderwijs. We zoeken iemand die coacht, stuurt, verbindt en faciliteert waar nodig, alles in afstemming met het team (op dit moment bestaande uit ongeveer 17 personen). Een stevig, intelligent en sociaal persoon met een open, nieuwsgierige houding. Iemand die zichzelf niet te serieus neemt, maar die wél dingen voor elkaar krijgt. Je creëert een veilige omgeving waarin teamleden kunnen groeien en hun kwaliteiten optimaal benutten.  

Naast je rol als teamleider sta je (dus) middenin het onderwijs. Je weet wat er speelt bij docenten, studenten en in het werkveld. Hierdoor ben jij de verbindende factor tussen het (docenten)team en het managementteam van de academie. Van essentieel belang is ook een zorgvuldige communicatie naar de verschillende interne en externe belanghebbenden en een goede relatie met het werkveld. 

In deze functie is de academiedirecteur je directe leidinggevende en maak je onderdeel uit van het MT van de academie.

Waar ga je aan de slag

De Thorbecke Academie bestaat uit de bachelor opleidingen HBO-Rechten, Bestuurskunde, Integrale Veiligheid en European Studies. De Thorbecke Academie participeert in innovatieve en toekomstgerichte projecten vanuit ateliers en onderzoeksgroepen, zoals het lectoraat Cyber Safety. Bij de opleiding BSK studeren ongeveer 280 studenten.

Profielschets

  • Je beschikt in elk geval over een afgeronde relevante masteropleiding en je hebt ervaring binnen het (HBO-)onderwijs, zowel als docent als in een coördinerende/leidinggevende rol. Je hebt aantoonbaar affiniteit met het werkveld van de opleiding Bestuurskunde en bij voorkeur ook ervaring hierin.
  • Je omarmt het gedachtegoed van NHL Stenden Hogeschool en in het bijzonder onze visie op leiderschap. Je bent ondernemend, verbindend en vindingrijk.
  • Je bent je bewust van je rol in het ‘midden’ en je weet verschillende belangen op een goede manier te verbinden en hier helder en transparant over te communiceren.
  • Je beschikt over een gezonde dosis relativeringsvermogen, humor en zelfreflectie en je weet dit in goede balans te brengen en te houden met het resultaatgericht werken. 
  • Je bent overtuigd van de kracht van de verschillen binnen een team, je stimuleert de uitwisseling van verschillende perspectieven op vraagstukken, bewaakt de integraliteit en zorgt dat iedereen zich gehoord voelt.
  • Je weet aantoonbaar de juiste balans te vinden tussen sturen (kaders stellen, resultaten/output benoemen, grenzen aangeven) en ruimte geven (delegeren, loslaten) en stemt dit af op de behoeften van jouw team en de te behalen doelstellingen. 
  • Je herkent (hogeschoolbrede) ontwikkelingen, weet deze te vertalen naar het eigen team waarbij je tevens leiding geeft aan de gevolgen daarvan. 
  • Je beschikt over (ruime) kennis en ervaring met bedrijfsvoering, financiële verantwoording en verslaglegging, marketing, communicatie en integraal personeelsbeleid. 
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. 

Wij bieden je
Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, maximaal € 5.717,25 (schaal 12 cao HBO) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering.

Ingangsdatum: 1 november 2020

De functie maakt onderdeel uit van het leidinggevend kader van de hogeschool. Je neemt deel aan het NHL Stenden leiderschapsprogramma voor teamleiders. 
 

Over NHL Stenden Hogeschool

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt!


Reageren
Ben jij de enthousiaste en inspirerende teamleider die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV via de link en dan de sollicitatieknop t.a.v. Richard Delger, directeur Thorbecke Academie onder vermelding van vacaturenummer 2502 TA.

Procedure:

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid wordt de voorkeur gegeven aan een interne kandidaat. Je kunt tot 30 september reageren.  Sollicitatiegesprekken vinden plaats in Leeuwarden in week 41 en/of 43. Afhankelijk van de stand van zaken qua maatregelen RIVM kan het zijn dat de gesprekken via Teams plaatsvinden.

We gebruiken jouw persoonlijke gegevens uitsluitend voor de selectie en zullen worden vernietigd uiterlijk vier weken na afronden van de procedure.

Vragen?

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Richard Delger, directeur Thorbecke Academie, via tel nr. +31 6 55355803 of met Judit Kuipers, HRM adviseur via +31 6 15319581.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.