System Engineer

Haal jij voldoening uit het oplossen van complexe ICT-problemen? En vind je het leuk om een high performance cluster te onderhouden, zodat de hard- en software van het lectoraat Computer Vision & Data Science probleemloos blijven werken? Dan ben jij misschien onze nieuwe System Engineer.

Wie zijn wij? 
Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een moderne onderzoeksomgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grens. Als internationale multi-campus-hogeschool stimuleren we onze studenten verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en waar nieuwe verbindingen met het werkveld tot stand komen. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt!

Als System Engineer kom je te werken bij het lectoraat Computer Vision & Data Science. De onderzoeksgroep bestaat uit 7 fte, waaronder lector Jaap van de Loosdrecht en associate lector Klaas Dijkstra.

Wat houdt de functie in? 
Als System Engineer ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig oplossen van complexe problemen in een ingewikkelde ICT-omgeving. Dit doe je zodanig dat jouw collega’s van de onderzoeksgroep en de studenten probleemloos hun werk kunnen blijven doen. Bij het lectoraat Computer Vision & Data Science worden state-of-the-art hard- en software gebruikt voor onderzoek en onderwijs op het gebied van kunstmatige intelligentie. Naast het onderhouden en draaiende houden van de systemen ga je je bezighouden met programmeren (bouwen en debuggen) in Python en C++. Denk hierbij aan het ontwikkelen van camera interfaces en het ontwikkelen en debuggen van dataverwerkingssoftware. Ook begeleid je studenten in deze rol. Jij vindt het geen probleem om te schakelen tussen de verschillende werkzaamheden.

Waarom ga je dit doen? 
Het lectoraat Computer Vision & Data Science heeft de beschikking over een eigen dedicated high performance GPU cluster. Vanwege de benodigde specifieke kennis beheert het lectoraat dit cluster zelf. Op dit cluster draaien 24/7 onderzoeksprogramma’s op het gebied van deep learning. Dit cluster is, samen met de complexe software op het gebied van kunstmatige intelligentie, het kloppende hart van het lectoraat.

Jouw taak is om dit cluster operationeel te houden, actief te participeren in de verdere ontwikkeling ervan en de gebruikers te ondersteunen.

Welke werkzaamheden kun je verwachten tijdens een werkweek?
Dit weekeinde heb je nagedacht over een update die je wilt gaan doen aan het cluster. Vrijdag sloot je de week af met wat tests – die zagen er goed uit. Maar die ene bug waar je tegenaan liep, die laat jou niet los. Maandagochtend bespreek je meteen met je collega's waar de oplossing zit, waarna je deze zelfstandig doorvoert. Volgende maand begint de nieuwe lichting studenten. Daarvoor moeten er 50 VM’s met GPU’s klaargezet en geconfigureerd worden met Anaconda en Docker, zodat de studenten een vliegende start kunnen maken. Gelukkig heb je hiervoor een script gemaakt. Je besluit ook nog even te controleren of de Jupyter notebooks allemaal door de regressietest komen en ziet dat sommige CI/CD tests mislukken. Al snel staat er een groepje studenten aan je bureau; ze zijn tegen hetzelfde probleem aangelopen en hebben je hulp nodig, want morgen hebben ze een inleverdeadline. Na een korte zoektocht los je het probleem op.

Ondertussen ben je bezig met het integreren van een nieuw dataverwerkingsalgoritme – gebouwd door een collega – in de slimme annotatiesoftware die jij maakte voor een langlopend project. Hierin hebben studenten onder jouw begeleiding RESTful backend functies geïmplementeerd. Vrijdagmiddag krijg je van ICT Beheer antwoord op je vraag, en dus zijn nu de VPN-instellingen voor Linux bekend. Mooi, nu kunnen studenten met Ubuntu ook vanuit huis bij de servers. Nog even snel de bestelling voor nieuwe GPU’s de deur uit en dan is het tijd voor weekend. Wat ging die week snel! 

De functie-eisen:

 • Je hebt een afgeronde ICT-opleiding op hbo-niveau;
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring, bijvoorbeeld als System Engineer of Software engineer;
 • Aantoonbare, substantiële ervaring met Python, Numpy en PyTorch is een vereiste. Daarnaast weet je ook de weg in C++;
 • Je hebt gedegen kennis van computernetwerken, Linux, VMWare, Proxmox, Anaconda, Pip en Docker;
 • Je hebt interesse in en ervaring met deep learning;
 • Je bent servicegericht en een echte trouble-shooter.

 Deze eigenschappen passen bij jou:

 • Je bent assertief, kritisch en resultaatgericht;
 • Je kunt makkelijk schakelen tussen de collega’s en studenten binnen de onderzoeksgroep. Je communiceert hierbij gemakkelijk en op een natuurlijke manier;
 • Je past goed in een dynamisch team;
 • Je houdt goed overzicht en weet de juiste prioriteiten te stellen. En je bent niet bang om je verantwoordelijkheid te nemen;
 • Je denkt in oplossingen en bent innovatief;
 • Je bijt je vast in technische uitdagingen en komt zelf met oplossingen;
 • En: je beschikt over een zeer goed analytisch vermogen.

Geldt een deel van de bovenstaande eigenschappen voor jou? Dan ben jij de System Engineer die we nodig hebben!

Dit zijn je arbeidsvoorwaarden:

 • Een werkplek met gezellige en inspirerende collega’s.
 • Een goed salaris van maximaal €3.549,29 (schaal 8 CAO HBO) bruto per maand bij een volledige betrekking onder de naam van Medewerker proces en projectondersteuning B.
 • 8% Vakantiegeld.
 • 8,3% Eindejaarsuitkering.
 • Pensioenregeling via het ABP.
 • Reiskostenvergoeding.

Zomaar een aantal redenen om bij ons te willen werken

 • Een uitdagende functie waarin je werkt met state-of-the-art hard- en software;
 • Een inspirerende omgeving waarbinnen gewerkt wordt aan innovatieve projecten;
 • We zijn een team van enthousiaste professionals.

Herken jij jezelf in het profiel? 
Pas jij in het bovenstaande profiel? Twijfel dan niet langer en klik op 'Solliciteren'. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Mathijn Lindstedt (Recruitment consultant NHL Stenden) op telefoonnummer 06-11223081.