Studentbegeleider en studievoorlichter Civiele Techniek

Wil je een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het technisch onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?  

NHL Stenden Hogeschool zoekt per 1 september 2021 voor de opleiding Civiele Techniekin Leeuwardeneen 

Studentbegeleider en studievoorlichter Civiele techniek 

0,2-0,4fte 

Wie zoeken we 

We zoeken een enthousiaste collega met kennis en expertise op het gebied van civiele techniek die het aanspreekt om studenten te begeleiden en coachen, excursies te organiseren en studievoorlichting te geven aan VO-scholen en op events over de opleiding Civiele Techniek.  

Waar ga je aan de slag 

Je gaat aan de slag bij de opleiding Civiele Techniek, onderdeel van de Academie Technology and Innovation. De opleidingen Civiele Techniek, Bouwkunde en Ruimtelijke Ontwikkeling werken nauw met elkaar samen en hebben gezamenlijk ca. 400 studenten. Deze drie opleidingen kennen elk een eigen programma en deels een gecombineerd programma. De theoriecolleges aangevuld met (fictieve) realistische praktijkgerichte opdrachten, de stages en het samenwerken binnen studentgroepen, bereiden de student voor op het eindniveau, te bewijzen in de afstudeeropdracht, een proeve van bekwaamheid. 

Wij zijn bezig met de verdere ontwikkeling en vernieuwing van onze opleidingen aan de hand van de strategische doelen van onze hogeschool, waaronder het innovatieve onderwijsconcept Design Based Education, met altijd de onderwijskwaliteit voorop.  

Wat ga je doen 

Als medewerker studentbegeleiding ben je verantwoordelijk voor het informeren en adviseren van onze civieltechnische studenten tijdens de studie, en het ontwikkelen van plannen voor studentbegeleiding. Dit doe je in afstemming en samenwerking met de docenten en onder verantwoordelijkheid van de coördinator voor Studie Loopbaanbegeleiding (SLB). Jouw begeleiding bestaat uit zowel praktische inhoudelijke begeleidingsvragen als uit het coachen van en begeleiden van studenten bij de leervragen die zij hierin hebben. Te denken aan vragen betreffende de stagekeuzes of minoren die zij hiervoor willen volgen als ook vragen over het plannen en organiseren van hun studie en alles wat daarbij komt kijken. Vanuit jouw civieltechnische achtergrond begrijp jij welke inhoudelijke vragen zij hierin kunnen hebben. Hiernaast vraag je, waar nodig, ook door naar onderliggende en/of interpersoonlijke dillema’s van studenten waarbij je hen in contact kunt brengen met anderen die hen hier gericht in kunnen ondersteunen. 

Studenten moeten tijdens hun opleiding een beroepsbeeld ontwikkelen. Je organiseert hiervoor excursies om studenten met de praktijk van de civiele techniek in aanraking te brengen. Je plant en organiseert zelfstandig in overleg met het werkveld deze excursies. Deze excursies laat je aansluiten op de vraagstukken waar de studenten in de opleiding mee bezig zijn. Vanuit deze excursies help je studenten om te ontdekken welke rol en functie bij hen past. 

Naast het informeren van onze studenten, informeer je af en toe ook potentiële aankomende studenten, bijvoorbeeld door het geven van voorlichting aan leerlingen van het voortgezet onderwijs over de opleiding Civiele Techniek. Ook ondersteun je bij de planning en organisatie van events en projecten binnen de opleiding en begeleid je technasiumprojectenKortom, een veelzijdige nieuwe functie, waar we jou, vanuit jouw ervaring in het civieltechnische domein en jouw affiniteit met het begeleiden van studenten en het organiseren van activiteiten, graag verwelkomen als nieuw lid van ons opleidingsteam Civiele Techniek. 

Profielschets: 

  • Een relevante, inhoudelijkembo of hbo Bachelor opleidingpassend bij het civieltechnische vakgebied. 
  • Kennis van en ervaring met het begeleiden van studenten of jonge professionals. 
  • Een flexibele werkhouding en collegiale mentaliteit 
  • Een open houding en professionele instelling  
  • Sterke communicatieve en sociale vaardigheden. 
  • Een aantal jaren relevante werkervaring in een vergelijkbare functie in het onderwijs en/of binnen het civieltechnische domein 
  • Passie voor techniek, studentbegeleidingen onderwijs en werken met studenten. 
  • Teamgerichte instelling: Je bent een teamspeler en brengt zaken graag samen met een team tot stand. 
  • Goede organiserende vaardigheden: Je bent in staat jouw werkzaamheden zelfstandig te plannen en te structureren in een dynamische, veeleisende omgeving. 
  • Je bent, hands-onenproactief en ziet het werk al voordat je iets gevraagd wordt. 

 Wij bieden je 

Het salaris bedraagt, afhankelijk van kennis, ervaring en inzetbaarheidsmogelijkhedenmaximaal € 3.920,50 (schaal 9 HBO) bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering. Het contract is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar. 

Over NHL Stenden Hogeschool 

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt! 

Reageren 

Ben jij de enthousiaste en inspirerende collega die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV voor 16 augustus via de sollicitatieknop t.a.v. Freark van der Sluis, coördinerend seniordocent Civiele Techniek, onder vermelding bij onderwerp van vacaturenummer 2707 ATI. 

Procedure 

Je kunt tot 16 augustus reageren. De sollicitatiegesprekken zijn gepland in de week van 23 augustus. 

Gelet op de corona maatregelen ter bestrijding van COVID-19 vinden de gesprekken mogelijk nog plaats via Microsoft Teams. Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid wordt de voorkeur gegeven aan een interne kandidaat. 

Vragen? 

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met  Freark van der Sluis, coördinerend seniordocent Civiele Techniekvia telefoonnummer: 0628317195 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld