Simulator Instructeur nautisch

Wil je een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?

NHL Stenden Hogeschool zoekt per direct voor het Maritiem Instituut ‘Willem Barentsz’ binnen het Maritiem Simulatie Training Centrum (MSTC), standplaats Terschelling een

Simulator Instructeur nautisch

1,0 fte 

Wie zoeken we

We zoeken een enthousiaste collega met kennis en expertise op het gebied van navigatie.

Waar ga je aan de slag

Bij het MSTC, onderdeel van het Maritiem Instituut ‘Willem Barentsz” (MIWB)

Binnen NHL Stenden Hogeschool worden vanuit het Maritiem Instituut ‘Willem Barentsz’ o.a. de hbo-opleidingen Maritiem Officier, Ocean Technology en Maritieme Techniek verzorgd.

Binnen het onderdeel MSTC verzorgen wij simulatieonderwijs voor studenten uit het mbo en hbo zeevaartonderwijs.

Wij vinden dat door grenzen te verleggen je meer bereikt. Daarom daagt het Maritiem Instituut ‘Willem Barentsz” (MIWB) studenten, medewerkers en partners uit hun talenten te ontdekken en te versterken. Iedere dag opnieuw. Dat doen we door vernieuwende methoden en manieren te vinden om de maritieme sector, onderwijs en onderzoek met elkaar te verbinden. En door te werken met praktijkopdrachten die aansluiten bij wat het werkveld vraagt.  

Het MSTC is het Instituut waar simulatieonderwijs en simulatietraining wordt gegeven aan studenten uit het Nederlandse Mbo en Hbo-zeevaartonderwijs. Met behulp van de simulatoren worden situaties op het schip (brug, machinekamer, lading) zo realistisch mogelijk nagebootst. Het MSTC wordt erkend als het enige maritiem simulatorcentrum ter wereld waar vaartijd kan worden behaald door intensieve training op een simulator.

Wat ga je doen

 • Verzorgen en ontwikkelen van simulatortrainingen voor het MSTC
 • Ontwikkelen van lesmateriaal t.b.v. onderwijs en cursussen
 • Begeleiden van studenten en onderwijsgroepen
 • Participeren in projecten en onderzoek

Profielschets

 • Aantoonbare (recente) ervaring in zeevaart
 • Nautische HBO opleiding
 • Bij voorkeur Mastergeschoold
 • Bereid tot investeren in professionele ontwikkeling
 • Pedagogisch didactische aantekening
 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Teamspeler: onderwijs maak je samen, in deze zelfstandige rol betrek je collega’s  in het team om samen kwalitatief hoogwaardig onderwijs te ontwikkelen vanuit het perspectief van het gehele onderdeel binnen de hogeschool.

Wij bieden je

Een uitdagende werkomgeving met volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Als nieuwsgierige en onderzoekende professional zie je kansen en wil je doorgroeien naar allround docentschap binnen één van onze opleidingen. Het salaris zal op basis van ervaring worden vastgesteld, (ervaring in het werkveld en ervaring in het onderwijs)

Salaris bij aanvang schaal 10 max. €4307,66 (docent onderzoeker A) met doorgroeimogelijkheden naar schaal 11, docent onderzoeker B, max  €5026,85, (CAO HBO).  bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering. Het contract is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar.

Over NHL Stenden Hogeschool

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale Multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt!

Reageren

Ben jij de enthousiaste instructeur die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV via de sollicitatieknop t.a.v. Sjoerd Stallinga, teamleider MSTC onder vermelding bij onderwerp van vacaturenummer 2745 MIWB.

Procedure

Je kunt tot  en met zondag 24 oktober 2021 reageren. Deze vacature wordt gelijktijdig in-en extern opengesteld. De sollicitatiegesprekken worden zo spoedig mogelijk na de sluitingsdatum gepland.

Vragen?

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je mailen of bellen met Sjoerd Stallinga (sjoerd.stallinga@nhlstenden.com), teamleider MSTC. Telefoonnummer: 06-20634642

Sollicitaties graag via de sollicitatieknop!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.