Senior Onderwijsadviseur Leiderschap

Wil je een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld? 

NHL Stenden Hogeschool zoekt per 1 juni 2021 voor de Academie vo & mbo, afdeling ECNO een 

Senior onderwijsadviseur leiderschap

0,6 - 1,0 fte 

Wie zoeken we 

Wij zijn op zoek naar een collega die met kennis en kunde in wil worden gezet in de voortgezette professionalisering binnen het primair-, voortgezet onderwijs en het mbo.  

Waar ga je aan de slag 

Het Educatief Centrum Noord en Oost (ECNO) is een team van de Academie vo & mbo. Dit team bestaat uit ruim 30 professionals die ingezet worden bij de voortgezette professionalisering van het educatieve werkveld in Noord-Nederland. Het ECNO heeft binnen de Academie vo & mbo en voor de Academie PO specifieke taken met betrekking tot profilering, en ontwikkeling van onderwijsactiviteiten in het kader van de voortgezette professionalisering binnen het werkveld educatie. Naast deze inzet word je ook nauw betrokken bij de Master Educational Leadership 

Wat ga je doen 

Als adviseur bij het ECNO geef je samen met collega’s vorm en inhoud aan de voortgezette professionalisering van het educatieve werkveld. Je acquireert opdrachten en bent in staat om in teamverband mee te draaien in de bestaande leiderschapstrajecten en scholingen. Daarbij gaat het om professionaliseringsaanbod dat wordt aangeboden via het ECNO, in termen van nascholingscursussen of post-initiële opleidingen of om zelfgeorganiseerde professionaliseringsactiviteiten. Als adviseur ben je betrokken bij het versterken van de mogelijkheden en kansen die het denken in carrièrepaden en perspectieven biedt. Dit vraagt van jou het kunnen werken in- en bouwen van hybride leeromgevingen waarin de omgeving en de trajecten worden aangepast en afgestemd op het ontwikkelproces van de lerende(n). 

Profielschets 

We zijn op zoek naar een collega die: 

  • De ambitie heeft om zich duurzaam te verbinden met het thema leiderschap in onderwijsorganisaties. 
  • Actuele leiderschapskennis en -ervaring in het onderwijs heeft, bij voorkeur in het vo en mbo. 
  • In het bezit is van een relevante master en kennis heeft van actueel leiderschapsonderzoek (bijv. master in bestuurskunde, MBA, organisatiekunde). 
  • Kennis heeft van kwaliteitszorg, organisatiekunde, bestuurskunde en veranderkunde. 
  • Kan schakelen tussen alle niveaus van leiderschap (conceptueel, strategisch en uitvoerend). 
  • Pedagogisch en didactisch onderlegd is en bekwaam is in trainen, coachen en opleiden. 
  • Ervaring heeft als assessor. 
  • Scholingen kan acquireren, vormgeven en uitvoeren. 
  • Werkgeluk haalt uit resultaatgericht ondernemerschap en als teamplayer zelfstandig kan opereren. 
  • Een actieve bijdrage wil leveren aan de ontwikkeling en borging van kwaliteit van het Leiderschapshuis NHL Stenden ECNO. 

 

Wij bieden je 

Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, maximaal € 5.717,25 (schaal 12 cao hbo) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering. Het contract is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar en kan daarna worden verlengd of omgezet worden in een vaste aanstelling. 

Over NHL Stenden Hogeschool 

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt. 

Reageren 

Ben jij de enthousiaste en inspirerende medewerker die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV via de sollicitatieknop t.a.v. Alexander van der Weide, teamleider ECNO onder vermelding bij onderwerp van vacaturenummer 2597 ECNO. 

Procedure 

Deze vacature is zowel intern als extern geplaatst. Je kunt reageren tot 26 april 2021. De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 10 mei 2021. Kandidaten die worden uitgenodigd voor een gesprek worden uiterlijk 3 mei 2021 telefonisch op de hoogte gebracht.  

Vragen? 

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Alexander van der Weide, teamleider ECNO, telefoonnummer 06 17107281. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.