Senior Adviseur Integrale Veiligheid

Wie zoeken we en waar ga je aan de slag 

We zoeken een enthousiaste collega met kennis en expertise op het gebied van (integrale) veiligheid. NHL Stenden is een relatief 'jonge' hogeschool ontstaan uit de fusie tussen de Noordelijk Hogeschool Leeuwarden en Stenden University. De nieuwe hogeschool heeft vestigingen in binnen- en buitenland en biedt onderdak aan ruim 20.000 studenten. Wij zoeken een enthousiaste collega met kennis en expertise op het gebied van veiligheid binnen onze hogeschool. Je maakt deel uit van het team Beleid en Projecten binnen de Dienst Facility Management maar hebt uiteraard veelvuldig contact met collega’s van de overige veiligheidsthema’s binnen onze hogeschool. De standplaats voor deze vacature is Leeuwarden, maar je zult ook regelmatig op één van de andere locaties binnen Nederland werkzaam zijn 

Wat ga je doen  

In de functie van Adviseur Integrale Veiligheid ontwikkel en implementeer je meerjaren strategie en beleid op strategisch en tactisch niveau voor Integrale Veiligheid NHL Stenden. Je werkt samen met de interne en externe stakeholders op de verschillende IV-thema’s. Daarnaast houd je je bezig met het opstellen en onderhouden van relevante beleidsdocumenten, het veiligheidsrisicoprofiel en bijhorende veiligheidsmaatregelen. Je adviseert het College van Bestuur en management over het (nog te ontwikkelen) meerjarige IV Beleid en stemt de ontwikkelingen en effecten met hen af.  

Tevens ben je aanspreekpunt voor het vastgestelde beleid en strategisch gesprekspartner voor het College van Bestuur en management. In deze functie ben je Lid van het crisismanagementteam en als Hoofd BHV verantwoordelijk voor een goedlopende BHV organisatie met bijhorend beleid op relevante veiligheidsvraagstukken en protocollen. Je zorgt voor opvolging van actuele veiligheids- en beveiligingsincidenten. Verder ben je lid van landelijke netwerken en onderhoud je contacten met relevante onderwijs- en veiligheidsnetwerken. 

Profielschets  

Je bent een strategische denker met helikopter view die in staat is ook in tijden van crises goed blijft nadenken en niet bang is knopen door te hakken. Een aantoonbare expert op verschillende veiligheidsdomeinen (ARBO, Gebouwveiligheid en Crisis). Een enthousiaste collega die veiligheidsvraagstukken analyseert, maatregelen ontwerpt en implementeert ter vergroting van de veiligheid. Een vaardig adviseur die vanuit zijn rol directie en management adviseert over meerjarige IV Beleid, -ontwikkelingen en – effecten.  

Je bent een teamspeler die samen met de collega's staat voor het werk en dienstverlening. En die bereid is eigenaarschap te nemen voor de bijbehorende taken en verantwoordelijkheden. Dit doe je op basis van een hedendaagse visie op arbeidsomstandigheden. Je hebt sterk ontwikkelde communicatieve vaardigheden, bent klant- en oplossingsgericht, zorgvuldig en nauwgezet. Je kan switchen tussen de expert-, de advies- en de coachrol. Je schakelt snel tussen verschillende partijen en bestuurlijke niveaus en hebt oog voor de diverse belangen. Je kan leidinggeven aan kleinschalige projecten en/of één of meerdere deelprojecten op de aandachtgebieden, waaronder werkplekonderzoeken. Als hoofd BHV ben je lid van het crisismanagementteam.  

Vereisten: 

  • Minimaal HBO werk- en denkniveau 

  • Relevante opleidingen op gebied van Veiligheid. 

  • Brede kennis en werkervaring op terrein van (integrale) Veiligheid en expertise op onderdelen van dit domein.  

  • Je bent leergiering en onderhoudt je kennis en kunde op je vakgebied.  

  • Je kent de ontwikkelingen in het vakgebied bijzonder goed en weet deze om te zetten naar thema’s, doelstellingen en praktische uitvoering.  

  • Je bent resultaatgericht, legt makkelijk verbindingen zowel in- en extern en hebt een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in zowel de Nederlandse als Engelse taal.  

  • Je bent vaardig in het opstellen van bondige en eenduidige beleidsdocumenten op strategisch niveau in een heldere, toegankelijke schrijfstijl.  

  • Daarnaast heb je ervaring in het verdedigen van standpunten in overlegsituaties en oog voor (bestuurlijke) verhoudingen en belangen van betrokken organisatieonderdelen.  

Wij bieden je 

Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, maximaal € 6.064,86 bruto per maand bij een fulltime aanstelling (Adviseur C, Schaal 12 van de hbo Cao), exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. Het contract is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar met uitzicht op vast.  

Je hebt de mogelijkheid om deels thuis te werken ener iseen budget om je thuiswerplek goedinte kunnen inrichten. Er is ruimte voor persoonlijke- en vakmatige ontwikkeling.Je hebttoegang tot een uitgebreid aanbod van(online)trainingen voor persoonlijke ontwikkeling.En niet te vergeten onze secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:een groot aanbod op het gebied van vitaliteit (waaronder gratis sporten),een gunstigereiskostenregelingmet fiscale uitruileneencollectieve korting op je zorgverzekering. 

Over NHL Stenden Hogeschool  

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt!  

Reageren  

Ben jij de enthousiaste sr. integrale veiligheidsadviseur die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV via de sollicitatieknop op onze website t.a.v. Mathijs Rutten, Directeur Campus & Facility Management, onder vermelding bij onderwerp van vacaturenummer 3008 FLWO. 

Procedure  

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid wordt de voorkeur gegeven aan een interne kandidaat. Je kunt tot en met 2 oktober 2022 reageren 

Vragen? 

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Victoria Snouck Hurgronje (integrale veiligheid) tel. 06 57130171. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.