Projectontwikkelaar/ schrijver onderzoeksgroep Technology & Innovation

Wil je een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het technisch onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?  

Situatieschets 

Eind 2021 heeft NHL Stenden een SPRONG-subsidie toegekend gekregen voor het project “Circulaire kunststoffen”. De SPRONG stimuleert de samenwerking tussen onderzoeksgroepen van NHL Stenden en de Hanzehogeschool en praktijkpartners, publieke instellingen en overheden. Om de samenwerking verder te kunnen uitbouwen is ook een doorontwikkeling van de professionaliteit rondom het onderzoek van de lectoraten Circular Plastics en Duurzame Kunststoffen en het Centre of Expertise Green PAC nodig. De onderzoeksgroep wil, op het gebied van projectontwikkeling, doorgroeien van reactief naar proactief. Daar waar in het verleden gebruik werd gemaakt van inhuur van externe deskundigen, wil de onderzoeksgroep de deskundigheid ‘in-house’ organiseren. Daarvoor zijn wij op zoek naar een Projectontwikkelaar/-schrijver. 

Wat ga je doen 

Als projectontwikkelaar/-schrijver ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van subsidies in Nederland en Europa en verantwoordelijk voor het initiëren, voorbereiden en ontwikkelen van innovatieve projecten. Daarbij kijk je samen met onze lectoren naar innovaties en ontwikkelingen in Noord-Nederland en daarbuiten nationaal en internationaal, en maak je de vertaalslag naar innovatieve projecten waar vanuit het onderwijs en werkveld gezamenlijk uitvoering aan gegeven kan worden. Naast het initiëren en ontwikkelen van projectvoorstellen verwerf je ook de benodigde financiering en subsidies hiervoor. Hierbij werk je vanuit de focus op  de doelstellingen van de onderzoeksgroepen en op de gezamenlijke innovatieambitie van de triple helix. Je vertaalt de input van collega's en stakeholders naar concrete projectplannen met een meerjarig karakter en werkt daartoe samen in het team. Je begeleidt de financieringsaanvraag en zoekt daartoe afstemming met de stafafdelingen van de hogeschool. In deze functie ressorteer je onder de manager van de lectoraten Duurzame Kunststoffen & Circular Plastics, Centre of Expertise Green PAC en Smart Sustainable Manufacturing. 

Profielschets 

Voor deze functie beschik je over: 

  • een afgeronde WO-opleiding in een technisch/bedrijfskundige richting, of aantoonbaar werk- en denkniveau en verstaat (en spreekt) daarnaast de taal van de inhoudsdeskundigen. 

  • up-to-date kennis ten aanzien van de ontwikkelingen van Nederlandse en Europese subsidies. 

  • minimaal 5 tot 10 jaar relevante werkervaring en affiniteit met onderwijs. 

  • een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal en uitstekende schrijfvaardigheden. 

  • een netwerk in de regio Noord-Nederland, bij voorkeur op het gebied van circulaire economie en groene chemie. 

  • visie op de thema’s van dit project en weet je ideeën ook snel te vertalen naar concrete projectvoorstellen. 

  • teamgerichte en proactieve houding. 

We  bieden je 

Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, maximaal € 6.064,86 (schaal 12) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering. Het contract is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar.  

Over NHL Stenden Hogeschool 

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt! 

Reageren 

Ben jij de enthousiaste en inspirerende Projectontwikkelaar/-schrijver die wij zoeken? Druk dan op de sollicitatieknop en verstuur je motivatie en CV t.a.v. Harm-Jan Bouwers, Manager lectoraten Duurzame Kunststoffen & Circular Plastics en Centre Of Expertise Green PAC & Smart Sustainable Manufacturing, onder vermelding bij onderwerp van vacaturenummer 2963 ATI. 

Procedure 

Onderdeel van de sollicitatieprocedure is een schrijfsessie. Je kunt tot en met 28 juni reageren. De sollicitatiegesprekken zijn gepland in week 27 of begin week 28 in Emmen. 

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid wordt de voorkeur gegeven aan een interne kandidaat. 

Vragen? 

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Harm-Jan Bouwers, telnr. 06-81705191. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.