Projectleider Werkplaats Sociaal Domein Friesland

Wil je een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?  

Wie zoeken we 

We zijn op zoek naar een enthousiaste collega, een verbinder met affiniteit met het sociaal domein.  

Waar ga je aan de slag 

De Werkplaats Sociaal Domein Friesland (WSDF) is een veelbelovend en ambitieus project van het lectoraat Sociale Kwaliteit, onderdeel van de Onderzoeksgroep Zorg & Welzijn van de Academies Social Studies en Gezondheidszorg. 

De WSDF bestaat uit vijf ateliers Sociaal Domein (ASD): vijf lerende praktijken in Friese gemeenten, waar interdisciplinair wordt geleerd en samengewerkt aan complexe vragen in het sociaal domein. De samenwerking bestaat uit lokale beleidsmedewerkers, zorg- en welzijnsprofessionals, betrokken en geïnteresseerde vrijwilligers en inwoners, studenten en docenten vanuit 10 verschillende opleidingen van onze hogeschool. Helemaal Design Based Education & Research. 

Als projectleider ben je te vinden op veel plekken binnen de hogeschool, door heel Friesland bij de verschillende ASD’s en elders in Nederland, omdat de WSDF deel uitmaakt van een landelijk netwerk van 15 Werkplaatsen Sociaal Domein. 

Wat ga je doen 

Je bent medeverantwoordelijk voor de vormgeving en doorontwikkeling van de Werkplaats Sociaal Domein Friesland. Je vult dit in als verbindend projectleider en bent eerste aanspreekpersoon voor alle betrokkenen en een spin in het web van alle activiteiten.  

Je verantwoordt aan VWS als subsidieverstrekker de activiteiten en kosten van de lopende projectperiode (2020 t/m 2022) en werkt mee aan het nieuwe projectplan voor de periode (2023 t/m 2026). Dat doe je in afstemming met alle betrokkenen en met de lector Sociale Kwaliteit als penvoerder. 

Je draagt zorg voor de profilering en continuïteit van de ASD’s door af te stemmen met de samenwerkingspartners buiten de hogeschool, zoals gemeenten en lokale partners, en binnen de hogeschool, zoals opleidings- afstudeer- en minorcoördinatoren van de participerende opleidingen. 

Je bent verantwoordelijk voor een goede inrichting van de interne en externe communicatie van de bevindingen en impact van de ASD’s en voor een goede inrichting van de projectadministratie. 

Je sluit aan en werkt samen met collega’s, binnen en buiten de hogeschool, aan onderzoek naar de uitkomsten en impact van de WSDF.  

Profielschets 

Wij zoeken een projectleider die: 

 • In het bezit is van een afgeronde relevante masteropleiding. 

 • Goed kan samenwerken en daarin ruimte geeft aan samenwerkingspartners. 

 • Ervaring heeft als projectleider met contract/projecten/onderwijsactiviteiten in een interidisciplinaire setting binnen het werkveld. 

 • Vaardig is in het opstellen van projectplannen, adviezen en (voortgangs)rapportages. 

 • Affiniteit heeft met het sociale domein. 

 • Uitstekende communicatieve vaardigheden heeft en de Nederlandse en Engelse taal goed beheerst, zowel schriftelijk als mondeling. 

 • Oog heeft voor mogelijkheden in complexe situaties, ontwerp – en procesgericht is en daarin creatief en vaardig is om gezamenlijk te experimenteren. 

 • Interesse heeft en vaardig is in de planning- en controlcycli van de hogeschool. 
   

Wij bieden je:

 • Een uitdagende werkomgeving met ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. 

 • Prima faciliteiten en goede collegiale verhoudingen in een omgeving waar hard werken niet wordt geschuwd en waar ook ruimte is voor reflectie, humor en ontspanning. 

 • Een salaris - afhankelijk van jouw relevante ervaring maximaal 5.831,60 (schaal 12 cao-hbo) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en een eindejaarsuitkering van 8,3%. 

 • Een aanstelling voor de duur van een jaar. Een eventuele verlenging behoort tot de mogelijkheden. 
   

Over NHL Stenden Hogeschool 

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt! 

Reageren 

Ben jij de enthousiaste en inspirerende projectleider die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV via de sollicitatieknop t.a.v. Jolanda Tuinstra (Lector Sociale Kwaliteit) onder vermelding van vacaturenummer 2903 AZW. 

Procedure 

Je kunt reageren tot en met 16 mei 2022. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 30 mei. 

Vragen? 

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je mailen met Jolanda Tuinstra, jolanda.tuinstra@nhlstenden.com. Liever bellen? Dat kan op woensdag 11 mei tussen 09:00 en 11:00 uur, telnr. 06-83137252. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.