Programmaleider Samen Opleiden Drenthe-Kop van Overijssel

Wil je een opbouwende bijdrage leveren aan de samenwerking tussen de Opleiding tot Leraar Basisonderwijs (Pabo) en het (basis)onderwijs en andere partners in de regio DrentheBen jij een ervaren netwerker, die gelooft in de kracht van het samen opleiden van toekomstige leerkrachten?  

NHL Stenden Hogeschool zoekt per 1 januari 2022 voor de Academie Primair Onderwijs een 

Programmaleider Samen Opleiden Drenthe-Kop van Overijssel 

(0,6 fte)  

Aanleiding 

De Academie Primair Onderwijs  is volop in ontwikkeling. Een stevige samenwerking tussen opleiding, student en werkveld is één van de speerpunten. Om deze samenwerking te stroomlijnen, zoeken wij een programmaleider die spelers in de regio samenbrengt, hen faciliteert in het samen opleiden, innoveren en professionaliseren en toeziet op het werken binnen de landelijke kaders van Opleiden in de School’.  

Sinds 2019 werkt een aantal besturen samen binnen het partnerschap Samen Opleiden Groningen-Drenthe. In deze samenwerking staan de pijlers ‘samen opleiden’, ‘samen professionaliseren’ en ‘samen innoveren’ centraal. Het streven hierbij is om 2030 alle Pabostudenten op te leiden volgens de principes van ‘Opleiden in de School’. De wens om meer partners te laten aansluiten, heeft geleid tot het besluit om een tweede programmaleider te werven en een mogelijke splitsing te verkennen. Voor de regio Drenthe-Kop van Overijssel zoeken we een programmaleider Samen Opleidenom met ons deze nieuwe weg in te slaan.  

Wat ga je doen 

Je vormt de spil en bent het gezicht vanuit lesplaatsen Emmen en Assen rondom de contacten in het basisonderwijs en met andere spelers in de provincie Drenthe. In eerste instantie richt je je op stroomlijning van het werkplekleren, met als uiteindelijk doel een verdergaande samenwerking tussen werkveld, studenten en de lesplaatsen 

 • Je bent verantwoordelijk voor het project ‘Opleiden ide School’ in Drenthe-Kop van Overijsselwaarbij werken aan de gefaseerde uitbreiding van het aantal besturen en opleidingsscholen binnen het partnerschap het doel is.  
 • Je bouwt, mede met de school- en instituutsopleiders en de werkveldcontactpersonen, aan goede contacten met de mentoren van de basisschool, de directeuren en de besturen. 
 • Je brengt werkveld en opleiding samen bij de uitvoering van het nieuwe curriculum van de opleiding leraar basisonderwijs (PABO) op de opleidingsscholen.  
 • Je brengt werkveld, opleiding en lectoraten samen met als doel een verdergaande samenwerking op het gebied van samen professionaliseren en samen innoveren. 
 • Je bent verantwoordelijk voor de organisatie van diverse bijeenkomsten met werkveld, studenten en opleiding. 
 • Je zorgt voor de (externe) communicatie vanuit locaties Emmen en Assen met het werkveld in Drenthe-Kop van Overijssel 
 • Je werkt vanuit de opleiding samen met de programmaleiders Samen Opleiden in Groningen en Friesland, de teamleiders en docententeams van lesplaatsen Emmen en Assen en de collegavan Bureau Werkplekleren 
 • Je speelt een rol in de Regionale Aanpak Personeelstekort Onderwijs (RAP) Drenthe. 

Profielschets: 

 • Je hebt ruim ervaring in en affiniteit met werken in zowel het basisonderwijs, als het HBOJe kent beide praktijkcontexten goed 
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en kunt schakelen op diverse niveaus. Zowel op bestuurlijk niveau, als op de werkvloer ben jij de gesprekspartner. 
 • Je bent nieuwsgierig, hebt een open houding en overstijgende blik. Je bent optimistisch, ondernemend, organisatorisch sterk en daadkrachtig.  
 • Je beschikt over (project)leidersvaardigheden, ook op financieel gebied.  
 • Je hebt een afgeronde masteropleiding. 

Wij bieden je 

Het salaris varieert, afhankelijk van opleiding en ervaring, tussen de € 3.658,64  (begin schaal 11 cao HBO) en € 5.026,85 (eind schaal 11 cao HBO) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8.3% eindejaarsuitkering. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar.  

Over NHL Stenden Hogeschool 

Door te doen, gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt! 

Reageren

Ben jij de enthousiaste en inspirerende collega die wij zoeken? Klik op de sollicitatieknop en verstuur jouw motivatiebrief en CV. De brief kan worden gericht aan Anne Schepers en onder vermelding van 2737 APO. 

Procedure 

Je kunt tot en met zondag 24 oktober reageren.   

De sollicitatiegesprekken zijn gepland in weken 45 en 46 op de Pabo in Emmen. 

Vragen? 

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Anne Schepers, teamleider Pabo Emmen (0615892605).  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.