Docent Onderzoeker Full Stack Development

Wil jij een bijdrage leveren aan het opleiden van professionals op het gebied van Informatica? Zoek je een functie waar je je kennis en ervaring kunt overdragen aan verschillende groepen studenten? Ga je graag de diepte in en zoek je innovatief werk? Dan zoeken we jou!

Wie zoeken we
We zoeken een docent Full Stack Development met passie voor het vak. Je bent op zoek naar een uitdagende functie waarbij je primair binnen de opleiding Informatica van NHL Stenden onderwijs wilt verzorgen als wel dit onderwijs richting wilt geven op basis van onderzoek en vanuit de ontwikkelingen en behoeften van het (regionale) werkveld. Je bent daarnaast een empathische en krachtige professional die zich richt op de ontwikkeling van de individuele student, hem/haar begeleidt, stimuleert en inspireert. Je bent een ervaren docent binnen het hoger onderwijs of daar buiten.

Waar ga je aan de slag
De opleiding Informatica van NHL Stenden is gesitueerd in Emmen. We bieden een breed georiënteerde Informatica opleiding aan met als zwaartepunt Software Engineering. Bij ons studeren ongeveer 150 Nederlandse studenten en 150 internationale studenten. Een van de speerpunten is IT-Security, op dat gebied verzorgen we minoren en doen we toegepast onderzoek waar de studenten en de omgeving van kunnen profiteren. We werken samen met andere opleidingen in Emmen en in Leeuwarden om ook andere opleidingen zoals Associate Degrees te verzorgen, bijvoorbeeld op het gebied van Cyber Safety & Security en Industriële Automatisering en Robotica.

Wat ga je doen
Door het te doen gebeurt het. Dat geldt sterk voor het vakgebied van Full Stack Development. Onze (internationale) studenten zijn volop bezig met het ontwikkelen van softwaresystemen maar ook met hun eigen ontwikkeling. Als docent wordt er veel van je verwacht, je moet snel kunnen schakelen tussen je rol als expert op het vakgebied en coach van de student. Dat kan tijdens een workshop zijn maar je begeleidt ook studenten die aan het afstuderen zijn. Uiteindelijk gaan onze studenten een belangrijke maatschappelijke rol vervullen. Vakbekwaamheid, maar ook een kritisch positieve grondhouding zijn daarbij van belang. Onze studenten moeten zich niet alleen inhoudelijk goed kunnen redden, maar zich aan het einde van hun opleiding ook in de breedte hebben ontwikkeld tot professionals die zich uitstekend redden in een multidisciplinaire werkomgeving. Je bent verantwoordelijk voor de inhoud en uitvoering van je onderwijs. Je kijkt kritisch naar de uitvoering en je bent altijd op zoek naar verbeteringen. Dat doe je natuurlijk niet alleen, je werkt in een team met mensen die er echt voor gaan. We staan nooit stil en zoeken altijd naar nieuwe kansen voor onze studenten zonder de kwaliteit van onze opleiding uit het oog te verliezen.

Als docent ben je verantwoordelijk voor
 • Het ontwikkelen, inrichten, digitaliseren en uitvoeren van onderwijs op het gebied van programmeren en Front-end Development.
 • Het begeleiden van (groepen) studenten in het algemeen en van stagiairs en (indien je in het bezit bent van een mastergraad) afstudeerders.
 • Het analyseren van ontwikkelingen in het vakgebied en in het beroepenveld.
 • Het meewerken aan de uitvoering van toegepaste onderzoeksprojecten voor bedrijven en instellingen.
 • Het begeleiden van studenten bij de uitvoering van (commerciële) opdrachten.
 • Het mede opbouwen en onderhouden van een relatienetwerk.
 • Het leveren van een onderwijsbijdrage in internationaal verband.

Functie-eisen
 • Je hebt een relevante master-opleiding.
 • Je hebt een bevoegdheid om te doceren, bijvoorbeeld een BDB of een tweeedegraads bevoegdheid.
 • Je bent empathisch, nieuwsgierig, zelfstandig, flexibel en ook nog een teamplayer.
 • Je bezit uitstekende communicatieve vaardigheden met een goede beheersing van het Nederlands en het Engels.
 • Je hebt ervaring met interdisciplinair samenwerken.
 • Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen m.b.t. ICT.
 • Je hebt ervaring met Front-end frameworks vanuit het gebruikersperspectief, zoals Angular en Vue JS.
 • Je hebt ervaring met UX/UI programmeren.
 • Je beschikt over kennis van testen van UX/UI.
 • Ervaring met app development is een pré.
 • Je bent iemand met een oog voor design.
 • Je beschikt over Agile werkervaring.

Solliciteer ook als je je herkent in minimaal 75% van de hierboven genoemde functie-eisen. We komen graag met je in gesprek.

We bieden je
Een veelzijdige en dynamische functie in een organisatie die sterk in beweging is en waar ruimte is voor eigen initiatief en ideeën en veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Je salaris en functieniveau zal, afhankelijk van je kennis, ervaring en inzetbaarheid, maximaal € 5.936,77 (schaal 11, cao-HBO) bruto per maand zijn. Bij ons ontvang je tevens nog 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering. Het betreft in eerste instantie een aanstelling voor 1 jaar waarna verlenging tot de mogelijkheden behoort. Heb je nog geen ervaring met het hoger onderwijs? Geen nood, want het eerste jaar krijg je een buddy in de persoon van een ervaren docent. Ook volg je een interne opleiding en behaal je daarmee de Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid. Startdatum: Zo spoedig mogelijk of uiterlijk juni 2024.

Over NHL Stenden Hogeschool
Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt.

Reageren
Ben jij de enthousiaste en inspirerende docent onderzoeker die wij zoeken? Stuur je motivatie en cv (in één bestand) via de sollicitatieknop t.a.v. Arvid Fens, teamleider Informatica, onder vermelding bij onderwerp van vacaturenummer 3267.

Procedure
Graag ontvangen wij jouw sollicitatie zo spoedig mogelijk of uiterlijk voor 18 februari. De eerste gespreksronde vindt plaats op donderdag 29 februari.
Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern geplaatst, bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Vragen?
Over de inhoud of het profiel van de functie kun je contact opnemen met teamleider Arvid Fens via arvid.fens@nhlstenden.com.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Reageer op deze vacature