Opleidingsdocent Levensbeschouwing en Godsdienst

Wil jij je inzetten voor betekenisvol onderwijs binnen de Academie Primair Onderwijs? Begeleid jij studenten in de ontwikkeling van hun persoonlijke en professionele identiteit en hun didactische vaardigheden in het basisonderwijs?

NHL Stenden Hogeschool zoekt voor de Academie Primair Onderwijs, voor de AOLB en de OLB Groningen een

Opleidingsdocent Levensbeschouwing en Godsdienst

0,6 fte

Wie zoeken we

We zoeken een enthousiaste collega met kennis en expertise op het gebied van levensbeschouwing en godsdienst. Een collega die vanuit dit expertisegebied studenten begeleidt in hun persoonlijke en professionele identiteit. Een collega die vakoverstijgende toepassingen ziet en daarmee aan de slag wil gaan en studenten ondersteunt die ervoor kiezen zich te specialiseren in Openbaar, Christelijk of Katholiek basisonderwijs.

Heb jij:

 • Passie voor het opleiden en ontwikkelen van onze studenten tot professionele leraren
 • Actuele vakkennis en (onderzoeks-)ervaring en ben je op de hoogte van de nieuwste leeftijd-specifieke ontwikkelingen en beweeg je mee op trends
 • Aantoonbare affiniteit met het basisonderwijs en het hoger onderwijs
 • Een sterk ontwikkeld conceptueel vermogen, resultaatverantwoordelijkheid en oplossingsgerichte instelling
 • Herken je jezelf in de woorden: teamplayer, onderzoekend, inspirerend, ondernemend, doortastend en innovatief
 • Ben je breed inzetbaar voor vakinhoudelijke en beroepsvoorbereidende onderdelen en het begeleiden van praktijkonderzoek en projecten

Dan zoeken wij jou!

Waar ga je aan de slag
Je zult werkzaamheden verrichten voor de Academie Primair Onderwijs van NHL Stenden Hogeschool locatie Groningen (stad). De twee opleidingen waarbinnen je ingezet zult worden zijn de reguliere opleiding tot leerkracht basisonderwijs (OLB) en de academische opleiding tot leerkracht basisonderwijs (AOLB). Binnen het programma van de Academische Pabo (AOLB ) word je in 4 jaar opgeleid tot leerkracht in het basisonderwijs en volg je de universitaire bachelor Pedagogische Wetenschappen.

Binnen de Academie Primair Onderwijs werken we met een nieuwe onderwijs curriculum gebaseerd op Design Based Education (DBE) en werken we vanuit resultaatverantwoordelijke teams.

Wat ga je doen

Samen met onze huidige opleidingsdocent Levensbeschouwing en Godsdienst verzorg je in de eerste plaats het onderwijs in levensbeschouwing, filosofie en godsdienst binnen de (academische) opleiding tot leraar basisonderwijs voor alle studenten van deze opleidingen. Je begeleidt studenten die kiezen voor het behalen van een denominatief diploma (Diploma Openbaar Onderwijs; Diploma Katholiek Basisonderwijs of Diploma Christelijk Basisonderwijs). Daarnaast begeleid je studenten op hun leerwerkplek (op de stageschool) en in de ontwikkeling van hun persoonlijke en professionele identiteit. Je denkt en besluit mee in de curriculumontwikkeling en werkt flexibel in een multidisciplinair team. Als docent heb je een verbindende rol binnen de academie en de hogeschool en naar het werkveld. Het eerste jaar werk je meer in de AOLB, waarna een meer evenredige verdeling tussen OLB en AOLB volgt. De werkwijze binnen beide opleidingen is verschillend.

Profielschets:

 • Je hebt een aantal jaren ervaring als leerkracht in het basis- en/of voortgezet onderwijs
 • Je hebt (bij voorkeur) ervaring als docent in het MBO, HBO of WO
 • Je hebt een afgeronde, voor deze functie relevante, masteropleiding (Religiewetenschappen, Theologie)
 • Je bent in het bezit van de basiskwalificatie didactische bekwaamheid (BDB) of bent bereid deze te behalen
 • Je beschikt over goede coachingsvaardigheden
 • Je bent een zelfstandige professional, gericht op het continu verbeteren van het onderwijs en versterken van jouw eigen vaardigheden
 • Je houdt van werken in een team

Wij bieden je

Het salaris varieert, afhankelijk van opleiding en ervaring, tussen de € 3.731,81 en 5.127,39 (schaal 11 cao HBO) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8.3% eindejaarsuitkering. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar.

Over NHL Stenden Hogeschool

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt!

Reageren

Ben jij de enthousiaste en inspirerende collega die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV via de sollicitatieknop t.a.v. Anneke van Bergen, teamleider Locatie Groningen, onder vermelding van vacaturenummer 2986 APO.

Procedure
Je kunt tot en met 28 augustus 2022 solliciteren. De sollicitatiegesprekken zijn gepland in week 35 (5-9 september)

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid wordt de voorkeur gegeven aan een interne kandidaat.

Vragen?

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Anneke van Bergen, teamleider Locatie Groningen, tel 06-50616250.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld