Opleidingsdocent Levensbeschouwing en Godsdienst

Wil jij je inzetten voor betekenisvol onderwijs binnen de Academie Primair Onderwijs? Begeleid jij studenten in de ontwikkeling van hun persoonlijke en professionele identiteit en hun didactische vaardigheden in het basisonderwijs?

NHL Stenden Hogeschool zoekt per direct (of zo snel mogelijk) voor de Academie Primair Onderwijs, locatie Emmen een

Opleidingsdocent Levensbeschouwing en Godsdienst

0,6-0,8 fte

Wie zoeken we

We zoeken een enthousiaste collega met kennis en expertise op het gebied van levensbeschouwing en godsdienst. Een collega die vanuit dit expertisegebied studenten begeleidt in hun persoonlijke en professionele identiteit. Een collega die vakoverstijgende toepassingen ziet en daarmee aan de slag wil gaan. En daarnaast studenten ondersteunt die ervoor kiezen zich te specialiseren in Openbaar, Christelijk of Katholiek basisonderwijs.

Heb jij:

 • Passie voor het opleiden en ontwikkelen van onze studenten tot professionele leraren
 • Actuele vakkennis en (onderzoeks-)ervaring en ben je op de hoogte van de nieuwste leeftijd-specifieke ontwikkelingen en beweeg je mee op trends
 • Aantoonbare affiniteit met het basisonderwijs en het hoger onderwijs
 • Een sterk ontwikkeld conceptueel vermogen, resultaatverantwoordelijkheid en oplossingsgerichte instelling
 • Herken je jezelf in de woorden: teamplayer, onderzoekend, inspirerend, ondernemend, doortastend en innovatief
 • En ben je breed inzetbaar voor vakinhoudelijke en beroepsvoorbereidende onderdelen en het begeleiden van onderzoek en projecten

Dan zoeken wij jou!

Waar ga je aan de slag

De Academie Primair Onderwijs (Academie PO) is één van de veertien academies binnen NHL Stenden Hogeschool. Deze Academie biedt onderwijs aan ruim 2000 studenten verdeeld over de Pabo (voltijd en deeltijd), de internationale Pabo (ITEps), de Academische PABO en twee educatieve masters. De Academie heeft vijf lesplaatsen in Noord-Nederland: Leeuwarden, Groningen, Meppel, Emmen en Assen.

Binnen de Academie Primair Onderwijs vindt momenteel een onderwijs- en organisatietransitie plaats. We ontwikkelen opleidingscurricula die gebaseerd zijn op het concept Design Based Education (DBE) en we werken in de academie toe naar resultaatverantwoordelijke teams.

De Pabo in Emmen is sterk verankerd in de regio en werkt veel samen met (basis)scholen, instellingen en bedrijven. De Pabo kenmerkt zich door kleinschaligheid, persoonlijk contact en de profileringen Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematics (STEAM) en meertaligheid. Het team bestaat uit circa 15 docenten en een teamleider.

Wat ga je doen

Kern van de functie Opleidingsdocent Levensbeschouwing en Godsdienst is het ontwikkelen en uitvoeren van onderwijs in levensbeschouwing en godsdienst binnen de opleiding tot leraar basisonderwijs. Ook begeleid je studenten die kiezen voor het behalen van een denominatief diploma (Diploma Openbaar Onderwijs; Diploma Katholiek Basisonderwijs of Diploma Christelijk Basisonderwijs). Daarnaast begeleid je studenten op hun leerwerkplek (op de stageschool) en in de ontwikkeling van hun persoonlijke en professionele identiteit. Je denkt en besluit mee in de curriculumontwikkeling en werkt flexibel in een multidisciplinair team. Als docent heb je een verbindende rol binnen de academie en de hogeschool en naar het werkveld.

Profielschets:

 • Je hebt een aantal jaren ervaring als leerkracht in het basis- en/of voortgezet onderwijs.
 • Je hebt (bij voorkeur) ervaring als docent in het MBO, HBO of WO.
 • Je hebt een afgeronde, voor deze functie relevante, masteropleiding.
 • Je bent in het bezit van de basiskwalificatie didactische bekwaamheid (BDB) of bent bereid deze te behalen.
 • Je beschikt over uitstekende coachingsvaardigheden.
 • Je bent een zelfstandige professional, gericht op het continu verbeteren van het onderwijs en versterken van jouw eigen vaardigheden.
 • Je houdt van werken in een team.

Wij bieden je

Het salaris varieert, afhankelijk van opleiding en ervaring, tussen de € 3.658,64 en € 5.026,85 (schaal 11 cao HBO) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8.3% eindejaarsuitkering. Per 1-2-2022 worden de genoemde schaalbedragen met 2% verhoogd. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar.

Over NHL Stenden Hogeschool

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt!

Reageren

Ben jij de enthousiaste en inspirerende collega die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV via de sollicitatieknop t.a.v. Anne Schepers, teamleider Emmen, onder vermelding bij onderwerp van vacaturenummer 2771 APO.

Procedure

Je kunt tot en met zondag 5 december solliciteren. De sollicitatiegesprekken zijn gepland in week 50 op de Pabo in Emmen of via Teams.

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid wordt de voorkeur gegeven aan een interne kandidaat.

Vragen?

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Anne Schepers,  teamleider locatie Emmen, tel: 06-15892605.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld