Opleidingsdocent Engels

Wil jij je inzetten voor grensverleggend onderwijs binnen de Academie Primair Onderwijs en studenten begeleiden in hun ontwikkeling tot leraar basisonderwijs? Begeleid jij studenten in de ontwikkeling van hun eigen Engelse taalvaardigheid en hun didactische vaardigheden in het basisonderwijs?

NHL Stenden Hogeschool zoekt bij de start van het studiejaar 23-24 voor de Academie Primair Onderwijs, locaties Assen en Emmen een:

Opleidingsdocent Engels

0,4 - 0,6 fte

Wie zoeken we
De Opleiding tot Leraar Basisonderwijs (Pabo) zoekt voor de locaties Assen en Emmen een enthousiaste, breed inzetbare docent met vaardigheden en kennis op het gebied van Engelse taalvaardigheid en -basisschooldidactiek.

Heb jij?

 • Passie voor onderwijs en het begeleiden van studenten in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling?
 • Actuele vakkennis en -ervaring en ben je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen ten aanzien van Engels in het basisonderwijs en basisonderwijs in het algemeen?
 • Aantoonbare affiniteit met het basisonderwijs en het hoger onderwijs?
 • Een sterk ontwikkeld conceptueel vermogen, resultaatverantwoordelijkheid en oplossingsgerichte instelling?
 • Herken je jezelf in de woorden: verbindend, ondernemend, onderzoekend, inspirerend en innovatief?
 • En ben je breed inzetbaar voor vakinhoudelijke en beroepsvoorbereidende onderdelen en het begeleiden van studenten in de praktijk?

Dan zoeken wij jou! 

Waar ga je aan de slag
De Academie Primair Onderwijs (Academie PO) is één van de veertien academies binnen NHL Stenden Hogeschool. Deze Academie biedt onderwijs aan ruim 2.000 studenten verdeeld over de Pabo (voltijd en deeltijd), de internationale Pabo (ITEps), de Academische PABO en twee educatieve masters. De Academie heeft vijf lesplaatsen in Noord-Nederland: Leeuwarden, Groningen, Meppel, Emmen en Assen.

De opleidingen van NHL Stenden zijn gebaseerd op het onderwijsconcept Design Based Education. Binnen de Academie Primair Onderwijs werken we in met resultaatverantwoordelijke teams.

De locaties Assen en Emmen kenmerken zich door hun kleinschaligheid en het persoonlijke contact met de studenten. De Pabo in Emmen richt zich op voltijd onderwijs en de locatie in Assen biedt alleen deeltijdonderwijs aan. Vanuit het onderwijsconcept DBE werken de locaties veel samen met de nabije omgeving, zowel met de scholen als met andere culturele en educatieve organisaties. Beide teams bestaan uit circa 15 docenten en een teamleider.

Wat ga je doen
Als Opleidingsdocent Engels ontwerp en geef je onderwijs om studenten te begeleiden in het ontwikkelen van hun Engelse taalvaardigheid en didactische vaardigheden ten aanzien van Engels in het basisonderwijs. Afhankelijk van de baanomvang begeleid en coach je daarnaast studenten op hun leerwerkplek in DBE-ateliers en in het PPI"

Je denkt mee in de curriculumontwikkeling in een resultaatverantwoordelijk team dat bij jouw taken past. Kennisontwikkeling en valorisatie komen tot stand in samenwerking met het werkveld. Als docent heb je een verbindende rol binnen de academie en de hogeschool en naar het werkveld. Je werkt flexibel vanuit een multidisciplinair team op locatie Emmen.

Profielschets

 • Je hebt een aantal jaren ervaring als leerkracht in het basis- en/of voortgezet onderwijs.
 • Je beschikt over een excellente Engelse taalvaardigheid en bent in staat om eigen onderwijs in de Engelse taal aan te bieden.
 • Je hebt een afgeronde, voor deze functie relevante, masteropleiding.
 • Je beschikt over uitstekende coaching vaardigheden.
 • Je bent een zelfstandige professional, gericht op het continu verbeteren van het onderwijs en versterken van jouw eigen vaardigheden.
 • Je houdt van werken in een team.

Wij bieden je
Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal € 3.881,09 en maximaal
€ 5.332,48 bruto per maand (schaal 11 van de hbo cao) bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8.3% eindejaarsuitkering. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar.

Over NHL Stenden Hogeschool
Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. We creëren een ontmoetingsplaats waar mensen, perspectieven en kennisstromen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt!

Reageren
Ben jij de enthousiaste en inspirerende collega die wij zoeken? Druk dan op de sollicitatieknop en verstuur je motivatie en cv (in één bestand) t.a.v. Helen Goudemond, teamleider Pabo Assen, onder vermelding bij onderwerp van 3141 APO.

Procedure
Je kunt tot en met woensdag 14 juni 2023 reageren.  De sollicitatiegesprekken zijn gepland in week 25 op de Pabo in Assen.
Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid wordt de voorkeur gegeven aan een interne kandidaat.

Vragen? 
Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Helen Goudemond (06 82 98 29 44).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.