Opleidingsdocent Digitale Didactiek & Technologie

Wil jij je inzetten voor grensverleggend onderwijs bij de Academie Primair Onderwijs én een bijdrage leveren aan de maatschappelijke opdracht van het hbo?  Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?  

NHL Stenden Hogeschool zoekt per augustus 2021 voor de Academie Primair Onderwijslocatie Leeuwarden een  

Opleidingsdocent Digitale didactiek & Technologie 

       0,6 – 0,8 fte 

Waar ga je aan de slag 

De Academie Primair Onderwijs (Academie PO) is één van de veertien academies binnen NHL Stenden Hogeschool. Deze Academie biedt onderwijs aan ruim 2000 studenten verdeeld over de Pabo (voltijd en deeltijd), de internationale Pabo (ITEps), de Academische PABO en twee educatieve masters. De Academie heeft vijf lesplaatsen in Noord-Nederland, Leeuwarden, Groningen, Meppel, Emmen en Assen. De Academie Primair Onderwijs levert vanuit sociaal en educatief perspectief een belangrijke bijdrage aan het leefbaar houden van de regio’s en vormt daardoor een belangrijke spil in het zwaartepunt Vital Regions 

Binnen de Academie Primair Onderwijs vindt momenteel een onderwijs- en organisatietransitie plaats. We ontwikkelen opleidingscurricula die gebaseerd zijn op het concept Design Based Education en we werken in de academie toe naar resultaatverantwoordelijke teams.  

Wat ga je doen 

Kern van deze functie opleidingsdocent/ docent-onderzoeker is het uitvoeren en ontwikkelen van onderwijs in digitale geletterdheid, mediawijsheid en technologie binnen de opleiding Primair Onderwijs (pabo). Daarnaast begeleid en beoordeel je het onderzoekend vermogen van studenten en coach je studenten tijdens hun studieloopbaan. Ook begeleid je studenten tijdens hun stage en afstuderen en denk je mee in de curriculumontwikkeling vanuit de expertrol als docent. Als lid van het team opleiding tot leraar basisonderwijs (pabo) ben je breed inzetbaar. Kennisontwikkeling en valorisatie komt tot stand in samenwerking met het werkveld via het onderwijsconcept van NHL Stenden. Als docent heb je een verbindende rol binnen de academie en de hogeschool en naar het werkveld. Je werkt flexibel vanuit een multidisciplinair team op locatie Leeuwarden. 

Profielschets 

Wij zoeken een docent-onderzoeker voor ‘Mens, Natuur en Technologie’ met daarbij expertise in digitale didactiek en technologie in het onderwijs. Iemand die in staat is om verbindingen te maken met vakgebieden en disciplines binnen Mens, Natuur & Technologie en daarbij integratief digitale didactische mogelijkheden toont en onderzoekt. Wij zoeken iemand die een inspiratiebron kan zijn voor toekomstige leerkrachten en collega’s op de opleiding en in het werkveld. 

En bovendien: 

  • over een afgeronde Master beschikt 
  • aantoonbare technologische kennis en vaardigheden heeft 
  • digitale didactische kennis en vaardigheden heeft 
  • bekend is of affiniteit heeft met Design Based Education 
  • bekend is met de praktijkcontext van het primair onderwijs  
  • ondernemend, organisatiegevoelig en resultaatgericht is 
  • ervaring en affiniteit heeft met het begeleiden van studenten op hun leerwerkplek en in hun professionele ontwikkeling  
  • in staat is om zelfstandig en in teamverband te werken 
  • de uitgangspunten en de visie van NHL Stenden onderschrijft 
  • zich verbindt aan de doelen en werkwijze van NHL Stenden  

Bij voorkeur ben je in het bezit van de basiskwalificatie didactische (BDB) bekwaamheid. De basiskwalificatie Examinering (BKE) certificaat strekt tot aanbeveling. 

Wij bieden je 

Het salaris varieert, afhankelijk van opleiding en ervaring, tussen de € 2.8545,48 (begin schaal 10 cao HBO) en €  5.026,85 (eind schaal 11 cao HBO) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8.3% eindejaarsuitkering.  

Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar waarna verlenging tot de mogelijkheden behoort. 

Over NHL Stenden Hogeschool 

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt! 

Reageren 

Ben jij de enthousiaste en inspirerende Opleidingsdocent Digitale didactiek & Technologie 

die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV via de sollicitatieknop t.a.v. Berber Greven onder vermelding bij onderwerp van vacaturenummer 2657 APO. 

Procedure 

Je kunt tot en met 3 juni 2021 reageren.  

De sollicitatiegesprekken zijn gepland in week 23 of 24. Gelet op de corona maatregelen ter bestrijding van COVID-19 kan het zijn dat de gesprekken plaats vinden via Microsoft Teams. 

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid wordt de voorkeur gegeven aan een interne kandidaat. 

Vragen?  

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Berber Greven, teamleider,  

telefoon: 06 28 30 33 18. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld