Opleidingscoördinator Life Science opleidingen Docent-onderzoeker BML

Wil jij je inzetten voor grensverleggend onderwijs op het gebied van Life Science én een bijdrage leveren aan de maatschappelijke opdracht van het hbo?  Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?  

De context van functie 

De functie is voor de  laboratoriumopleidingen van de academie Technology and Innovation van NHL Stenden te Emmen, te weten bacheloropleiding Biologie en Medisch Laboratorium (BML) en bacheloropleiding Chemie. De twee opleidingen worden verzorgd door één gezamenlijk kernteam van docenten: Team Life Science Emmen. Deze docenten werken nauw samen met de Life Sciences & Technology opleidingen te Leeuwarden Samen wordt er gewerkt aan het verder ontwikkelen van het onderwijsconcept DBE en de profilering van de verschillende opleidingen en locaties. In deze functie resorteer je onder een teamleider van de academie Technology & Innovation (T&I) en maak je ook onderdeel uit van het opleidings-MT van LS&T Leeuwarden & Emmen. Je standplaats is Emmen. 

In deze gecombineerde functie van opleidingscoördinator/docent-onderzoeker verzorg je het biologisch-medisch onderwijs voor de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek en ben je mede verantwoordelijk voor het leidinggeven aan ca 6 medewerkers van de Life Science opleidingen, de operationele planning en organisatie en de uitvoering van het onderwijs- en HRM-beleid. Vanuit die rol werk je vervolgens in nauwe samenwerking met het resultaatverantwoordelijke docententeam van jouw opleidingen, aan het realiseren van de opleidingsdoelen van de opleidingen BML en Chemie en aan het verder uitbouwen van het innovatieve onderwijsconcept Design Based Education. Hiernaast ben je voor minimaal de helft van je tijd werkzaam als docent  bij de opleiding BML en verzorg je het onderwijs in de volle breedte. 

Als opleidingscoördinator/ docent-onderzoeker sta je middenin het onderwijs en weet je wat er speelt bij docenten en studenten en in het werkveld. Hierdoor ben jij de verbindende factor tussen jouw (docenten)team en het managementteam van de academie en het bestuur 

Wat ga je doen 

Concrete taken in deze functie zijn: 

 • Het zelfstandig verzorgen en (door)ontwikkelen van onderwijs in biologie- en medisch laboratoriumonderzoek, zoals: celbiologie, toxicologie, cel- en weefselkweek, biochemie, immunologie. Daarnaast begeleid je studenten in ateliers, met projectmanagement en onderzoeksvaardigheden, in stages en afstudeeropdrachten. Ervaring met programmeren in R is een pré. 

 • Het zorgdragen voor de organisatie van de (door)ontwikkeling en uitvoering van de curricula; 

 • Het bewaken van de kwaliteit en het interne rendement van  de curricula en neemt maatregelen ter verbetering; 

 • De coördinatie en uitvoering van samenwerking in (student)projecten op het gebied van Life Sciences onderwijs en onderzoek, in combinatie met o.a. de  lectoraten zoals  Sustainable Polymers, Circular Plastics en Watertechnology.   

 • Faciliteren, begeleiden en aansturen van de medewerkers en werkzaamheden, passend bij het concept van dienend leiderschap. Hierin draag je, mede onder verantwoordelijkheid van de teamleider, bij aan een adequate uitvoering van het HRM-beleid;  

 • Bijdragen aan de uitvoering en kwaliteit van het onderwijs- en onderzoeksbeleid waarbij je de verbinding maakt met de Life Sciences & Technology opleidingen van Leeuwarden. 

Profielschets: 

 • Je beschikt over een afgeronde WO-masteropleiding en hebt bij voorkeur ruime ervaring binnen het onderwijs, zowel als docent als in coördinerende/leidinggevende rol.  

 • Je hebt ervaring als seniordocent en affiniteit met de coördinatie van processen en het faciliteren van de medewerkers.  

 • Je bent sociaal vaardig, vriendelijk en beschikt over een gezonde dosis relativeringsvermogen, humor en zelfreflectie en je weet dit in goede balans te brengen en te houden met het resultaatgericht werken. 

 • Je bent overtuigd van de kracht van de verschillen binnen een team, je stimuleert de uitwisseling van verschillende perspectieven op vraagstukken, bewaakt de integraliteit en zorgt dat iedereen zich gehoord voelt en weet.  

 • Je weet aantoonbaar de juiste balans te vinden tussen sturen (kaders stellen, resultaten/output benoemen, grenzen aangeven) en ruimte geven (delegeren, loslaten) en stemt dit af op de behoeften van jouw team en de te behalen doelstellingen. 

 • Je beschikt over enige kennis en ervaring met bedrijfsvoering, financiële verantwoording en verslaglegging, marketing, communicatie en integraal personeelsbeleid. 

 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. 

Wij bieden je 

Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, maximaal € 6.064,86 (schaal 12 cao HBO) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering. Het contract is in eerste instantie voor de duur van een jaar. 

Startdatum per aanvang nieuwe schooljaar. 

Over NHL Stenden Hogeschool 

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt! 

Reageren 

Ben jij de enthousiaste en inspirerende Opleidingscoördinator Life Science opleidingen/ Docent-onderzoeker BML die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV via de sollicitatieknop t.a.v Femke Tamminga, Teamleider Life Science, onder vermelding van vacaturenummer 2929 ATI.  

Procedure 

Je kunt tot en met 6 juni reageren. De sollicitatiegesprekken zijn gepland rond week 24 in Emmen. Deze vacature wordt intern en extern tegelijk opengesteld. Bij gelijke geschiktheid wordt de voorkeur gegeven aan een interne kandidaat. 

Vragen? 

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Femke Tamminga, Teamleider, telnr. 06 – 19281390 (bij geen direct gehoor graag bericht achterlaten met terugbelverzoek). 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.