Onderzoekscoördinator Circulaire Kunststoffen

Wil je een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het technisch onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?  

Situatieschets 

Eind 2021 heeft NHL Stenden een SPRONG-subsidie toegekend gekregen voor het project “Circulaire kunststoffen”. De SPRONG stimuleert de samenwerking tussen onderzoeksgroepen van NHL Stenden en de Hanzehogeschool en praktijkpartners, publieke instellingen en overheden. Om de samenwerking verder te kunnen uitbouwen is ook een doorontwikkeling van de professionaliteit rondom het onderzoek van de lectoraten Circular Plastics en Duurzame Kunststoffen en het Center of Expertise Green PAC nodig. Daarvoor zijn wij op zoek naar een Onderzoekscoördinator Circulaire Kunststoffen. 

Wat ga je doen 

In de functie van onderzoekscoördinator ben je verantwoordelijk voor de coördinatie van de projecten op het gebied van Circulaire Kunststoffen en voor de inzet van de medewerkers op deze projecten. Dit doe je op basis van inhoudelijke kennis en expertise en in overeenstemming met de meerjarenbegroting van de lectoraten en het Centre of Expertise. Je bent daarbij ook verantwoordelijk voor het plannen van onderzoeksactiviteiten op diverse laboratoria. Hiernaast breng je de benodigde investeringen in kaart voor het machinepark van kunststoflaboratoria Emmen en Leeuwarden en stem je de meerjarenplanning en begroting af met de controller en manager van de lectoraten en het Centre of Expertise.  

Je zorgt hierbij tevens voor afstemming met SPRONG partners over gedeelde inzet van faciliteiten. Kortom een dynamische en verantwoordelijke functie. Je ressorteert hierbij onder de manager van de lectoraten Duurzame Kunststoffen & Circular Plastics, Centre of Expertise Green PAC en Smart Sustainable Manufacturing. 

Profielschets 

Als onderzoekscoördinator: 

  • Beschik je over een BSc of MSc diploma en minimaal 5 jaar ervaring met het coördineren van multidisciplinaire onderzoeksprojecten (bij voorkeur in de kunststofindustrie); 

  • Onderhoud je een actueel netwerk in de kunststofindustrie; 

  • Weet je mensen met elkaar te verbinden in projecten en ben je in staat hen op inhoud en proces de nodige en gewenste begeleiding te bieden; 

  • Heb je affiniteit met onderwijs, studenten en onderzoek; 

  • Ben je nieuwsgierig, heb je een pro-actieve houding en straal je enthousiasme uit; 

  • Kom je goed tot je recht goed  in een dynamische omgeving; 

  • Ben je een teamplayer en zoek je voortdurend afstemming met collega’s. 

Wij bieden je 

Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, maximaal € 5.332,48 (schaal 11) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering. Het contract is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar.  

Over NHL Stenden Hogeschool 

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt! 

Reageren 

Ben jij de enthousiaste en inspirerende Onderzoekscoördinator Circulaire Kunststoffen die wij zoeken? Druk dan op de sollicitatieknop en verstuur je motivatie en CV t.a.v. Harm-Jan Bouwers, Manager lectoraten Duurzame Kunststoffen & Circular Plastics en Centre Of Expertise Green PAC & Smart Sustainable Manufacturing, onder vermelding bij onderwerp van vacaturenummer 2964 ATI. 

Procedure 

Je kunt tot en met 28 juni reageren. De sollicitatiegesprekken zijn gepland in week 27 of begin week 28 in Emmen. 

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid wordt de voorkeur gegeven aan een interne kandidaat. 

Vragen? 

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Harm-Jan Bouwers, telnr. 06-81705191. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.