Ondersteuner Praktijkonderwijs

Wil je een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?  

Wie zoeken we 

NHL Stenden zoekt per 1 februari 2022  voor de Academie Gezondheidszorg een initiatiefrijke collega die ondersteuning kan bieden aan het praktijkonderwijs van de opleiding verpleegkunde van Academie Gezondheidszorg.  

Waar ga je aan de slag 

De Academie Gezondheidszorg bestaat uit de bacheloropleidingen Vaktherapie en Verpleegkunde en de Master Health Innovation, een onderzoeksgroep Zorg en Welzijn en een Kenniscentrum Zorg en Welzijn en heeft ongeveer 1000 studenten. 

De opleiding Verpleegkunde leidt op tot verpleegkundige op basis van het opleidingsprofiel Bachelor Nursing 2020. Naast de reguliere voltijdsopleiding wordt de opleiding ook in de praktijkgerichte leervariant met flexibel onderwijs aangeboden. De opleiding is ingericht in drie teams, namelijk onderbouw, bovenbouw en deeltijd (Flex). Elk team is verantwoordelijk voor een afgerond deel van het curriculum en bewaakt in afstemming met de andere teams de doorgaande leerlijnen. De teams ontwikkelen zich als resultaatverantwoordelijke teams, waarin gewerkt wordt met eigenaarschap. 

Wat ga je doen 

Als ondersteuner praktijkonderwijs zorg je samen met de docenten en praktijkinstructeurs voor een goed verloop van de praktijklessen. Dat betekent dat jij medeverantwoordelijk bent voor de dagelijkse gang van zaken van het skillslab. Je zorgt ervoor dat er voldoende praktijkmateriaal aanwezig is en doet hiervoor de inkoop, beheer en de administratieve afhandeling. Je zorgt ervoor dat het skillslab en de materialen worden schoongehouden volgens dhiervoor geldende hygiënevoorschriften. Daarnaast zorg je ervoor dat de toets vaardigheden kunnen worden afgenomen en dat de daarvoor benodigde praktijkmaterialen aanwezig zijn en je verzorgt de administratieve afhandeling van de toetsen (archivering). Op structurele wijze stem je aanpak, werkwijze en ideeën af met de praktijkondersteuner van de opleiding Vaktherapie. 

Functie-eisen

Wij zoeken een ondersteuner praktijkonderwijs die: 

  • MBO werk- en denkniveau heeft. 

  • Een werkgerelateerde achtergrond in de zorg heeft.

  • Beschikt over goede sociaal-communicatieve vaardigheden.

  • Multidisciplinair en in  teamverband kan werken. 

  • Nauwkeurig en accuraat kan werken.

  • Goed kan functioneren in een dynamische omgeving.

  • Bij ziekte van een praktijkdocent een les kan opstarten en studenten faciliteert in de materialen.

Wij bieden je 

Een inspirerende werkomgeving waar ruimte is voor eigen initiatief en ontwikkeling. Prima faciliteiten, goede collegiale verhoudingen in een omgeving waar hard werken niet wordt geschuwd. Ook is er ruimte voor reflectie, humor en ontspanning. Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, maximaal € 2.681,51 (schaal 5 cao) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en een eindejaarsuitkering. De aanstelling is voor de duur van een jaar. 

Over NHL Stenden Hogeschool 

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt! 

Reageren 

Ben jij de enthousiaste en inspirerende ondersteuner praktijkonderwijs die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV via de sollicitatieknop, t.a.v. mevrouw Paula Groenewoud, teamleider HBO-V onderbouw onder vermelding van vacaturenummer 2767 AGZ. 

Procedure

Je kunt tot 20 december 2021 reageren.  

Vragen? 

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met de heer Siemen de Roo, coördinator vaardigheidsonderwijs, 06-27332410 

Aquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.