Manager Planning en Control

Wil je een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? 

NHL Stenden Hogeschool zoekt voor de dienst Finance, Control & Procurement, afdeling Planning en Control een 

Manager Planning en Control 

0,8 - 1,0 fte 

Wie zoeken we 

Binnen de dienst Financiën Planning en Procurement (FCP) speelt het team Planning en Control een belangrijke rol.  Voor dit team zoeken wij een manager die met het team Planning en Control gaat werken aan kwaliteitsverbetering van de dienstverlening. Een bevlogen planning en control professional die als leidinggevende verantwoordelijkheid durft te nemen, de transitie van het team gaat begeleiden en realiseren. De transitie is gericht op het verder ontwikkelen van business control, concern control, risico management en integrale analyses.  Een manager die leiding geeftcoacht, stuurt, verbindt en faciliteert waar nodig. En die zijn/haar aanpak afstemt op de fase van de organisatie- en teamontwikkeling.  
De hogeschool zal de komende periode opnieuw kijken naar haar onderwijsportfolio en organisatiestructuur zodat optimaal ingespeeld kan worden op de veranderende omgeving. De dienst FCP en het team Planning en Control zal hierbij een belangrijke faciliterende en adviserende rol hebben.  

Waar ga je aan de slag 

De dienst Finance, Control en Procurement bestaat uit vijf verschillende teamsPlanning en Control, Financiën, Basis Administratie, Procurement en Ondersteuning.   
Het team Planning en Control bestaat uit ongeveer 13 collega’s die de verantwoordelijkheid dragen voor de uitvoering van o.a. business control voor academies en diensten, concern control in opdracht van het CvB en RvT en de implementatie van risico managementHet team werkt nauw samen met adviseurs op het gebied van Onderwijs, Onderzoek en HRM. Het team Planning en Control staat voor betrouwbare dienstverlening waar proactieve, verbindende en oplossingsgerichte collegas werkzaam zijn. Wij willen in control zijn ten aanzien van effectiviteit en efficiency van de bedrijfsvoering van de hogeschool (inclusief borging van de financiële continuïteit), waarbij wij willen voldoen aan wet en regelgeving. Het team is onderdeel van de financiële keten en werkt hierin nauw samen met de collega’s van de Basis Administratie, Financiën en ProcurementGezamenlijk zorgen wij voor de goede informatie, analyses en advisering aan de organisatie 

Wat ga je doen 

Als manager geef je leiding aan een team, dat werkt aan het verhogen van de toegevoegde waarde op het gebied van Planning en Control. Samen met de andere MT leden geef je vorm en inhoud aan de verdere inrichting van de dienst. Belangrijk is om met het team de ontwikkeling naar een resultaat verantwoordelijk team te maken, welke verantwoordelijk is voor het realiseren van de gestelde doelen op het gebied van betrouwbaarheid en toegevoegde waarde. De eenheid binnen je team creëren en behouden, de prominente plaats binnen de organisatie door ontwikkelen en verstevigen en ondertussen blijven voldoen aan de eisen die de sterk veranderende omgeving stelt is een belangrijke taak. Je coacht, verbindt binnen én buiten de afdeling en durft stelling te nemen als dat nodig is. 

Profielschets: 

  • Je bent een zeer ervaren manager Planning en Control of Business Control bij voorkeur met ervaring in de publieke sectorHet vak kent geen verrassingen voor je.  
  • Je hebt een relevante opleiding op HBO plus / WO niveau bij voorkeur aangevuld met een RC/RA opleiding. 
  • Je bent bestuurlijk sensitief. 
  • Je hebt ervaring met veranderprocessen binnen het financiële domein. 
  • Je hebt een duidelijke visie op business control, concern control en risico management. 
  • Je voelt je op je gemak in een dynamische en soms bureaucratische omgeving en weet te anticiperen op veranderingen. 
  • Je beschikt over een gezonde dosis relativeringsvermogen, humor en zelfreflectie. 
  • Je bent overtuigd van de kracht van de verschillen binnen het team, je stimuleert de uitwisseling van verschillende perspectieven op vraagstukken, bewaakt de integraliteit en zorgt dat iedereen zich gehoord voelt en weet. 
  • Je weet aantoonbaar de juiste balans te vinden tussen sturen (kaders stellen, resultaten/output benoemen, grenzen aangeven) en ruimte geven (delegeren, loslaten) en stemt dit af op de behoeften van jouw team en de te behalen doelstellingen. 

Wij bieden je 

Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, maximaal  6202,13 bruto per maand (salarisschaal 13 Hbo CAO teamleider D) bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering. Het betreft een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar, met uitzicht op verlenging of vast dienstverband. 

Over NHL Stenden Hogeschool 

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt! 

Reageren 
 
Ben jij de enthousiaste en inspirerende manager die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV via de sollicitatieknop t.a.v. Peter Wemmenhove, directeur FCP ai, onder vermelding van vacaturenummer 2514 AG.  

Procedure 

Je kunt tot 1 november 2020 reageren. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 47. De vacature wordt gelijktijdig in- en extern gepubliceerd, waarbij in geval van gelijke geschiktheid de voorkeur uitgaat naar de interne kandidaat.

Vragen? 

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Peter Wemmenhove, directeur FCP ai, tel nr. 06 40591015.