Manager Financiën

Wil je een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? 

NHL Stenden Hogeschool zoekt voor de dienst Finance Control Procurement, afdeling Financiën een 

Manager Financiën 

0,8 - 1,0 fte  

Wie zoeken we 

Binnen de dienst Finance Control Procurement (FCP) speelt het team Financiën een belangrijke rol. Voor dit team zoeken wij een manager die met het team Financiën gaat werken aan verbeteren van de kwaliteit en betrouwbaarheid van de dienstverlening. Een bevlogen financiële professional die als leidinggevende verantwoordelijkheid durft te nemen, de transitie van het team gaat begeleiden en realiseren. Een manager die (dienend) leiding geeftcoacht, stuurt, verbindt en faciliteert waar nodig. En die zijn/haar aanpak afstemt op de fase van de organisatie- en teamontwikkeling.  
De hogeschool zal de komende periode opnieuw kijken naar haar onderwijsportfolio en organisatiestructuur zodat optimaal ingespeeld kan worden op de veranderende omgeving. De dienst FCP en het team Financiën zal hierbij een belangrijke faciliterende en adviserende rol hebben.  

Waar ga je aan de slag 

De dienst Finance Control Procurement bestaat uit vijf verschillende teamsPlanning en Control, Financiën, Basis Administratie, Procurement en Ondersteuning. Het team Financiën bestaat uit ongeveer 14 collega’s die de verantwoordelijkheid dragen voor de kwaliteit van de financiële en projectadministratie en de verantwoording hierover. Daarnaast verzorgt het team financiële analyses en rapportages (PDCA en jaarrekening). De afdeling is onderdeel van de financiële keten en werkt hierin nauw samen met het team Basis Administratie en het team Planning en Control. Gezamenlijk, als onderdeel van de financiële keten, zorgen zij voor de goede informatie, analyses en advisering aan de organisatie.  

Wat ga je doen 

Als manager geef je leiding aan een team, dat werkt aan het verbeteren van de analyses, informatievoorziening en ontwikkelen van project control (2e en 3e geldstroom).  
Samen met de andere MT leden geef je vorm en inhoud aan de verdere inrichting van de dienst. Belangrijk is om met het team de ontwikkeling naar een resultaat verantwoordelijk team te maken, welke verantwoordelijk is voor het realiseren van de gestelde doelen. De eenheid binnen je team creëren en behouden, de prominente plaats binnen de organisatie door ontwikkelen en verstevigen en ondertussen blijven voldoen aan de eisen die de sterk veranderende omgeving stelt is een belangrijke taak. Je coacht, verbindt binnen én buiten de afdeling en durft stelling te nemen als dat nodig is 

Profielschets: 

  • Je bent een zeer ervaren manager Financiën bij voorkeur met ervaring in de onderwijssector of bij een accountantsorganisatieHet financiële vak inclusief verantwoording (PDCA en RJ) en project control kent voor jou geen verrassingen.  
  • Je hebt een relevante opleiding op HBO plus/ WO niveau bij voorkeur aangevuld met een RC/RA opleiding. 
  • Je hebt een duidelijke visie op de ontwikkeling van de financiële functie en weet de verandering te realiseren samen met je team. 
  • Je voelt je op je gemak in een dynamische en soms bureaucratische omgeving en weet te anticiperen op veranderingen. 
  • Je beschikt over een gezonde dosis relativeringsvermogen, humor en zelfreflectie. 
  • Je bent overtuigd van de kracht van de verschillen binnen het team, je stimuleert de uitwisseling van verschillende perspectieven op vraagstukken, bewaakt de integraliteit en zorgt dat iedereen zich gehoord voelt en weet.  
  • Je weet aantoonbaar de juiste balans te vinden tussen sturen (kaders stellen, resultaten/output benoemen, grenzen aangeven) en ruimte geven (delegeren, loslaten) en stemt dit af op de behoeften van jouw team en de te behalen doelstellingen. 

Wij bieden je 
  
Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, maximaal € 5717,25 bruto per maand bij een volledige betrekking (salarisschaal 12 HBO CAO Teamleider C), exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkeringHet betreft een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar, met uitzicht op verlenging of vast dienstverband. 

Over NHL Stenden Hogeschool 

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt! 

Reageren 
  
Ben jij de enthousiaste en inspirerende manager die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV via de sollicitatieknop t.a.v. Peter Wemmenhove, directeur FCP ai, onder vermelding van vacaturenummer 2515 AG.  

Procedure 

Je kunt tot 1 november 2020 reageren. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 47. De vacature wordt gelijktijdig in- en extern gepubliceerd, waarbij in geval van gelijke geschiktheid de voorkeur uitgaat naar de interne kandidaat. 

Vragen?  

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Peter Wemmenhove, directeur FCP ai, tel nr. 06 40591015.