Lerarenopleider Scheikunde

Wil je een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?  

NHL Stenden Hogeschool zoekt per 1augustus 2021 voor de Tweedegraads Lerarenopleidingen (TLO) een 

Lerarenopleider Scheikunde 

Docent-Onderzoeker B 

0,5 fte 

Wie zoeken we 

We zoeken een empatische en flexibele collega met kennis en expertise op het gebied van Scheikunde. Je hebt ervaring in onderwijsvernieuwing en beschikt over coachende vaardigheden. Je weet wat er speelt in het werkveld vo/mbo. Vanuit je rol als lerarenopleider draag je bij aan het studiesucces van leraren in opleiding, aan betekenisvol onderwijs in de regio en indirect aan de opleiding van duizenden leerlingen in Noord-Nederland.  

Waar ga je aan de slag 

Binnen de academie vo en mbo staat de ontwikkeling van de student tot leraar van de toekomst centraal. Hiertoe werken de opleidingen binnen het instituut samen met het werkveld aan het opleiden van wendbare leraren. De domeinen van de lerarenopleidingen zijn: de Tweedegraads lerarenopleidingen (TLO), Kunst en Educatie, Educatieve Masters, een nieuwe internationale lerarenopleiding ITESS en de Ad-opleiding Didactisch Educatief professional. Vanaf september 2017 bieden we de deeltijdopleidingen aan volgens het concept Flexibel Onderwijs. Contractactiviteiten voor het onderwijs worden verzorgd door het ECNO. 

De academie participeert in innovatieve en toekomstgerichte projecten met o.a. het Lectoraat Vitale Vakdidactiek. Daarnaast leidt de academie actief samen op met het werkveld via meerdere opleidingsscholen. De opleidingen en de lectoraten werken nauw met elkaar samen. Binnen de academie studeren ca. 3.200 studenten en er zijn ongeveer 250 medewerkers werkzaam. De Tweedegraads lerarenopleiding bestaat uit acht teams waarbinnen één of meerdere opleidingen zijn ondergebracht.  

De vakgroep Leraar scheikunde bestaat uit collegas en er wordt nauw samengewerkt met de vakgroepen biologie en natuurkunde. Samen met onderwijskundigen bestaat team binask uit ongeveer 15 gedreven collega’s. Er studeren ongeveer 350 studenten aan de lerarenopleiding Biologie, natuurkunde en scheikunde. 

Wat ga je doen als Lerarenopleider Scheikunde  

We zijn op zoek naar een all round lerarenopleider: een collega die in de volle breedte en in verschillende rollen bijdraagt aan de persoonlijk professionele ontwikkeling van studenten tot leraar exacte vakken:  

Als vakdocent ben je verantwoordelijk voor de voorbereiding en het verzorgen van vakinhoudelijke colleges waarbij je afstemt met de collega’s en practicumdocent in de vakinhoudelijke leerlijn. Voor het schooljaar 2021-2022 zoeken we vooral een collega die de propedeusevakken scheikunde voor nask-studenten kan verzorgen. Dit betreft de module warmte en weer en de module moleculaire stoffen voor voltijd en flexibele deeltijdstudenten. 

Daarnaast organiseer je en begeleidt je studenten bij ateliers waarbij studenten gebruik maken van een onderzoeksontwerpcyclus met behulp van vakinhoudelijke concepten en vakdidactiek werken aan opdrachten uit de praktijk. Dit kunnen opdrachten zijn uit de eigen beroepspraktijk, maar ook uit het werkveld. Voor de voltijd werken we hierbij bijvoorbeeld onder andere samen met het Drenthecollege, het Waddencentrum enTechnolabSWFJe gaat zowel aan de flexibele deeltijd (samen met andere collega’s) als in de voltijd deze modules verzorgen. 

Ook ondersteun je studenten in je rol als studiecoach bij hun studieloopbaan, hun persoonlijk professionele ontwikkeling en bij het leren in de praktijkOp dit moment betreft dit vooral de flexibele deeltijdstudenten. 

Als lid van team binask vragen we je een positieve en constructieve bijdrage te leveren aan de kwaliteit van ons onderwijs en de opleiding en in nauwe afstemming met de collega’s bij te dragen aan het resultaatverantwoordelijke team.  

Profielschets: 

  • Een afgeronde Educatieve Master Scheikunde (eerstegraadsopleiding); 
  • Bij voorkeur werkervaring in het tweedegraadsvakgebied 
  • Coachende kwaliteitengericht op de ontwikkeling van talenten en zelfregulatie van studenten, gericht op het behalen van zo goed mogelijke studieresultaten. 
  • Ervaring/affiniteit met de ontwikkeling van (vak)didactisch gefundeerde onderwijs- en toetsmaterialen; 
  • Een open, initiatiefrijke, geëngageerde, teamgerichte, wendbare en professionele instelling. 
  • Brede inzetbaarheid voor vakinhoudelijke en beroepsvoorbereidende onderdelen in voltijd en deeltijd. 

Wij bieden je 

Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, maximaal € 5026,85 (schaal 11 cao hbo) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering.  

Het contract is in eerste instantie voor de duur van een jaar maar de vacature heeft een structureel karakter. 

Over NHL Stenden Hogeschool 

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met onderwijsinstellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt! 

Reageren 

Ben jij de enthousiaste en empathische lerarenopleider Scheikunde die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV via de sollicitatieknop vòòr 24 juni t.a.vKaren de Boer, teamleider lerarenopleidingen biologie, natuurkunde en scheikunde onder vermelding van vacaturenummer 2691 AVM. 

Procedure 

De sollicitatiegesprekken zijn in principe gepland in de week van 28 juni. Het is fijn als je zo spoedig mogelijk reageert. 

Vragen? 

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Karen de Boerteamleidertelnr. 06 28303689. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.