Lerarenopleider Onderwijskundige

Wil je een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?  

Wie zoeken we 

We zoeken een enthousiaste en flexibele lerarenopleider/onderwijskundige voor de Tweedegraads lerarenopleidingen, die weet wat er speelt in het werkveld. Je hebt ervaring in onderwijsvernieuwing en beschikt over aantoonbare coachende vaardigheden. Vanuit deze rol draag je bij aan het studiesucces van leraren in opleiding, aan betekenisvol onderwijs in de regio en indirect in de opleiding van duizenden leerlingen in Noord Nederland 

Waar ga je aan de slag 

Binnen de academie vo en mbo staat de ontwikkeling van de student tot leraar van de toekomst centraal. Hiertoe werken de opleidingen binnen het instituut samen met het werkveld het opleiden en professionaliseren van wendbare leraren. De domeinen van de lerarenopleidingen zijn: de Tweedegraads lerarenopleidingen (TLO), Kunst en Educatie, Educatieve Masters, een nieuwe internationale lerarenopleiding ITEss en de Ad-opleiding Didactisch Educatief professional. Vanaf september 2017 bieden we de deeltijdopleidingen aan volgens het concept Flexibel onderwijs. Contractactiviteiten voor het onderwijs worden verzorgd door het ECNO.  

De academie voortgezet onderwijs en mbo participeert in innovatieve projecten met o.a. het Lectoraat Vitale Vakdidactiek en het InnovationLab. Daarnaast leidt het instituut actief samen op met het werkveld via meerdere opleidingsscholen. De opleidingen en de lectoraten werken nauw met elkaar samen. Binnen de academie studeren ca. 3.200 studenten en er zijn ongeveer 250 medewerkers werkzaam. De Tweedegraads lerarenopleiding bestaat uit acht teams waarbinnen één of meerdere opleidingen zijn ondergebracht.  

Wat ga je doen 

Als lerarenopleider ben je breed inzetbaar voor werkzaamheden binnen de verschillende  bacheloropleidingen van de TLO. Je begeleidt en beoordeelt de professionele ontwikkeling van voltijd- en  deeltijdstudenten op weg naar het leraarschap. Je richt je vooral op generieke onderwijskundige en didactische onderdelen, begeleiding van het leren in de praktijk, didactisch ontwerponderzoek en ICT & Didactiek. Je verzorgt binnen de opleiding colleges en begeleidt studenten in ateliers. Je werkt  vakoverstijgend, samen met collega’s van andere opleidingen en uit het scholenveld. 

Je levert samen met je collega’s een bijdrage aan de doorontwikkeling van Flexibel Onderwijs in de deeltijdopleidingen en Design Based Education in de voltijd. Je legt een verbinding tussen de opleiding en het werkveld. Je draagt positief bij aan het werken in een resultaatverantwoordelijk team. Naast het verzorgen van onderwijs behoort ook het coachen van studenten tijdens hun studieloopbaan tot je takenpakket. 

Profielschets 

Wij zoeken een docent die: 

 • Ervaring heeft in het vo en/of mbo en beschikt over een gedegen onderwijskundige kennis.  

 • Mastergeschoold is, bij voorkeur een afgeronde masteropleiding onderwijskunde, pedagogiek of educational needs. 

 • Ervaring heeft met blended learning en e-didactiek. 

 • Bekwaam is in activerend lesgeven. 

 • Over coachende kwaliteiten beschikt, met daarbij ook de gerichtheid op het behalen van zo goed mogelijke studieresultaten door studenten. 

 • Bekwaam is in het groepsgewijs en individueel begeleiden  van praktijkgericht onderzoek, van leer- en ontwikkelingsprocessen en de reflectie daarop. 

 • Deskundig is in de beoordeling van beroepsproducten en de professionele ontwikkeling van studenten. 

 • Aantoonbare ervaring heeft met onderwijsvernieuwing, ook wat betreft het gebruik van nieuwe media en het in samenspraak met de praktijk ontwikkelen van opdrachten.  

 • Een open, initiatiefrijke, innovatieve, geëngageerde, teamgerichte, samenwerkende, verbindende en professionele instelling heeft. 

 • De uitgangspunten en de visie van NHL Stenden onderschrijft, zich verbindt aan de doelen en werkwijze van NHL Stenden en daarvan een ambassadeur wil zijn en de relatie tussen werkveld en opleiding wil versterken. 

Wij bieden je: 

 • Een uitdagende werkomgeving met ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. 

 • Prima faciliteiten en goede collegiale verhoudingen in een omgeving waar hard werken niet wordt geschuwd, maar waar ook ruimte is voor reflectie, humor en ontspanning. 

 • Een salaris - afhankelijk van jouw relevante ervaring, maximaal5.332,48 (schaal 11 cao-hbo) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en een eindejaarsuitkering van 8,3%. 

 • We streven naar een aanstelling per z.s.m., in eerste instantie tot 31-07-2023, het einde van het schooljaar. 

Over NHL Stenden Hogeschool 

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale Multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt! 

Reageren 

Ben jij de enthousiaste en inspirerende docent die wij zoeken? Stuur je motivatie en cv (in één bestand) via het sollicitatieformulier, t.a.v. Hendrik de Vries, onder vermelding van vacaturenummer 3009 AVM.  

Procedure 

Je kunt tot en met donderdag 29 september reageren. Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern opengesteld. De gesprekken zullen plaatsvinden in week 40. Bij gelijke geschiktheid wordt de voorkeur gegeven aan een interne kandidaat. 

Vragen? 

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Hendrik de Vries, teamleider hendrik.de.vries@nhlstenden.com, telefoonnummer 06-28303276.  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.