Lerarenopleider Master Leraar Engels

Wil je een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?  

Wie zoeken we 

We zoeken een enthousiaste collega met kennis en expertise op het gebied van Lerarenopleider Master Leraar Engels.  

Waar ga je aan de slag 

De academie voortgezet onderwijs en mbo participeert in innovatieve en toekomstgerichte projecten met o.a. het lectoraat Wendbaar vakmanschap en het Lectoraat Didactiek. Daarnaast speelt het instituut een actieve rol in het samenwerkingsverband ‘Opleiden in de school’. De opleidingen en de lectoraten werken nauw met elkaar samen. Binnen de academie studeren ca. 3.700 studenten en er zijn ongeveer 250 medewerkers werkzaam. De nieuw vormgegeven Tweedegraads lerarenopleiding bestaat uit negen teams waarbinnen één of meerdere opleidingen zijn ondergebracht. 

De Master Leraar Engels is onderdeel van de Master Lerarenopleidingen. De opleidingen worden volgens de principes van Design Based Education en van het flexibel onderwijs vormgegeven. Vak inhoud, vakdidactiek en pedagogiek staan centraal in de opleiding en het ontwikkelen van onderzoekend vermogen is een belangrijke dimensie in de opleiding.  

Wat ga je doen 

Je houdt je bezig met de uitvoering en ontwikkeling van onderwijs in het vakgebied Engels voor eerstegraads leraren in opleiding. Als docent in de Master Leraar Engels verzorg je vakinhoudelijke onderdelen en vakdidactische onderdelen en begeleid je praktijkonderzoek en doe je stagebezoeken. Daarnaast lever je een bijdrage aan de leerplanontwikkeling en de ontwikkeling van onderwijs- en toets materialen in het kader van de deeltijd en voltijd-opleidingen volgens de concepten van Flexibel Onderwijs en Design Based Education. Ook wordt er in teamverband een bijdrage geleverd aan de kwaliteit van de opleiding en lever je een positieve bijdrage aan het werken in een resultaatverantwoordelijk team. Je zult vooral werkzaam zijn in de deeltijdopleiding van Engels op woensdag in Groningen. 

Functie-inhoud:  

  • Het geven van verschillende vakinhoudelijke en vakdidactische onderdelen in de master Lerarenopleiding Engels. 

  • In teamverband leveren van een bijdrage aan de kwaliteit van de opleiding. 

  • In samenwerking met collega’s door ontwikkelen van het onderwijs. 

  • Positief bijdragen aan het werken in een resultaatverantwoordelijk team.  

Functie-eisen: 

  • Een afgeronde universitaire masteropleiding Engelse Taal en Cultuur en/of een educatieve Master Leraar Engels (eerstegraads opleiding) of vergelijkbare masteropleiding. 

  • Bij voorkeur momenteel werkzaam in 1e graads gebied binnen een VO school als docent Engels. 

  • Actuele kennis van vakdidactische ontwikkelingen in het vakgebied. 

  • Brede inzetbaarheid (in onderwijs en begeleiding). 

  • Coachende kwaliteiten, mede gericht op het behalen van zo goed mogelijke studieresultaten door studenten. 

  • Enthousiasme voor het versterken van de relatie tussen het onderwijsveld en de opleiding. 

Wij bieden je 

Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, maximaal € 5.332,48 (schaal 11 cao hbo) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering. Het contract is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar. Detachering behoort tot de mogelijkheden.  

Over NHL Stenden Hogeschool 

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt! 

Reageren 

Ben jij de enthousiaste en inspirerende lerarenopleider Master leraar Engels die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV via de sollicitatieknop t.a.v. Simon Rozendal, teamleider Educatieve Masters, onder vermelding bij onderwerp van vacaturenummer 2979 AVM. 

Procedure 

Deze vacature wordt tegelijk zowel intern als extern opengesteld. Je kunt tot en met 4 juli reageren. De sollicitatiegesprekken worden gepland tussen 11 en 15 juli. 

Vragen? 

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Simon Rozendal, teamleider Educatieve Masters, telnr. 06 28303654. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.