Lerarenopleider Maatschappijleer

Wil je een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?  

Wie zoeken we 

We zoeken een enthousiaste collega met kennis en expertise op het gebied van Maatschappijleer. 

Waar ga je aan de slag 

De academie voortgezet onderwijs en mbo participeert in innovatieve en toekomstgerichte projecten met o.a. het lectoraat Wendbaar vakmanschap en het Lectoraat Didactiek. Daarnaast speelt het instituut een actieve rol in het samenwerkingsverband ‘Opleiden in de school’. De opleidingen en de lectoraten werken nauw met elkaar samen. Binnen de academie studeren ca. 3.700 studenten en er zijn ongeveer 250 medewerkers werkzaam. De nieuw vormgegeven Tweedegraads lerarenopleiding bestaat uit negen teams waarbinnen één of meerdere opleidingen zijn ondergebracht. 

Bij Team Lak-Lec-Lma worden de bachelor-(tweedegraads)-lerarenopleidingen Aardrijkskunde, Economie en Maatschappijleer in vol- en deeltijd aangeboden, waar mogelijk met doorstroomroutes naar de masteropleidingen.  

Wat ga je doen 

Je bereidt voor en verzorgt zowel vakinhoudelijke colleges als pedagogische-didactische colleges in zowel de voltijd als in de deeltijdopleiding en in geïntegreerde ateliers in maatschappijleer. Je kent en gebruikt verschillende didactische methodes en je stelt je eigen lesgeven als voorbeeld voor de studenten en hun praktijk. Je verbindt op inspirerende en zichtbare wijze theorie en praktijk met elkaar. 

Je begeleidt en coacht studenten in hun studieloopbaanontwikkeling, bij het uitvoeren van onderzoek, hun stage en in hun professionele ontwikkeling. Daarnaast lever je een bijdrage aan de leerplanontwikkeling en de ontwikkeling van onderwijs- en toetsmaterialen in het kader van de deeltijd en voltijd-opleidingen volgens de concepten van Flexibel Onderwijs en Design Based Education. Ook wordt er in teamverband een bijdrage geleverd aan de kwaliteit van de opleiding en lever je een positieve en constructieve bijdrage aan het werken in een resultaatverantwoordelijk team. 

Profielschets: 

  • Een masteropleiding in een relevante sociale wetenschap. 

  • Een eerstegraads bevoegdheid maatschappijleer. 

  • Bij voorkeur ervaring in het tweedegraads gebied. 

  • Coachende kwaliteiten, mede gericht op het behalen van zo goed mogelijke studieresultaten door studenten. 

  • Ervaring/affiniteit met de ontwikkeling van (vak)didactisch gefundeerde onderwijs- en toetsmaterialen. 

  • Een open, initiatiefrijke, geëngageerde, teamgerichte en professionele instelling. 

  • Brede inzetbaarheid voor vakinhoudelijke en beroepsvoorbereidende onderdelen in voltijd en deeltijd, begeleiden van onderzoek. 

  • Deskundigheid op het gebied van (digitale) toetsing en beoordeling strekt tot aanbeveling. 

Wij bieden je 

Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, maximaal €5.332,48 (schaal 11 cao hbo, inclusief 4& cao verhoging per 1 juni 2022) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering. Het contract is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar. Detachering behoort tot de mogelijkheden. 

Over NHL Stenden Hogeschool 

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt! 

Reageren 

Ben jij de enthousiaste en inspirerende lerarenopleider Maatschappijleer die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV via de sollicitatieknop t.a.v. Sijke van der Heide, teamleider a.i., onder vermelding bij onderwerp van vacaturenummer 2935 AVM. 

Procedure 

Je kunt tot 6 juni 2022 reageren. De sollicitatiegesprekken zijn in principe gepland in de week van 13 juni. 

Vragen? 

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Sijke van der Heide, teamleider a.i., 
telnr. 06 47 059 531. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.