Lerarenopleider Geschiedenis

Wil je een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?  

Wie zoeken we 

We zoeken een enthousiaste en flexibele collega met kennis en expertise op het gebied van geschiedenisonderwijs.  

Waar ga je aan de slag 

De academie voortgezet onderwijs en mbo participeert in innovatieve en toekomstgerichte projecten met o.a. het lectoraat Wendbaar vakmanschap en het Lectoraat Didactiek. Daarnaast speelt het instituut een actieve rol in het samenwerkingsverband ‘Opleiden in de school’. De opleidingen en de lectoraten werken nauw met elkaar samen. Binnen de academie studeren ca. 3.700 studenten en zijn ongeveer 250 medewerkers werkzaam. De nieuw vormgegeven Tweedegraads lerarenopleiding bestaat uit negen teams waarbinnen één of meerdere opleidingen zijn ondergebracht. 

Bij het team Geschiedenis wordt de tweedegraads lerarenopleiding aangeboden in vol- en deeltijd. De opleiding wordt volgens de principes van Design Based Education en van het flexibel onderwijs vormgegeven. Vakinhoud, vakdidactiek en pedagogiek staan centraal in de opleiding en het ontwikkelen van onderzoekend vermogen is een belangrijke dimensie in de opleiding.  

Het team bestaat uit 11 collega’s en er studeren ongeveer 250 studenten aan de lerarenopleiding Geschiedenis. 

Wat ga je doen als Lerarenopleider Geschiedenis 

Je bent verantwoordelijk voor de voorbereiding en het verzorgen van zowel vakinhoudelijke colleges als pedagogisch-didactische colleges in zowel de voltijd als in de deeltijdopleiding. Je kent en gebruikt verschillende didactische methodes, je stelt je eigen lesgeven als voorbeeld voor de studenten en hun praktijk en je verbindt op inspirerende en zichtbare wijze theorie en praktijk met elkaar.  

Je begeleidt studenten bij historisch onderzoek en bij vakoverstijgende projecten als drama en diversiteit en burgerschap volgens de principes van Design Based Education. Je begeleidt en coacht studenten in hun studieloopbaanontwikkeling, bij hun stage en in hun professionele ontwikkeling. 

Daarnaast lever je een bijdrage aan de leerplanontwikkeling en de ontwikkeling van onderwijs- en toetsmaterialen in het kader van de deeltijd en voltijd-opleiding volgens de concepten van Flexibel Onderwijs en Design Based Education (DBE). Ook wordt er in teamverband een bijdrage geleverd aan de kwaliteit van de opleiding en lever je een positieve en constructieve bijdrage aan het werken in een resultaatverantwoordelijk team. 

Profielschets: 

  • Een afgeronde universitaire masteropleiding Geschiedenis en/of een educatieve Master Geschiedenis (eerstegraadsopleiding). 

  • Werkervaring in het tweedegraadsgebied. 

  • Coachende kwaliteiten, mede gericht op het behalen van zo goed mogelijke studieresultaten door studenten. 

  • Ervaring/affiniteit met de ontwikkeling van (vak)didactisch gefundeerde onderwijs- en toetsmaterialen. 

  • Een open, initiatiefrijke, geëngageerde, teamgerichte en professionele instelling. 

  • Brede inzetbaarheid voor vakinhoudelijke en beroepsvoorbereidende onderdelen in voltijd en deeltijd, begeleiden van (historisch) onderzoek. 

  • Deskundigheid op het gebied van (digitale) toetsing en beoordeling strekt tot aanbeveling. 

Wij bieden je 

Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, maximaal €5.332,49 (schaal 11 CAO HBO, inclusief 4% cao verhoging per 1 juni 2022) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering. Het contract is in eerste instantie voor de duur van een jaar maar de vacature heeft wel een structureel karakter. Detachering behoort tot de mogelijkheden. 

Over NHL Stenden Hogeschool 

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met onderwijsinstellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt! 

Reageren 

Ben jij de enthousiaste en inspirerende lerarenopleider Geschiedenis die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV via de sollicitatieknop t.a.v. Sijke van der Heide, teamleider TLO Geschiedenis, onder vermelding bij onderwerp van vacaturenummer 2914 AVM. 

Procedure 

Je kunt tot en met 29 mei 2022 reageren. De sollicitatiegesprekken zijn in principe gepland in de week van 6 – 10 juni 2022. 

Vragen? 

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Sijke van der Heide, teamleider a.i., tel.nr. 06 47 059 531. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.