Lerarenopleider Algemene Economie

Wil je een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?  

Wie zoeken we 

We zoeken een enthousiaste en flexibele collega met kennis en expertise op het gebied van algemene economie en onderwijs. Je hebt ervaring in onderwijsvernieuwing en beschikt over coachende vaardigheden. Je weet wat er speelt in het werkveld vo/mbo. Vanuit je rol als lerarenopleider draag je bij aan het studiesucces van leraren in opleiding, aan betekenisvol onderwijs in de regio en indirect aan de opleiding van duizenden leerlingen in Noord-Nederland.  

Waar ga je aan de slag 

Binnen de academie vo en mbo staat de ontwikkeling van de student tot leraar van de toekomst centraal. Hiertoe werken de opleidingen binnen het instituut samen met het werkveld aan het opleiden van wendbare leraren. De domeinen van de lerarenopleidingen zijn: de Tweedegraads lerarenopleidingen (TLO), Kunst en Educatie, Educatieve Masters, een nieuwe internationale lerarenopleiding ITESS en de Ad-opleiding Didactisch Educatief professional. Vanaf september 2017 bieden we de deeltijdopleidingen aan volgens het concept Flexibel Onderwijs. Contractactiviteiten voor het onderwijs worden verzorgd door het ECNO. 

De academie participeert in innovatieve en toekomstgerichte projecten met o.a. het Lectoraat Vitale Vakdidactiek. Daarnaast leidt de academie actief samen op met het werkveld via meerdere opleidingsscholen. De opleidingen en de lectoraten werken nauw met elkaar samen. Binnen de academie studeren ca. 3.200 studenten en er zijn ongeveer 250 medewerkers werkzaam. De Tweedegraads lerarenopleiding bestaat uit acht teams waarbinnen één of meerdere opleidingen zijn ondergebracht.  

Wat ga je doen als Lerarenopleider Algemene Economie 

Je bereidt voor en verzorgt vakinhoudelijke colleges macro-economie, statistiek, marketing en geïntegreerde ateliers zoals Diversiteit en Burgerschap. Je begeleidt studenten bij het uitvoeren van onderzoek en professionaliseringstaken. Daarnaast lever je een bijdrage aan de leerplanontwikkeling en de ontwikkeling van onderwijs- en toetsmaterialen in het kader van de deeltijd en voltijd-opleiding volgens de concepten van Flexibel Onderwijs en Design Based Education (DBE). Ook wordt er in teamverband een bijdrage geleverd aan de kwaliteit van de opleiding en lever je een positieve en constructieve bijdrage aan het werken in een resultaatverantwoordelijk team. 

Profielschets: 

  • Een masteropleiding gericht op (algemene) economie of een andere relevante richting. 

  • Bij voorkeur een eerstegraadsbevoegdheid (Algemene) Economie. 

  • Bij voorkeur  leservaring in het onderwijs, met name in het tweedegraads gebied. 

  • Coachende kwaliteiten, mede gericht op het behalen van zo goed mogelijke studieresultaten door studenten. 

  • Ervaring/affiniteit met de ontwikkeling van (vak)didactisch gefundeerde onderwijs- en toetsmaterialen. 

  • Een open, initiatiefrijke, geëngageerde, teamgerichte en professionele instelling. 

  • Brede inzetbaarheid voor vakinhoudelijke en beroepsvoorbereidende onderdelen in voltijd en deeltijd, begeleiden van onderzoek. 

  • Deskundigheid op het gebied van (digitale) toetsing en beoordeling strekt tot aanbeveling. 

Wij bieden je 

Een uitdagende werkomgeving met ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, maximaal € 5.332,49 (schaal 11 CAO HBO, inclusief 4% cao verhoging per 1 juni 2022) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering. Het contract is in eerste instantie voor de duur van een jaar maar de vacature heeft wel een structureel karakter. Detachering behoort tot de mogelijkheden. 

Over NHL Stenden Hogeschool 

Door te doen gebeurt het Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met onderwijsinstellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt! 

Reageren 

Ben jij de enthousiaste en inspirerende lerarenopleider Algemene economie die wij zoeken? Klik op de sollicitatieknop en stuur je motivatie en CV t.a.v. Sijke van der Heide, teamleider a.i., onder vermelding bij onderwerp van vacaturenummer 2907 AVM. 

Procedure 

Je kunt tot 16 mei 2022 reageren. De sollicitatiegesprekken zijn in principe gepland in de week van 23 mei. 

Vragen? 

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Sijke van der Heide, teamleider a.i.,  
telnr. 06 47 059 531 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.