IAM- Data integratie beheerder

Wie zoeken we 

Binnen het team Digital Operations is een vacature ontstaan voor een IAM- / Data integratie beheerder. Je bent hierbij samen met je collega’s verantwoordelijk om de benodigde technische infrastructuur en het data-component (verspreiden van data over de organisatie) in de lucht te houden. 

Je draait hierbij mee in projecten, je bent gesprekspartner voor jouw vakgebied richting organisatie en denkt en werkt actief mee in het beheren, monitoren en professionaliseren van het Identity & Access en Data integratie platform. 

De standplaats voor deze vacature is Leeuwarden, maar je zal ook op gezette tijden op één van de andere locaties werkzaamheden verrichten. 

Waar ga je aan de slag 

De afdeling Digital Operations binnen de Dienst Digitale Leer Werk Omgeving (DLWO/ICT) is verantwoordelijk voor het dagelijks beheer, onderhoud en innovatie van de IT-omgeving van NHL Stenden. De afdeling bestaat uit een drietal resultaat verantwoordelijke teams, allen belast met één of meerdere kennisgebieden. De vacature IAM-/Data integratie beheerder valt hierbij in het team IAM (Data team). 

NHL Stenden heeft een uitgebreid applicatielandschap dat in beweging is, met als doel vereenvoudiging en toekomstbestendigheid. De eisen die we nu stellen aan onze data en applicaties kunnen over een paar jaar weer heel anders zijn. Tegelijkertijd worden gegevens (uit databases onder applicaties) steeds vaker gecombineerd tot nieuwe informatie voor een keur aan stakeholders binnen NHL Stenden, onder meer voor portals, apps en BI rapportages.  

NHL Stenden gaat de inrichting van de applicatie-integratie en de onderliggende dataplatformen optimaliseren door standaardisatie van koppelvlakken en orkestratie van gegevens- en berichtenstromen (ESB, MQ, etc.), passend binnen de toekomstvisie van een smart campus met slimme data analytics toepassingen. In en onder het applicatielandschap draaien database platformen op zowel private cloud (IaaS in externe datacenters) en public cloud (Azure DB etc.). NHL Stenden kent vooral Microsoft SQL Server als RDBMS onder een diversiteit aan ‘lokale’ en cloud applicaties.  

Wat ga je doen: 

 • Ontwikkelt en optimaliseert de datastromen van onze bronsystemen naar afnemende applicaties (koppelingenbeheer). 

 • Neemt deel aan multidisciplinaire teams om het IAM-platform operationeel te houden. 

 • Maakt beheerprocedures voor de data in de IAM-omgeving. 

 • Definieert en adviseert op het gebied van benodigde technische infrastructuur. 

 • Biedt technische ondersteuning en probleemoplossing van begin tot eind. 

 • Beheren van het huidige data integratie platform en ondersteunen bij de ontwikkeling van een nieuw platform. 

 • De regie over het opzetten en onderhouden van datakoppelingen in gangbare protocollen zoals SOAP en REST evenals sectorspecifieke of oudere standaarden. 

 • Ontwerpen, ontwikkelen, automatiseren en ondersteunen bij het extraheren, transformeren en laden van gegevens. 

Profielschets: 

 • Hbo werk- en denkniveau. 

 • Woonachtig in Nederland. 

 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een soort gelijke functie. 

 • Kennis van ETL processen, Microsoft SQL Server, Powershell, Windows Server beheer. 

 • Ervaring met data management en informatie management. 

 • Kennis van databeheer concepten en tooling. 

 • Een flexibele instelling (je werk zal op gezette tijden ook ’s avonds of in onderhoud-weekenden kunnen plaatsvinden).  

 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid (voertaal is Nederlands).  

 • Teamspeler die samen met de collega’s binnen het team staat voor het werk en de dienstverlening.  

 • Kennis van HBO IT landschappen is een pré. 

 • Daarnaast ben je analytisch en kun je bruggen slaan. Tevens ben je communicatief vaardig in woord en geschrift. 

Het is een pré als je ook over onderstaande kennis en vaardigheden beschikt:  

 • Ervaring met containerisatie-technologieën zoals Docker en Kubernetes. 

 • Ervaring met het beheren van identiteit en toegang tot cloud-resources met behulp van Azure. 

Voldoe je niet aan alle eisen, maar ben je breed georiënteerd in de informatietechnologie en maak je jezelf nieuwe technieken snel eigen, schroom dan niet om te solliciteren! 

Wij bieden je 

Het salaris valt in schaal 11 cao hbo, en is afhankelijk van leeftijd en ervaring. Exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering. Het contract is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar, met de intentie na dit jaar te continueren middels een vaste aanstelling.    

Over NHL Stenden Hogeschool 

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt! 

Reageren 

Ben jij de enthousiaste en inspirerende IAM-/Data integratie beheerder die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV (in één bestand) via de sollicitatieknop t.a.v. Esther de Vries, Teamleider DLWO Digital Operations, onder vermelding bij onderwerp van vacaturenummer 3099 DLWO.  

Procedure 

Je kunt tot en met 15 mei reageren.  

Vragen? 

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Esther de Vries, teamleider Digital Operations, via mailadres: esther.de.vries@nhlstenden.com. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.