Gepromoveerde docent-onderzoeker Organisatieadvies of Strategisch Communicatieadvies

Wil je een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?  

NHL Stenden Hogeschool zoekt voor het opleidingscluster Communicatie een 

Gepromoveerde docent-onderzoeker Organisatieadvies of Strategisch communicatieadvies 

0,6 - fte 

Waar ga je aan de slag  

De Academie Communicatie & Creative Business met zo’n 90 medewerkers en 1350 studenten wil binnen de Hogeschool een toonaangevende rol gaan spelen. Met een breed portfolio, waarin voor beide opleidingen de hele onderwijskolom (Ad/Ba/M en lectoraat) aanwezig is, wil ze vanuit een sterke regionale verankering op nationaal en internationaal terrein als een topinstituut worden gezien. Zowel Communicatie als Creative Business hebben hun eigen karakter in de eigen academie.  

Het opleidingscluster Communicatie, nu bestaande uit de bachelor Communicatie en de Ad Online Contentcreator, kenmerken zich als eigentijdse opleidingen waarbij in gezamenlijkheid tussen studenten, docenten en opdrachtgevers onderwijs wordt vormgegeven. Kenmerkend voor beide opleidingen is de hoge mate van onderlinge betrokkenheid en openheid. We werken samen aan een veilig en inclusief leerklimaat waarin studenten kunnen floreren. Docenten uit verschillende disciplines begeleiden gezamenlijk studenten in hun ontwikkeling. Daarbij zijn strategie en creatie onlosmakelijk verbonden.  

Wat ga je doen 

Vanuit jouw functie lever je een deskundige bijdrage aan de onderwijsontwikkeling en onderwijsuitvoering voor het opleidingscluster Communicatie gebaseerd op de onderwijsfilosofie ‘Design Based Education’. Dat doe je onder meer in samenwerking met het werkveld en onderzoekspartners binnen en buiten de hogeschool. Je geeft les, ontwikkelt onderwijs en doet samen met studenten praktijkgericht onderzoek voor echte opdrachtgevers.  

Daarnaast ben je gesprekspartner van collega’s en MT over nieuwe onderwijsproducten. Dat doe je vanuit jouw expertise en visie op ons vakgebied 

Profielschets 

Ben jij een gepromoveerde organisatieadviseur of strategisch communicatieadviseur die zijn/haar/hen kennis wil delen met hbo-studenten en een bijdrage wil leveren aan vernieuwend onderwijs op bachelor- en masterniveau? Word dan docent-onderzoeker bij onze academie Communication & Creative Business. 

  • Datagedreven innovatie, agile werken, technologische transities, scenarioplanning, toekomstdenken en organisatiesensitiviteit zijn termen waarin jij praat over je vak. 

  • Je bent gepromoveerd op een onderwerp in het economisch en/of technisch domein of je hebt aantoonbare ervaring met dit onderwerp opgedaan na je promotie. 

  • Je hebt ervaring met interne communicatie- en veranderprocessen binnen grote organisaties. 

  • Je bent op de hoogte van de laatste trends en wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van organisatiekunde en/of (interne) strategische communicatie. 

  • Je wilt als onderzoeker graag een constructieve bijdrage leveren aan praktijkgericht onderzoek via een lectoraat en/of in een professionele master. 

  • Je hebt recente ervaring in het overdragen van je (vak)kennis. 

  • Je hebt een goed netwerk in de sector. 

  • Je beschikt over een flexibele werkhouding en collegiale mentaliteit. 

Mocht je op basis van bovenstaande profielschets nog vragen hebben, bel dan voor meer informatie. 

Wij bieden je 

Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, schaal 11/12 cao hbo (maximaal € 5.717,25 bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering. Het contract is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar.  

Over NHL Stenden Hogeschool 

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campushogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt! 

Reageren 

Ben jij de enthousiaste en inspirerende docent Interne (online) communicatie die wij zoeken? Stuur je motivatie en cv via de sollicitatieknop t.a.v. Marijn de Jong, teamleider Communicatie, onder vermelding van vacaturenummer 2786 ACCB. 

Procedure 

Je kuntot en met zondag 9 januari 2022 reageren. 

Vragen? 

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Marijn de Jong, teamleider cluster Communicatie, telnr. 06 53 79 9717.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld