Gepromoveerd docent-onderzoeker strategische communicatie

Wil jij een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland? En aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld? Lees dan snel verder! 

De Academie Communicatie & Creative Business met meer dan 120 medewerkers en 1600 studenten wil binnen de Hogeschool een toonaangevende rol gaan spelen. Met een breed portfolio, waarin voor beide opleidingen de hele onderwijskolom (Ad/B/M plus lectoraat) aanwezig is, wil ze vanuit een sterke regionale verankering op nationaal en internationaal terrein als een topinstituut worden gezien. Zowel Communicatie als Creative Business hebben hun unieke karakter in de eigen academie.  

Het cluster Communicatie bestaat uit de bachelor Communicatie, de associate degree Online Contentcreator en de master Strategische Communicatie. Die kenmerken zich als eigentijdse opleidingen waarbij in gezamenlijkheid tussen studenten, docenten en opdrachtgevers onderwijs wordt vormgegeven.  

Sinds dit academisch jaar is de master Strategische Communicatie van start gegaan die gezamenlijk met Fontys Hogeschool is ontwikkeld. De masterstudenten worden dooreen team van docenten uit verschillende disciplines begeleid vanuit afwisselend de locaties Tilburg en Leeuwarden. De docent die wij zoeken, werkt vanuit Leeuwarden binnen die Master. 

Wie zoeken wij 
Wij zoeken een gepromoveerde strategisch communicatieadviseur met een achtergrond bij grote en complexe organisaties en affiniteit met de betekeniseconomie. Iemand die zijn/haar/hen kennis wil delen met hbo-studenten en deze wil opleiden tot de nieuwe generatie professionals. Professionals die van betekenis zijn bij maatschappelijke transities en transformaties van organisaties. In de master worden strategische communicatievraagstukken benaderd vanuit drie perspectieven: toekomst, maatschappij en data. Deze worden samengebracht in strategische praktijkopdrachten waarin meervoudige waarde creatie en de methodiek van actieonderzoek centraal staan. Daarnaast ga je een bijdrage leveren aan vernieuwende onderwijsconcepten op bachelor- en masterniveau. 

Als docent-onderzoeker: 

 • Lever je een deskundige bijdrage aan de onderwijsontwikkeling en -uitvoering voorhetopleidingsclusterCommunicatie, gebaseerd opde filosofie vandesignbasededucation. 

 • Werk je samen met het werkveld en onderzoek partners binnen en buiten de hogeschool. Specifiek voor de master werk je ook samen met collega’s van diverse instituten binnen Fontys Hogeschool. 

 • Geef je les, ontwikkel je onderwijs en doe je samen met studenten praktijkgericht onderzoek voor opdrachtgevers uit de praktijk. 

 • Ben je een sparringpartner voor collega’s en MT over nieuwe onderwijsproducten. Dit doe je vanuit jouw expertise en visie op ons vakgebied. 

We zijn natuurlijk vooral op zoek naar een docent-onderzoeker die qua karakter, motivatie en onderwijsvisie bij ons past. Daarnaast is onze ideale kandidaat naar alle waarschijnlijkheid: 

 • Bij voorkeur gepromoveerd op een onderwerp over de relatie tussen communicatie van organisaties en maatschappelijke transities en/of toekomstdenker of iemand met aantoonbare ervaring met dit domein, opgedaan na zijn/haar/hen promotie.  

 • Ervaren met interne communicatie- en veranderprocessen binnen grote en complexe organisaties en actieonderzoek is een pré 

 • Op de hoogte van de laatste trends en wetenschappelijk ontwikkelingen op het gebied van strategische communicatie binnen de purpose economie. 

 • Iemand die studenten kan begeleiden bij strategische communicatie-opdrachten.  

 • Iemand die als onderzoeker graag een constructieve bijdrage wil leveren aan praktijkgericht onderzoek via een lectoraat en/of een professionele master.  

 • Iemand met recente ervaring in het overdragen van (vak)kennis. 

 • Beschikkend over een groot (landelijk) netwerk in de sector. 

 • Een persoon met een flexibele werkhouding en collegiale mentaliteit, die bereid is regelmatig te reizen in het kader van de samenwerking met Fontys Hogeschool. 

Herken jij jezelf in bovengenoemde punten? Dan zou jij zomaar eens onze nieuwe docent-onderzoeker kunnen zijn. 

Met wie en voor wie werk je 
Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grens. Als internationalemulti-campushogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt! 

Ben jij enthousiast geworden en nieuwsgierig naar wat we jou allemaal te bieden hebben? Lees hieronder dan snel nog even verder over deze unieke functie. 

Wat doe je zoal tijdens een werkdag: 

 • Je werkt samen met studenten aan opdrachten van grote en complexe organisaties. 

 • Je doet toegepast onderzoek voor een lectoraat. 

 • Je werkt samen met collega’s aan nieuwe onderwijsproducten. 

Dit krijg je van ons 
Het salaris bedraagt, afhankelijk van je leeftijd en ervaring, maximaal € 6.698,86 (schaal 12 cao hbo) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie- en 8,3% eindejaarsuitkering. De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van één jaar. 

Reageren 

Ben jij helemaal enthousiast geworden na het lezen van deze vacature en wil jij werken bij een ambitieuze hogeschool? Heb jij de brains, skills en drive die we zoeken? Twijfel dan niet en solliciteer bij ons als docent-onderzoeker. Stuur je motivatie en CV (in één document) via de sollicitatieknop, onder vermelding van vacaturenummer 3214 ACCB.  

Procedure 

Je kunt tot en met 1 oktober 2023 reageren. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 5 oktober. 

Vragen? 

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Frits van Essen, teamleider, op telefoonnummer 06-42473618. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.