Functioneel beheerder

Werk jij in de ICT-sector en heb je het idee dat het anders kan en moet? Dat gevoel hebben wij ook! Wil jij een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Dan gaat je hart ongetwijfeld sneller kloppen van de rol als functioneel beheerder binnen onze organisatie.

Vandaag is het zover. Samen met je collega’s voeg je een aantal technische oplossingen toe aan het personeelssysteem. Daarmee worden belangrijke zaken gedigitaliseerd - en zul je veel collega’s binnen NHL Stenden blij maken. Ook met vakgenoten van buiten de organisatie sparde je over het beter inrichten van de processen. Uiteindelijk heb je zo een heldere blauwdruk kunnen maken voor de technische implementatie van de updates in de applicatie. De nieuwe functionaliteiten zorgen ook voor een andere werkwijze. Jij neemt je collega’s die de applicatie gebruiken daarin mee. Na een korte training merk je al gauw dat ze blij zijn met de nieuwe structuur van de applicatie. Sneller en effectiever, daar gaan jullie voor.

Over de functie

 • Voor jou is het belangrijk om de business en de techniek samen te brengen. Jij weet als geen ander hoe je functionele vraagstukken kan vertalen naar technische oplossingen in applicaties.
 • Je bent verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het personeels- en salarissysteem en het mede ontwikkelen en inrichten hiervan. Het merendeel van onze HR-processen is inmiddels gedigitaliseerd. Nu werken we aan het (verder) digitaliseren van onze dienstverlening.
 • Vanuit de rol(len) die je vervult, draag je bij aan het resultaat van het team en de ambities van de organisatie. Je weet je kennis van het systeem en de techniek te vertalen naar kwalitatief goed ingerichte processen voor de Self Service en de salarisadministratie.
 • Jij neemt het initiatief en stemt met de gebruikers af hoe ze het optimale resultaat kunnen behalen. Gebruikers zijn teamleiders, HRM-functionarissen, de salarisadministratie, maar ook de afdelingen Digitale leer/werkomgeving en Fysieke leer/werkomgeving.
 • Je verdiept je in de ontwikkelingen binnen de branche en weet hierdoor innovatieve ideeën aan te dragen en deze ook vorm te geven, zodat we als organisatie voorop kunnen blijven lopen.

Waar ga je werken?

De afdeling HRM heeft als ambitie om optimaal bij te dragen aan de totstandkoming van de missie, visie en doelstellingen van de organisatie. Dit brengen we in praktijk met modern en aantrekkelijk HRM-beleid en aantrekkelijk werkgeverschap (trots op de organisatie). Daarbij hoort natuurlijk ook kwalitatieve en betrokken ondersteuning van de (lijn)organisatie en van medewerkers, maar ook een soepele, tijdige en correcte administratieve verwerking en vastlegging. Dat samen maakt ons een professionele en betrouwbare HRM afdeling.

Het team HR Support heeft ingezet op de doorontwikkeling van de Self Service. Met dit systeem ondersteunen we onze ambities. Ook ons dienstverleningsconcept en ons eigen resultaatverantwoordelijke team ontwikkelen we verder.

Hoe ziet onze organisatie eruit en wat kan je bij ons vinden?

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grens. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt!

Wat vragen we van jou?

 • Heb jij een hbo-opleiding afgerond?
 • Heb jij technische kennis van en ervaring met personeels- en salarissystemen, zoals Youforce Public en Beaufort?
 • Ben jij ervaren in het ontwikkelen en inrichten van self service-processen?
 • Heb jij kennis van salarisadministratie en bijbehorende wet- en regelgeving?
 • Kun jij goed onder tijdsdruk werken en de juiste prioriteiten stellen?

Ja? Reageer dan direct!

Wat krijg je van ons?

 • Natuurlijk een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket;
 • De mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen;
 • Een baan bij een prachtige organisatie met een leuk team.

Collega Fokel vertelt

“Mijn werkdagen zijn heel afwisselend. Het ene moment ben ik met een werkgroep het indiensttredingsproces aan het optimaliseren, en het volgende moment zit ik met een collega van ICT om tafel om de technische aspecten te waarborgen. We durven als team ook out-of-the-box te denken. Zo kijken we momenteel naar de mogelijkheden om gamification toe te passen in onze dienstverlening. We proberen met elkaar de beste werkgever van Noord-Nederland te worden.

- Fokel Koopmans, functioneel beheer HRM NHL Stenden

Solliciteren

Gaat jouw hart sneller kloppen van deze vacature? Wacht dan niet te lang met solliciteren en grijp deze baan voordat een ander ermee vandoor gaat.

Solliciteren is erg eenvoudig: in drie kleine stappen is het al gebeurd!

 1. Klik op ‘reageer direct’.
 2. Vul je gegevens in en upload je cv.
 3. Klik op verzenden.

Voor vragen over de functie en/of de procedure kun je contact opnemen met Mathijn Lindstedt (Recruitmentconsultant bij NHL Steden University of Applied Sciences) op telefoonnummer 06-21920942.

Acquisitie

Wij werken bewust en vol vertrouwen met Effectus-HR samen aan het invullen van deze vacature. Dat is de reden dat Effectus-HR exclusiviteit voor deze vacature heeft gekregen. Gezien hun vervullingsgraad van 93% zijn we ervan overtuigd dat zij ook voor deze vacature een meer dan geschikte kandidaat vinden. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is daarom niet nodig en ook niet gewenst.