Financieel Specialist

Wil je een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo?

NHL Stenden Hogeschool zoekt voor de dienst Finance, Control & Procurement een

Financieel Specialist
1,0 fte 

Wie zoeken we

We zoeken een enthousiaste ervaren collega met kennis en expertise op het gebied van jaarverslaggeving en financiële administratie. Je beschikt over goede soft skills en bent in staat op meerdere niveaus te communiceren. Daarnaast ben je een analytische én resultaatgerichte professional en weet je vanuit jouw deskundigheid en samenwerkingsgerichtheid de juiste mensen te betrekken bij de werkzaamheden. Je bent een teamplayer die niet alleen goed kan samenwerken maar ook prima zelfstandig kan werken en onafhankelijk kan denken.

Waar ga je aan de slag

De dienst Finance, Control en Procurement bestaat uit de volgende teams:

 • Business Control;
 • Consolidatie, analyse en rapporteren (CAR);
 • Project, administratie en control (PAC)
 • Basisadministratie;
 • Procurement en
 • Ondersteuning.

De dienst staat voor betrouwbare dienstverlening en wordt gekenmerkt door proactieve, verbindende en oplossingsgerichte collega’s. Wij willen in control zijn ten aanzien van effectiviteit en efficiency van de bedrijfsvoering van de hogeschool (inclusief borging van de financiële continuïteit), waarbij wij willen voldoen aan wet- en regelgeving. Als afdeling ontwikkelen wij ons naar resultaatverantwoordelijke teams en werken samen aan het blijven/worden van één geheel. Vanzelfsprekend maak jij onderdeel uit van het team CAR.

Wat ga je doen

Het team CAR draagt de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de financiële managementinformatie en de verantwoording hierover. Het team zorgt samen met team PAC voor de informatievoorziening en advisering aan de klant, waar mogelijk met gebruik van digitale systemen. Je bent (mede)verantwoordelijk voor het opstellen van de jaarrekeningen van Stichting NHL Stenden Hogeschool (inclusief buitenlandse activiteiten). Je fungeert als aanspreekpunt over jaarverslaggeving, treasury en fiscaliteiten.

Je signaleert, analyseert en adviseert over ontwikkelingen op deze gebieden en bent in staat om deze adviezen om te zetten in beleid en implementatieplannen. Vanuit deze rol leidt je multidisciplinaire teams en rapporteer je de voortgang aan het management.

Functie eisen

 • Afgeronde opleiding (minimaal Hbo-niveau) op accountancy gebied.
 • Werkervaring bij accountantskantoren in het opstellen van jaarrekeningen.
 • Stressbestendig, resultaat- en klantgericht met een flexibele hands-on instelling.
 • Vaardig in analyseren van ontwikkelingen en het opstellen van voorstellen, notities en implementatieplannen en het geven van advies.
 • Oog voor organisatie- en teambelangen.
 • Goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift.
 • Goede kennis van financiële managementinformatiesystemen en administratieve processen (kennis van Afas Profit is een pré).
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Affiniteit met fiscaliteiten.

Wij bieden je

Een inspirerende werkomgeving waar ruimte is voor eigen initiatief en ontwikkeling. Prima faciliteiten, goede collegiale verhoudingen en een omgeving waar hard werken niet wordt geschuwd maar waar  ook ruimte is voor reflectie, humor en ontspanning. Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, maximaal € 5.026,85 (schaal 11) bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en een eindejaarsuitkering van 8,3% en ruim tien weken vakantie per jaar bij een 40-urige werkweek. De aanstelling is 1,0 fte van de normbetrekking, de indiensttreding is zo spoedig mogelijk. Het betreft een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar, met uitzicht op verlenging of vast dienstverband.

Over NHL Stenden Hogeschool

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt!

Reageren

Ben jij de enthousiaste financieel specialist, die de overstap naar het hoger onderwijs wil maken?

Stuur je motivatie en CV via de sollicitatieknop t.a.v. Sjoerd Zijlstra, manager Financiën, onder vermelding van vacaturenummer 2606 FC bij onderwerp.

Procedure

De vacature wordt in- en extern gelijktijdig gepubliceerd. Bij gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten de voorkeur voor benoeming. Je kunt tot 28 april 2021 reageren.

Vragen?

Informatie over de inhoud van de functie kan worden ingewonnen bij Sjoerd Zijlstra,  manager Financiën, telefoonnummer 06 – 15319682.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.