Financieel data analist

Wil je een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo?

NHL Stenden Hogeschool zoekt voor de dienst Finance, Control & Procurement een

Financieel data analist

0,8- 1,0 fte 

NHL Stenden heeft tot doel om meer ‘datagedreven’ te werken. Het vermogen om data om in te zetten in kennis en inzicht wordt ook voor ons steeds belangrijker. We zoeken daarom een enthousiaste collega met kennis en expertise op het gebied van financiën, data analyse, controlling en/of functioneel beheer. Het is een voor deels nieuwe functie op het gebied van financieel data analist (60/70%) in combinatie met AFAS functioneel beheerder (30/40%). Indien je op dit moment één van beide functies bekleed of interesse in hebt wordt je nadrukkelijk gevraagd te solliciteren.

Als financieel data analist krijg je de verantwoordelijkheid voor data analyse en advies van NHL Stenden als totaal maar ook van individuele eenheden (academies of diensten), En tegelijkertijd ben je mede-aanspreekpunt voor gebruikers van ons financiële systeem. Kennis van AFAS gaan wij je leren indien je hierover nog niet beschikt en je financiële en data analyse ervaring en kennis is daarbij het vertrekpunt.

Je helpt ons bij het optimaal gebruik maken van ons financieel systeem en helpt ons in het gebruik maken van de data die hieruit voortkomt om de betrouwbaarheid van onze (financiële) administratie te verhogen. Een uitdagende, afwisselende en grotendeels nieuwe functie. Je beschikt over goede analytische, statistische kennis in combinatie met goede soft skills en bent in staat op meerdere niveaus te communiceren. Daarnaast ben je een analytische én resultaatgerichte professional en weet je vanuit jouw deskundigheid en samenwerkingsgerichtheid de juiste mensen te betrekken bij de werkzaamheden. Je bent een teamplayer die niet alleen goed kan samenwerken maar ook prima zelfstandig kan werken en onafhankelijk kan denken.

Waar ga je aan de slag

De dienst Finance, Control en Procurement bestaat uit de volgende teams:

 • Planning en Control;
 • Consolidatie, analyse en rapporteren (CAR);
 • Project, administratie en control (PAC)
 • Basisadministratie;
 • Procurement en
 • Ondersteuning.

De dienst staat voor betrouwbare dienstverlening en wordt gekenmerkt door proactieve, verbindende en oplossingsgerichte collega’s. Wij willen in control zijn ten aanzien van effectiviteit en efficiency van de bedrijfsvoering van de hogeschool (inclusief borging van de financiële continuïteit), waarbij wij willen voldoen aan wet- en regelgeving. Als afdeling ontwikkelen wij ons naar resultaatverantwoordelijke teams en werken samen aan het blijven/worden van één geheel. Je maakt onderdeel vanuit het team CAR en bent vanuit deze rol een spil binnen Finance maar ook richting de organisatie.

Wat ga je doen

- Je gaat de data vanuit de (financiële) systemen ontwerpen, interpreteren, visualiseren en vervolgens hierover zelfstandig adviseren

- Je ontwerpt zelfstandig methoden en technieken ten behoeve van de uitvoering van het financiële en data ontsluitingsproces

-  Je bent de schakel tussen gebruikers en de informatievoorziening

- Je zorgt ervoor dat de informatie en functionaliteit van o.a. AFAS blijft aansluiten bij de behoefte van gebruikers en adviseert over de (door)ontwikkeling van financiële systemen

- Je onderscheidt je door financiële bedrijfsprocessen en financiële systemen snel te doorgronden en eigen te maken.

- Je speelt een pro-actieve rol in het verbeteren en adviseren van financiële processen waarbij je een schakel bent tussen Finance en de klantwensen vanuit het onderwijs.

Functie eisen

 • Afgeronde opleiding (minimaal HBO- werk- en denkniveau op het gebied van bedrijfskundige informatica of (bedrijfs)economie) aangevuld met kennis en expertise op het gebied van data science en analyse (conceptueel en tooling R-base, R-studio, Python) en/of functioneel beheer
 • Goede kennis van statistiek op HBO niveau aangevuld met kennis en expertise op het gebied van data science, analyse en tooling (R-base, R-studio, Python)
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en pro-actieve houding
 • Enkele jaren (minimaal 3) werkervaring als (assistent) controller, data analist, controle-leider of functioneel beheerder
 • Stressbestendig, resultaat- en klantgericht met een flexibele hands-on instelling.
 • Analytisch, zelfstandig, accuraat en breed georiënteerd.
 • Je staat stevig in je schoenen en kan indien nodig een sturend advies geven.
 • Goede kennis van financiële informatiesystemen en administratieve processen (kennis van Afas is een pré).
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wij bieden je

Een inspirerende werkomgeving waar ruimte is voor eigen initiatief en ontwikkeling. Prima faciliteiten, goede collegiale verhoudingen en een omgeving waar hard werken niet wordt geschuwd en ook ruimte voor reflectie, humor en ontspanning is. Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, € 4.307,66 (schaal 10) bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en een eindejaarsuitkering van 8,3%. De aanstelling is 0,8 - 1,0 fte van de normbetrekking, de indiensttreding is zo spoedig mogelijk. Het betreft een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar, met uitzicht op verlenging of vast dienstverband.

Over NHL Stenden Hogeschool

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt!

Reageren

Ben jij de enthousiaste financieel data analist die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV via de sollicitatieknop t.a.v. Sjoerd Zijlstra, manager Financiën, onder vermelding van vacaturenummer 2605 FC bij onderwerp.

Procedure

De vacature wordt zowel intern als extern gelijktijdig uitgezet. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat de voorkeur. Je kunt tot 27 april 2021  2021 reageren. 

Vragen?

Informatie over de inhoud van de functie kan worden ingewonnen bij Sjoerd Zijlstra,  manager Financiën, telefoonnummer 06 –15319682.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.