Een toegankelijke en koersvaste Teamleider

Ben jij een teamleider, die op zoek is naar een ambitieus en gedreven team? Heb je passie voor duurzaam ondernemen, internationalisering én het opleiden van de managers van de toekomst? Ben jij ervan overtuigd dat de economische principes van lineaire groei omgebogen moeten worden naar die van de circulaire economie? En geloof jij in verantwoorde bedrijfsvoering en dienend leiderschap?  Lees dan verder!

Een dag @NHLStenden/Bedrijfskunde

Wat heb je weer een afwisselende dag voor de boeg. Je begint straks eerst met een overleg met je collega’s en de transitieleider van Bedrijfskunde. Jullie bespreken wat er zich allemaal afspeelt binnen het team en het onderwijs. Voor het slagen van de transitie is van belang alle aandacht te hebben voor de met het team gekozen verandering, de effecten van ons handelen en de 100 kleine beslissingen op een dag. We spreken over de kleine en grote successen, maar ook de uitdagingen.

Het team dat midden in een transitie is naar een nieuw Design Based Education (DBE) curriculum en een gezond leer- en werkklimaat. Voor deze transitie ga je samen met het team nog veel ontwikkelen en organiseren. Jullie brainstormen met het werkveld over nieuwe initiatieven die gaan bijdragen aan het imago en de naamsbekendheid van de opleiding. Je houdt goed de tijd in de gaten, want je woont vandaag ook een afstudeerpresentatie bij.  

Het hele jaar door kunnen studenten afstuderen en vandaag is het Kwabena zijn grote dag. Je weet dat hij goed is voorbereid. Hij is er klaar voor. Na zijn succesvolle presentatie, onderweg naar huis, bel je nog even met één van de docenten uit jouw team. Hij vertelt je dat er bij een van zijn studenten iets speelt in de thuissituatie. Jullie besluiten samen een gesprek in te plannen met de student.  
Eenmaal thuis in je werkkamer check je je inbox en bereid je de stand-up van morgenochtend voor. Met veel energie eindig je je werkdag en kijk je alweer uit naar morgen. Wat een inspirerende baan; jij balanceert tussen de organisatiedoelstellingen en de behoefte van jouw team en vindt dat super uitdagend. En leuk. Want jij bent net als NHL Stenden; verbindend, ondernemend én vindingrijk.  


Wie zoeken we!

Jij bent koersvast!

Je weet met maximale betrokkenheid en professionele distantie het team te faciliteren zodat de kwaliteit van onderwijs en onderzoek in het team is gewaarborgd.

Samen met de transitieleider ga je als dienend teamleider met het team werken aan het realiseren van de transitie; een gezond leer- en werkklimaat en de implementatie van het nieuwe DBE-curriculum.

Je durft verantwoordelijkheid te nemen en zichtbaar te maken waar wij als academie en hogeschool voor staan: grensverleggend onderwijs. 

Jij weet dat aandacht het nieuwe goud is, je stuurt, verbindt en faciliteert waar nodig. Alles afgestemd op de fase van de transitie. Door jouw dienende en transparante leiderschapskwaliteiten creëer je een veilige en uitdagende omgeving waar gelachen wordt en waarin de teamleden hun kwaliteiten optimaal benutten. Je weet wat er speelt bij docenten en studenten. Hierdoor ben jij de verbindende factor tussen het (docenten)team, de transitieleider en het managementteam van de academie.   Je bent verbindend en weet met aandacht voor diversiteit inclusief te sturen en te volgen. Omdat je gedrag en overtuiging in lijn met elkaar zijn, ben je een inspirerend voorbeeld voor jouw collega’s.  

Je gaat aan de slag bij het team Bedrijfskunde binnen de Academie International Business Administration (IBA) binnen een maatschappelijk zeer relevant werkgebied. Jij staat midden in het onderwijs en weet wat er speelt bij docenten, studenten, het werkvelden alles daartussenin Je draagt waar kan ook bij aan het onderwijs.  


Waar ga je werken? 
Wij zijn NHL Stenden, aangenaam. Wij leiden onze studenten op tot wereldwijze professionals. Als internationale multi-campus hogeschool geven wij onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. Door te doen gebeurt het. Daar geloven wij in bij NHL Stenden. In een uitdagende leeromgeving geven studenten zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grens. Onze studenten en medewerkers stimuleren wij om verder te kijken dan hun eigen wereld. Zo ontwikkelen we nieuwe kennis en vaardigheden en krijgen we de kans te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en waar nieuwe verbindingen met het werkveld tot stand komen. Wij streven dan ook naar een inclusieve campus met een diverse studentenpopulatie- én medewerkerspopulatie waarin gelijke kansen centraal staan.

Hoe ziet onze organisatie eruit en wat kun je bij ons vinden? 

 De academie IBA werkt vanuit twee stammen: HRM en Bedrijfskunde, bestaande uit een Bachelor en Associate Degree HRM en een Nederlandstalige en Engelstalige Bedrijfskunde opleiding waaronder en op termijn deeltijd Associate Degree.  De opleidingen bieden minoren aan op internationale sites en op Bali wordt de Engelstalige Bedrijfskunde-opleiding aangeboden.  De opleidingen werken nauw samen met het werkveld en de lectoraten binnen de onderzoeksgroep Vitale Economie.  

Het Team Bedrijfskunde bestaat uit ongeveer ca. 25 medewerkers en is een thuisteam voor alle teamleden! Daarnaast werken zij met diverse coördinatoren en resultaatverantwoordelijke module teams die telkens van samenstelling kunnen wisselen.

Wat ga je doen  

In de rol van teamleider geef je leiding aan de organisatie en ontwikkeling van het onderwijs, waarbij je het doel voor ogen houdt en weet te realiseren.  Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie en kwaliteit van de onderwijsactiviteiten van je team. Gedurende de transitie werk je nauw samen met de transitieleider, neemt deel aan het managementoverleg van je Academie en vervult hierin de verbindende schakel naar en van het team. Je legt verbinding tussen de Academie en het werkveld en draagt proactief bij aan de internationale én regionale ambities van onze hogeschool. Think global, act local. 

Je weet goed de verbinding te houden met het primaire proces.  

Wat vragen we van jou? 

  • Je beschikt in elk geval over een afgeronde masteropleiding en je hebt bij voorkeur ervaring binnen het hbo-onderwijs;
  • Je omarmt het gedachtegoed van NHL Stenden hogeschool en in het bijzonder onze visie op leiderschap en inclusiviteit. Je bent ondernemend, verbindend en vindingrijk; 
  • Je hebt leidinggevende ervaring;
  • Je het een visie op de rol van de bedrijfskundige in veranderende organisaties in een internationale context; 
  • Je bent overtuigd van de kracht van de verschillen binnen een team, je stimuleert de uitwisseling van verschillende perspectieven op vraagstukken, bewaakt de integraliteit en zorgt dat iedereen zich gehoord voelt en weet; 

Kun je deze punten afvinken, reageer dan direct!  

Wat krijg je van ons? 

Als teamleider Bedrijfskunde heb je alle ruimte, mogelijkheden en vrijheid om jezelf verder te ontwikkelen. Uiteraard krijg je een laptop en mobiele telefoon tot jouw beschikking. 

Een werkplek met betrokken, benaderbare en inspirerende collega’s. 

Wil je in de zomer 4 weken met vakantie? Dat kan! Je hebt ruim 50 vakantiedagen bij een volledige betrekking. Een goed salaris van maximaal € 5.717,25 bruto per maand, schaal 12 van cao HBO, 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Deelname aan het ABP-pensioen, reiskostenvergoeding en een vitale fietsregeling hihi…. 

De functie maakt onderdeel uit van het leidinggevend kader van de hogeschool. Flexibiliteit van teamleiders binnen de functie, maar ook tussen functies is normaal en daar wordt vanuit het HRM-beleid ook actief op gestuurd.   

Solliciteren 

Gaat jouw hart sneller kloppen van deze vacature? Wacht dan niet te lang met solliciteren en grijp deze baan voordat een ander ermee vandoor gaat. Je kunt tot en met 27 april reageren. Je kunt per direct bij ons aan de slag maar uiterlijk half augustus 2021

Solliciteren is erg eenvoudig:

Stuur je CV met persoonlijke motivatie via de sollicitatieknop. t.a.v. Willy Hooijenga, directeur International Business Administration, onder vermelding van vacaturenummer 2589 IBA.  

Voor vragen over de functie en/of de procedure kun je contact opnemen met Willy Hooijenga, directeur International Business Administration, tel nr. 06-15 31 97 56, of met Elly de Lorijn Transitieleider Bedrijfskunde, tel.nr 06-12 24 59 08. 


Acquisitie 

NHL Stenden Hogeschool werkt bewust en vol vertrouwen aan het invullen van deze vacature. Wij zijn ervan overtuigd dat ook voor deze vacature een meer dan geschikte kandidaat wordt gevonden. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is daarom niet nodig en ook niet gewenst.