Docent Werktuigbouwkunde

Wil jij een bijdrage leveren aan het opleiden van professionals op het gebied van werktuigbouwkunde? Zoek je een functie waar je je kennis en ervaring kunt overdragen aan verschillende groepen studenten? Als je ook graag de diepte in gaat en innovatief werk wilt doen, dan zoeken we jou!

NHL Stenden Hogeschool zoekt per direct voor de Academie Technology & Innovation, voor de de opleiding Werktuigbouwkunde in Emmen een allround 

Docent Werktuigbouwkunde

 0,6 fte - 0,8 fte

Wie we zoeken

Ben je een allround engineer Werktuigbouwkunde en ben je er net als wij van overtuigd dat een brede blik op techniek helpt bij het oplossen van uitdagende technische praktijkvraagstukken? Wil je onze gedreven studenten inspireren en begeleiden in hun ontwikkeling, en vind je het interessant en uitdagend om aankomende engineers in hun vak te laten groeien? Dan zoeken wij jou.

Ervaring in het onderwijs is niet per se nodig. Voor de student is het belangrijk dat je kennis op een eigen wijze kunt delen. Hoe je dat kunt doen? Daar begeleiden wij je bij. Het helpt wanneer je al eens trainingen hebt gegeven en het leuk vindt zaken uit te leggen, of wanneer je ervaring hebt opgedaan met bijvoorbeeld het begeleiden van stagiairs of young professionals.

Heb je een fijne baan in de techniek en wil je die combineren met werken bij NHL Stenden Hogeschool? Daar staan we voor open en hebben we goede ervaringen mee.

Waar ga je aan de slag

De opleiding Werktuigbouwkunde in Emmen verzorgt binnen de academie Technology & Innovation een voltijd hbo-bacheloropleiding in werktuigbouwkunde. De opleiding heeft zo'n 70 studenten en 10 medewerkers. Bij de opleiding werken enthousiaste docenten; van natuurkundige tot ondernemer, en van werktuigbouwkundige tot design engineer. Nu zoeken we iemand die vanuit een technisch gedreven specialisme ons team komt verrijken. We werken nauw samen met ons Centre of Expertise High Tech Systems & Materials, GreenPac en het lectoraat Duurzame Kunststoffen. Ook onderhouden we nauwe banden met de industrie in de regio en zoeken we steeds meer de samenwerking met onze mbo-buren van het Drenthe College. Zo willen we elke student de kans bieden zich optimaal te ontwikkelen. Hierbij leggen we de lat hoog, voor onze studenten en ook in samenwerking met elkaar.

Wat ga je doen

Onze studenten leiden we op tot ondernemende nieuwsgierige probleemoplossers. Technologische ontwikkelingen en de complexiteit van vraagstukken volgen elkaar steeds sneller op. Het coachen en begeleiden van studenten in hun leerroute is waar jij energie van krijgt. Wij vinden het belangrijk dat onze studenten leren om nieuwe kennis te verwerven die ze in staat stelt frisse en innovatieve oplossingen te bedenken. Op deze manier leiden we aankomende engineers op die voorbereid zijn op een steeds veranderende wereld.

Als docent Werktuigbouwkunde bij NHL Stenden in Emmen ben je een kundig docent en gedreven coach voor de student. Je begeleidt haar/hem in keuzes die gemaakt moeten worden, in projecten en colleges. Het vak van docent is erg dynamisch en afwisselend. Coachen en uitdagen, kennis overdragen en continu verbindingen leggen tussen theorie en praktijk. Je verbindt studenten met elkaar, studenten met de industrie en deze weer aan de opleiding. Wat je doet, doe je in teamverband met je collega's. Als docent weet jij van jouw expertise een levendig en interessant vak te maken.

Profielschets

 • Je hebt aantoonbare aansluiting met het vakgebied en vindt het leuk deze kennis te delen.
 • Je hebt kennis van (één of meer van) onderstaande onderwerpen:
 1. Mechanica (statica, sterkteleer);
 2. Technisch ontwerpen van processen en producten (productieprocessen, machines) inclusief de daaraan gerelateerde ICT;
 3. Projectmanagement;
 4. (Basis-)wiskunde;
 5. FEM.
 • Je beschikt over een relevante master (werktuigbouwkunde, elektrotechniek, technische natuurkunde of aanverwant) of bent bereid deze te halen. Een technische bachelor in combinatie met een afgeronde master (technische) bedrijfskunde of onderwijskunde is ook bespreekbaar.
 • Je hebt kennis van 'blended learning' en/of bent bereid je verder in nieuwe onderwijsmethoden te bekwamen.
 • Je beschikt over de basiskwalificatie didactische bekwaamheid (BDB) of je bent bereid deze binnen twee jaar te behalen.
 • Je neemt initiatief, bent resultaat- en samenwerkingsgericht en stelt je constructief-kritisch op.

Wij bieden je

Een veelzijdige en dynamische functie in een organisatie die sterk in beweging is en waar ruimte is voor eigen initiatief en ideeën, en veel aandacht voor professionele ontwikkeling.

Je salaris en functieniveau zal, afhankelijk van je kennis en ervaring, tussen de € 2.845,48 (minimum schaal 10 cao-hbo) en € 5.026,85 (maximum schaal 11 cao-hbo) bruto per maand zijn, bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8.3% eindejaarsuitkering. Het betreft in eerste instantie een aanstelling voor 1 jaar.

Als je geen onderwijservaring hebt, begrijpen wij als geen ander dat starten in een nieuw beroep uitdagend is. Daarom sta je er niet alleen voor; wij staan voor je klaar en in je eerste jaar als docent heb je een buddy bij de opleiding. Daarnaast bieden we je intern een didactische opleiding (Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid) die je helpt om het vak van docent verder vorm te geven.

Over NHL Stenden Hogeschool

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt!

Reageren

Ben jij de enthousiaste en inspirerende allround docent Werktuigbouwkunde die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV via de sollicitatieknop t.a.v. Gert Flikkema, teamleider, onder vermelding bij onderwerp van vacaturenummer 2652 ATI

Procedure

Je kunt tot en met 18 mei reageren.

De sollicitatiegesprekken zijn gepland in week 21 en 22. Gelet op de corona maatregelen ter bestrijding van COVID-19 kan het zijn dat de gesprekken plaats vinden via Microsoft Teams.

Vragen

Nieuwsgierig geworden? Meer informatie over onze opleiding Werktuigbouwkunde vind je via Werktuigbouwkunde Bachelor voltijd | NHL Stenden

Voor zakelijke vragen over de functie kun je bellen met Gert Flikkema, teamleider.

Telefoonnummer 0646064460.

Voor inhoudelijke vragen kun je bellen met Ron Linde, docent werktuigbouwkunde.

Telefoonnummer 0614505668.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.