Docent Werken & Leren

Wil je een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in werkend Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?  

Hotel Management School NHL Stenden is op zoek naar  

Docent Werken & Leren

( 0,8 – 1,0 fte) 

Wie zoeken we 
We zoeken een enthousiaste docent die ruime onderwijservaring heeft in het onderwijs en een sterke affiniteit heeft met de gastvrijheid/ service  industrie. Je zal een grote focus hebben om de onderwijs visie binnen het werken en leren programma van de Hotel Management School verder vorm te geven. Daarnaast zal je actief als Work & Study coach worden ingezet wat sterke bijdrage levert aan de studiesucces van onze studenten.  

Waar ga je aan de slag

De vacature wordt ingevuld binnen Hotel Management School NHL-Steden. De academie bestaat uit de opleidingen Associate Degree (Ad), Bachelor (BA) en Masters (Ma).  

Naast het voltijdprogramma is een van de opleidingsvarianten de duale en deeltijd opleiding (Ad en BA), ook wel Work & Study programme genoemd.

Duaal leren betekent dat de praktijk van de student centraal staat voor zijn professionele en persoonlijke ontwikkeling. Vanuit de praktijk worden verbanden gelegd naar de theorieën, organisatieproblemen besproken en opgelost. De deeltijd variant is verglijkbaar maar voornamelijk voor studenten die in de hospitality willen gaan werken.   

Sinds 2016 neemt Work & Study deel aan het experiment flexibilisering van onderwijs. Dit betekent een grote omslag van aanbodgericht denken naar studentgericht denken. Eerder verworven kennis en ervaring wordt meegenomen in het persoonlijke leerarrangement van de student. Dat wil zeggen dat het als startpunt dient voor het bepalen van het studietraject. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de getuigschriften, die altijd de basis voor vrijstelling waren, maar ook naar kennis en ervaring die uit ‘non-formeel leren’ (cursussen, trainingen e.d.) en ‘informeel leren’ (leren van ervaring) verkregen is.

Als Work & Study coach draagt hierbij zorg voor de begeleiding van het leerproces en de persoonlijke- en professionele ontwikkeling van de student. Het behalen van leeruitkomsten staat centraal. Per moduulperiode van 10 weken zijn er 5-6 trainingsdagen met in de tussenliggende weken intensief contact via de digitale leeromgeving. Elke groep bestaat uit 12 - 15 studenten, die op locatie samenkomen (Leeuwarden, Emmen en/of centraal in Nederland). 

Wat ga je doen

 • Je neemt een leidende rol bij de vervolg stap om het flexibel onderwijs te integreren naar het Designed Based Eucation.
 • Je draagt actief bij aan het versterken van het onderwijsconcept; wat een samenwerking is tussen; Work & Study Coaches, Studenten en het werkveld.
 • Je bent onderdeel van het kernteam van het Work & Study team.   
 • Je houdt je bezig met de verdere ontwikkeling van de opleiding en bewaakt je de kwaliteit van toetsing. 
 • Je bent een Work & Study coach en neemt actief deel in het faciliteren van de lesdagen. 

Profielschets 

Wij zijn op zoek naar een collega die:  

 • Een relevante opleiding heeft op minimaal masterniveau. 
 • Zowel zelfstandig als teamgericht kan werken. 
 • Kennis en ervaring heeft in het werken met competenties en “learning outcomes”. 
 • In het bezit is van (of bereidheid) heeft tot het behalen van de basis didactische bekwaamheid (BDB). 
 • Visie heeft op, kennis heeft van en ervaring heeft met de bedrijfsvoering in de gastvrijheidsbranche: Marketing,  Sales, Human Resource Management, Revenue Management, Rooms Division, Food and Beverage Management en Toegepast Onderzoek. 
 • In staat is om actuele en relevante kennis en inzicht binnen het vakgebied te vertalen naar kwalitatief onderwijs. Ervaring en affiniteit met afstandsonderwijs en ICT-tools is hierbij van groot belang. 
 • Theoretisch breed onderlegd en in staat is om deze theorie te relateren aan de praktijk. 
 • Coachend (bege)leiding kan geven, analytisch inzicht heeft, proactief, innovatief, overtuigend en enthousiast is. 
 • Goed een overzicht kan creëren, Inspirerend, positief en motiverend is. 
 • Kan alle ontwikkelingen holistisch benaderen.
 • Over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en Engels beschikt. 
 • In bezit is van rijbewijs B en auto in verband met bedrijfsbezoeken. 

Wij bieden je 

Een uitdagende werkomgeving met veel ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Prima faciliteiten, goede collegiale verhoudingen in een omgeving waar hard werken niet wordt geschuwd, maar ook ruimte is voor reflectie, humor en ontspanning. Het salaris is afhankelijk van de relevante ervaring, maximaal € 5.026,85 (schaal 11 CAO-hbo) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar, maar als de baan goed matcht en de bedrijfsomstandigheden laten het toe, dan zijn er zeker mogelijkheden voor verlenging of zelfs een vaste aanstelling. Indiensttreding: zsm.

Over NHL Stenden Hogeschool 

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt! 

Procedure

Je kunt tot en met 9 februari 2022 reageren. Gesprekken zullen plaats vinden op 15 februari. 

Reageren

Ben jij de inspirerende collega die wij zoeken? Stuur dan je motivatie en CV via de sollicitatieknop t.a.v. Roel Frijling, onder vermelding bij onderwerp van vacaturenummer 2825 HMS.  

Vragen?  

Voor meer informatie over deze functie kun je bellen met Roel Frijling, teamleider Work & Study, bereikbaar via telefoon: 06-49 91 33 50. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.