Docent UX/UI Design

Wil jij een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben jij de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?

NHL Stenden Hogeschool zoekt per 1 februari 2021 voor de opleiding Communication & Multimedia Design een


Docent UX/UI Design
0,8 fte


Wie zoeken we

We zoeken een enthousiaste collega met expertise op het gebied van user experience en user interface design die zijn/haar kennis en ervaring op gepassioneerde wijze deelt met studenten. Naast een relevante opleiding en aantoonbare ervaring op het gebied van UX/UI design heb je ook ervaring met prototyping en testen. We zoeken een docent met een hands-on mentaliteit, die graag in een coachende rol met studenten aan de slag gaat om kennis en inzichten toe te passen in de praktijk.

Waar ga je aan de slag

Je gaat werken bij de opleiding Communication & Multimedia Design (CMD). CMD is een bijzondere opleiding met ruim 800 studenten en 50 medewerkers. Bij CMD leiden we studenten op voor een baan in een constant veranderende creatief-technische industrie. Dat vraagt om een modern onderwijs-concept waarbij de student centraal staat. Wij werken daarom in community’s waar studenten opdrachten krijgen vanuit het bedrijfsleven. Het onderwijs bij CMD is vraaggestuurd en praktijk- en competentiegericht.

Onze studenten ontwikkelen zich tot zelfbewuste multimediadeskundigen die over de hele wereld een stempel drukken bij het ontwikkelen van bijvoorbeeld games, apps, webapps, transmediale toepassingen, AR-toepassingen, reclamecampagnes en conceptuele strategieontwikkeling. Deze ontwikkeling van studenten wordt mogelijk gemaakt door een team van enthousiaste, creatieve collega's die niet alleen met één been in het werkveld staan, maar ook werken vanuit een onderwijsconcept dat als excellent is geaccrediteerd (NVAO).
CMD biedt daarbij docenten de mogelijkheid om zich door te ontwikkelen in een hiërarchisch platte organisatiestructuur met veel ruimte voor persoonlijk leiderschap.

Jij zult je werkzaamheden met name gaan uitvoeren in de minor The Next Web (https://www.nhlstenden.com/minoren/the-next-web). Deze minor onderscheidt zich van anderen door een nadrukkelijke focus op real artists ship: het uiteindelijke doel is om innovatieve producten die daadwerkelijk werken op te leveren. Het werkveld speelt daarbij een grote rol. Jij helpt studenten om werk te leveren voor echte opdrachtgevers met gebruik van actuele technieken. Dit alles doe je in een multidisciplinair team bestaande uit enthousiaste en gepassioneerde collega’s.

Wat ga je doen

In deze functie weet je, door je praktijkervaring en passie voor het vak, de studenten te inspireren en te motiveren. Je haalt het beste in hen naar boven en begeleidt ze bij het maken van praktijkopdrachten. Je begeleidt studenten zowel individueel als in groepsverband bij het ontwerpen en testen van goede UX/UI designs in verschillende multimedia toepassingen, waarna je middels assessments tot een beoordeling komt. Hiernaast lever je een bijdrage aan onderwijsontwikkeling en curriculumvernieuwing en zet je colleges op voor het vakgebied. Met betrekking tot het onderwijsteam lever je een collegiale bijdrage aan de professionalisering van het team. Kortom, een veelzijdige, uitdagende en flexibele functie waarin je jouw opgedane praktijkervaring goed kunt benutten.

Taken en rollen

 • Voorbereiden en verzorgen van colleges, workshops, consulten en andere onderwijsactiviteiten.
 • Vervullen van de rol van coach. Je faciliteert studenten in hun leerproces en professionele ontwikkeling.
 • Koersbepaling en ontwikkeling van het vakgebied binnen de opleiding.
 • Bijdragen aan het profileren van de opleiding.


Profielschets

 • Ruime ervaring in de creatief-technische industrie.
 • Relevante opleiding op het gebied van UX/UI.
 • Gericht op het geven van een goede ervaring voor de gebruiker.
 • Affiniteit met front-end webdevelopment en design thinking.
 • Wil tot vernieuwen en te experimenteren met techniek.
 • Proactief in het onderhouden en uitbreiden van connecties in de creatief-technische industrie.
 • Breed inzetbaar in een multidisciplinair, flexibel team.


Voor deze functie beschik je over een relevante opleiding op het gebied van UX/UI design. Daarnaast heb je recente ervaring opgedaan in de praktijk, waar je bij voorkeur deels aan verbonden blijft. Je hebt aan de ene kant gevoel voor het vak maar ook een neus voor innovatie, trends en nieuwe ontwikkelingen. Tevens ben je gericht op de persoonlijke ontwikkeling, mentale vaardigheid en professionele houding van de student. Tot slot beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden en heb je een goede beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal.

Wij bieden je

Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, maximaal €4.307,66 (schaal 10 cao hbo) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering. Het contract is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar.

Over NHL Stenden Hogeschool

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt!

Reageren

Ben jij de enthousiaste en inspirerende docent-onderzoeker die wij zoeken? Solliciteer via de sollicitatieknop en stuur je motivatie en CV t.a.v. Gerald Kooistra, onder vermelding bij onderwerp van vacaturenummer

Procedure

Je kunt tot 19 januari 2021 reageren. De sollicitatiegesprekken zijn twee weken na sluitingsdatum gepland.

Vragen

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Tjerk Dijkstra, op telefoonnummer 06-14502530.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.