Docent/studiecoach

Wil je een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?

Voor de flexibele deeltijdopleiding Pedagogiek zoeken we een

Docent/studiecoach 0.6 fte

Wie zoeken we

We zoeken enthousiaste collega’s met kennis en expertise op het gebied van het Pedagogische Domein én met affiniteit voor het hoger sociaal onderwijs. Binnen deze functie vervul je de rol van docent en studiecoach.

Waar ga je aan de slag

De Academie Social Studies is één van de veertien academies binnen NHL Stenden Hogeschool. Deze academie biedt onderwijs aan ongeveer 2500 studenten. Binnen deze academie worden naast de voltijdse bacheloropleidingen Social work en Pedagogiek ook de flexibele deeltijdvariant aangeboden. Daarnaast hebben we de Ad Service, Welzijn & Zorg, die zowel op lesplaats Emmen als Leeuwarden wordt aangeboden in zowel een voltijd als een flexibele deeltijd variant.

Wat ga je doen

Binnen de flexibele deeltijdopleiding Pedagogiek ben je samen met enkele collega’s verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verzorgen van het onderwijs aan studenten. Hierbij is de rol van studiecoach belangrijk, waarbij je zowel individuele coachingsgesprekken voert als invulling geeft aan groepscoaching. Daarnaast lever je op enkele pedagogische thema’s een bijdrage in het verzorgen van kennisoverdracht en/of ondersteunende trainingen. De opleiding is vorm gegeven aan de hand van 8 modulen, waarbinnen gewerkt wordt aan verschillende leeruitkomsten.

De opleiding is gezamenlijk met de flexibele deeltijdopleiding Social work ontwikkeld.

De studenten van de flexibele deeltijd Pedagogiek hebben 1 vaste onderwijsdag. Voor de propedeusestudenten is dat de donderdag en voor de postpropedeusestudenten de vrijdag. Dat betekent dat je in ieder geval deze 2 dagen beschikbaar bent.

Profielschets:

  • Je kunt op een coachende manier vormgeven aan de begeleiding van studenten en hun leerproces. Hierbij ben je in staat een krachtige leeromgeving te scheppen, je kunt ontwikkelingsgericht aansluiten bij de leervraag van studenten en stimuleert een onderzoekende houding.
  • Vanuit de opleiding ben je in staat om de rol van ambassadeur naar het werkveld te vervullen en ben je in staat om vanuit de driehoek werkveld-student-opleiding het opleidingstraject voor de student mede vorm te geven.
  • Je hebt kennis van en/of ervaring in het pedagogische domein en bent op de hoogte van recente ontwikkelingen.
  • Kennis van en ervaring met het werk als pedagoog binnen een onderwijssetting, een academisch opleiding in het pedagogische domein en kennis van flexibel onderwijs en een visie op flexibel leren, zijn een pré.
  • Je bent een teamplayer en wilt, samen met anderen, deze vorm van onderwijs doorontwikkelen. Hiervoor ben je bereid deel te nemen aan intervisie en deskundigheidsbevordering, om ook de verdere doorontwikkeling van deze begeleidingsvorm te optimaliseren.
  • In ieder geval beschikbaar op donderdagen en vrijdagen.
  • Je beschikt over een relevante masteropleiding.

Wij bieden je

Een uitdagende werkomgeving met ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling, prima faciliteiten en goede collegiale verhoudingen in een omgeving waar hard werken niet wordt geschuwd, maar waar ook ruimte is voor reflectie, humor en ontspanning. Een salaris - afhankelijk van jouw relevante ervaring – tussen de € 2.845,48 (begin schaal 10 cao HBO) en € 5.026,851 (schaal 11 cao-hbo) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en een eindejaarsuitkering van 8,3%.  De vacature is in eerste instantie voor de duur van een jaar.

Over NHL Stenden Hogeschool

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt!

Reageren

Ben jij de enthousiaste en inspirerende docent die wij zoeken voor een van deze opleidingen? Stuur je motivatie en CV via de sollicitatieknop t.a.v. Annemieke Messelink, teamleider flexibele deeltijdopleiding Social work en Pedagogiek. Onder vermelding van het vacaturenummer: 2731 ASS.

Procedure

De vacature wordt zowel intern als extern gelijktijdig uitgezet. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat de voorkeur. Je kunt tot 29 september 2021 reageren. De gesprekken vinden plaats op vrijdag 1 oktober 2021.

Vragen?

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Annemieke Messelink, teamleider flexibele deeltijd Social work en Pedagogiek, 06-41506973

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.