Docent Pedagogiek

Wil je een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?

NHL Stenden Hogeschool zoekt per direct voor de Academie Social Studies een

Docent Pedagogiek

0,6 – 0,8 fte

Wie zoeken we?

We zoeken een enthousiaste collega met kennis, expertise en ervaring op het gebied van Pedagogiek én met affiniteit voor het hoger sociaal onderwijs. Vanuit je rol als docent, waarbij je zelf ook over expertise beschikt binnen het Sociale Domein, draag je bij aan het studiesucces van onze  studenten.

Waar ga je aan de slag?

De Academie Social Studies is één van de veertien academies binnen NHL Stenden Hogeschool. Deze academie biedt onderwijs aan ongeveer 2500 studenten en kent vanaf september 2018 de bacheloropleidingen en Flexopleiding Social Work en Pedagogiek. Daarnaast kent de Academie een associate degree Service, Welzijn & Zorg en een masteropleiding Pedagogiek en een masteropleiding Social Work (samen met de Hanze Hogeschool).

Wat ga je doen?

Als docent verzorg je onderwijs binnen de opleiding Pedagogiek, volgens het didactisch concept van Design Based Education. Je verzorgt trainingen, je coacht en begeleidt studenten tijdens het werken in een atelier (learning community) en ontsluit je expertise. Je denkt mee over curriculumontwikkeling. Naast het verzorgen van onderwijs behoort ook het coachen van studenten tijdens hun studieloopbaan tot je takenpakket. Je draagt bij aan kennisontwikkeling en valorisatie in samenwerking met het werkveld en afgestemd op het onderwijsconcept ‘Design Based Education’ van NHL Stenden.  Als docent heb je een verbindende rol tussen academie, hogeschool en werkveld.

Profielschets

Wij zoeken een docent die:

 • Mastergeschoold is.
 • Ervaring in de jeugdhulpverlening.
 • Een sterke affiniteit heeft met Pedagogiek, de praktijkcontext kent van zorg- en welzijnsprofessionals en bekend is met de transitie in het sociale domein.
 • Goede coaching vaardigheden heeft, collegiaal is en kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan.
 • Ondernemend, organisatiegevoelig en resultaatgericht is.
 • De uitgangspunten en de visie van NHL Stenden onderschrijft, zich verbindt aan de doelen en werkwijze van NHL Stenden en daarvan een ambassadeur wil zijn.
 • Ervaring als docent in het HBO en het beschikken over Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid en BKE-certificaat strekken tot aanbeveling.

Wij bieden je:

 • Een uitdagende werkomgeving met ruimte voor eigen      initiatief en ontwikkeling.
 • Prima faciliteiten en goede collegiale      verhoudingen in een omgeving waar hard werken niet wordt geschuwd, maar      waar ook ruimte is voor reflectie, humor en ontspanning.
 • Een salaris - afhankelijk van jouw relevante      ervaring - van  tussen minimaal €  2.845,47 (schaal 10 cao-hbo) en € 5.026,85(      schaal 11 cao-hbo) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief      8% vakantie-uitkering en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • We streven naar een zo spoedig mogelijke  aanstelling voor de duur van een jaar.

Over NHL Stenden Hogeschool

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt!

Procedure

Je kunt reageren tot  26 januari 2021 . De functie wordt zowel intern als extern gelijktijdig uitgezet. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat de voorkeur.

Reageren

Ben jij de enthousiaste en inspirerende docent die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV naar vacatures@nhlstenden.com t.a.v. Dorien Maassen onder vermelding bij onderwerp van vacaturenummer 2561 ASS.          

Vragen?

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Dorien Maassen, teamleider Pedagogiek  06-55125076.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.