Docent-Onderzoekers Verpleegkunde Team HBO-V

Ben jij die enthousiaste zorgprofessional met kennis en expertise op het gebied van verpleegkunde én met affiniteit voor het hoger verpleegkundig onderwijs? Wil jij vanuit jouw expertrol meedenken over het onderwijs binnen de bacheloropleiding Verpleegkunde? En krijg je energie van het coachen van gemotiveerde studenten? Dan zijn we op zoek naar jou! 

Wie zoeken we 

We zoeken enthousiaste collega’s met kennis en expertise op het gebied van verpleegkunde én met affiniteit voor het hoger verpleegkundig onderwijs.  

Waar ga je aan de slag 

De Academie Gezondheidszorg bestaat uit de bacheloropleidingen Verpleegkunde en Vaktherapie en de Master Health Innovation, een Onderzoeksgroep Zorg en Welzijn, een Kenniscentrum Zorg en Welzijn – IAG en heeft ongeveer 1500 studenten. 

De opleiding Verpleegkunde leidt op tot verpleegkundige op basis van het landelijke opleidingsprofiel Bachelor Nursing 2020 (BN2020). Naast de reguliere voltijdsopleiding wordt de opleiding ook in een Flexibele deeltijd aangeboden. De HBO-V opleiding is ingericht in drie teams, namelijk onderbouw, bovenbouw en Flex (deeltijd). Elk team is verantwoordelijk voor een afgerond deel van het curriculum en bewaakt in afstemming met de andere teams de doorgaande leerlijnen. De teams ontwikkelen zich als resultaatverantwoordelijke teams, waarin gewerkt wordt met eigenaarschap. Flexibel onderwijs biedt gepersonaliseerd onderwijs en daardoor flexibiliteit in de leerroutes van studenten.  

Wat ga je doen 

Als bevlogen docent Verpleegkunde verzorg je de op gezondheid gerelateerde onderwijsprogramma’s en je denkt mee over curriculumontwikkeling vanuit deze rol. Je geeft onderwijs binnen de bacheloropleiding Verpleegkunde. Naast het verzorgen van onderwijs behoort ook het coachen van studenten tot je takenpakket evenals het begeleiden en beoordelen van onderzoek. Je draagt bij aan kennisontwikkeling en valorisatie in samenwerking met het werkveld en afgestemd op het onderwijsconcept ‘Design Based Education’ van NHL Stenden Hogeschool, waarin studenten werken aan opdrachten en reallife vraagstukken uit de praktijk.  
Als docent heb je een verbindende rol tussen academie, hogeschool en werkveld. Naast lesgeven, bestaat er tevens de mogelijkheid om samen te werken met de lectoren, docent-onderzoekers en (netwerk) partners van de verschillende lectoraten binnen de onderzoeksgroep Zorg en Welzijn. 

Specifiek voor de flexibele deeltijdopleiding: 

Studenten bepalen voor een groot deel zelf de volgorde van de modules en daarmee ook de leerroute die ze volgen. Ze leren in hun eigen tempo, maken gebruik van een combinatie van leermethodes (zogeheten blended learning) waarbij een relevante werkcontext een belangrijk onderdeel is. Docenten binnen de Flexopleiding vervullen een rol als studiecoach, beoordelaar en werkplaatsbegeleider. Afhankelijk van de expertise en vaardigheden kunnen docenten ingezet worden als coach, trainingsdocent of kennisdocent. Het Flex onderwijs wordt zowel in Leeuwarden als in Zuid Oost Drenthe aangeboden 

Een combinatie van inzetbaarheid binnen de voltijd opleiding en binnen de Flex opleiding behoort tot de mogelijkheden.  

Profielschets 

Wij zoeken een docent die: 

 • Een verpleegkundige achtergrond heeft en beschikt over een visie op het beroep van verpleegkundige. 

 • In het bezit is van een afgeronde relevante masteropleiding. 

 • Didactische kwaliteiten en bij voorkeur ervaring heeft bij het begeleiden/coachen van studenten bij praktijkopdrachten en onderzoeken. 

 • Ondernemend, samenwerkingsgericht en verbindend is en verantwoordelijkheid neemt voor te behalen (team)resultaten. 

 • Zich thuis voelt in een professionele werk- en leeromgeving en beschikt over een goed ontwikkeld reflectievermogen. 

 • Bij voorkeur flexibel is ten aanzien van het faciliteren van onderwijs in de avonduren. 

 • De uitgangspunten en de visie van NHL Stenden onderschrijft, zich verbindt aan de doelen en werkwijze van NHL Stenden en daarvan een ambassadeur wil zijn. 

Aanvullend, specifiek voor het Flexonderwijs, zoeken we een docent die: 

 • Affiniteit heeft met volwassen onderwijs in deeltijd. 

 • Kennis en visie heeft ten aanzien van flexibel leren. 

 • Een teamplayer is en, samen met anderen, de vorm van flexibel onderwijs wil door ontwikkelen 

Wij bieden je: 

 • Een uitdagende werkomgeving met ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. 

 • Prima faciliteiten en goede collegiale verhoudingen en waar ook ruimte is voor reflectie, humor en ontspanning. 

 • Een salaris - afhankelijk van jouw relevante ervaring 5.332,48 (max schaal 11 cao-hbo) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en een eindejaarsuitkering van 8,3%. 

 • Een aanstelling voor de duur van een jaar. Een eventuele verlenging behoort tot de mogelijkheden. 

Over NHL Stenden Hogeschool 

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt! 

Reageren 

Ben jij de enthousiaste en inspirerende docent Verpleegkunde die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV (in één bestand) via de sollicitatieknop t.a.v. Herman Gaarman (teamleider HBO-V voltijd) of Bram van der Graaf (teamleider HBO-V Flex ) onder vermelding van vacaturenummer 3075 AGZ. 

Procedure 

Je kunt reageren tot en met 30 januari 2023. De vacature wordt zowel intern als extern gelijktijdig uitgezet. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat de voorkeur. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 10 februari 2023. 

Vragen? 

Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je bellen met Herman Gaarman, teamleider HBO-V voltijd 06 8348 1065 of Bram van der Graaf, teamleider HBO-V Flex 06 2263 0624. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.