Docent Onderzoekers HBO-V

Wil je een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld? 

NHL Stenden Hogeschool zoekt zo spoedig mogelijk voor de Academie Gezondheidszorg  

Docent onderzoekers (flex opleiding en bovenbouw) 

1,6 fte  

Wie zoeken we 
 
We zoeken enthousiaste collega’s met kennis en expertise op het gebied van verpleegkunde én met affiniteit voor het hoger verpleegkundig onderwijs. 

Waar ga je aan de slag 

De Academie Gezondheidszorg bestaat uit de bacheloropleidingen Vaktherapie en Verpleegkunde en de Master Health Innovation, een onderzoeksgroep Zorg en Welzijn en een Kenniscentrum Zorg en Welzijn en heeft ongeveer 1000 studenten. 

De opleiding Verpleegkunde leidt op tot verpleegkundige op basis van het opleidingsprofiel Bachelor Nursing 2020. Naast de reguliere voltijdsopleiding wordt de opleiding ook in de praktijkgerichte leervariant met flexibel onderwijs aangeboden. De opleiding is ingericht in drie teams, namelijk onderbouw, bovenbouw en Flex (deeltijd). Elk team is verantwoordelijk voor een afgerond deel van het curriculum en bewaakt in afstemming met de andere teams de doorgaande leerlijnen. De teams ontwikkelen zich als resultaatverantwoordelijke teams, waarin gewerkt wordt met eigenaarschap. 

Wat ga je doen 

Als docent onderzoeker Verpleegkunde verzorg je de op gezondheid gerelateerde onderwijsprogramma’s en je denkt mee over curriculumontwikkeling vanuit deze expertrol voor de bovenbouw. Je geeft onderwijs binnen de bacheloropleiding Verpleegkunde. Naast het verzorgen van onderwijs behoort ook het coachen van studenten tot je takenpakket evenals het begeleiden en beoordelen van onderzoek en stages. Je draagt bij aan kennisontwikkeling en valorisatie in samenwerking met het werkveld en afgestemd op het onderwijsconcept ‘Design Based Education’ van NHL Stenden Hogeschool.  Daarnaast werk je als docent onderzoeker nauw samen met de lectoren, docent-onderzoekers en de (netwerk)partners van de verschillende lectoraten binnen de onderzoeksgroep Zorg en Welzijn. Je draagt bij aan de verdieping van de onderzoeksagenda van de verschillende Lectoraten.  
Docenten binnen de Flexopleiding vervullen een rol als studiecoach, beoordelaar en werkplaats-begeleider. Afhankelijk van de expertise en vaardigheden kunnen docenten ingezet worden als trainingsdocent of kennisdocent. Binnen het Flexteam is eigenaarschap een gedeelde verantwoordelijkheid, immers goed onderwijs maak je samen! Je draagt bij aan kennisontwikkeling en valorisatie in samenwerking met het werkveld en afgestemd op het onderwijs concept. Het Flex (Deeltijd) onderwijs wordt in zowel Leeuwarden als Emmen (in Emmen vanuit een samenwerking met zorginstellingen) aangeboden.  
Een combinatie van inzetbaarheid binnen de voltijdse opleiding en binnen de Flexopleiding behoort tot de mogelijkheden.  

Profielschets
 
Wij zoeken een docent die: 

 • In het bezit is van een afgeronde relevante masteropleiding, bij voorkeur is gepromoveerd in voor Gezondheidszorg relevante vakgebieden 
 • bij voorkeur een verpleegkundige achtergrond heeft en beschikt over een visie op het beroep van verpleegkundige. 
 • Bij voorkeur ben je bekend met Design Based Research of Design Thinking. 
 • Didactische kwaliteiten en bij voorkeur ervaring heeft bij het begeleiden/coachen van studenten bij praktijk opdrachten en onderzoeken. 
 • Affiniteit heeft met het doen en beoordelen van onderzoek. 
 • Ondernemend, samenwerkingsgericht en verbindend is en verantwoordelijkheid neemt voor te  behalen resultaten. 
 • Zich thuis voelt in een professionele werk- en leeromgeving en beschikt over een goed ontwikkeld reflectievermogen. 
 • De uitgangspunten en de visie van NHL Stenden onderschrijft, zich verbindt aan de doelen en  werkwijze van NHL Stenden en daarvan een ambassadeur wil zijn. 

Wij bieden je: 

 • Een uitdagende werkomgeving met ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. 
 • Prima faciliteiten en goede collegiale verhoudingen in een omgeving waar hard werken niet wordt geschuwd en waar ook ruimte is voor reflectie, humor en ontspanning. 
 • Een salaris - afhankelijk van jouw relevante ervaring – tussen de € 2.845,48 (begin schaal 10 cao HBO) en € 5.026,85 (schaal 11 cao-hbo) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en een eindejaarsuitkering van 8,3%. 
 • Een aanstelling voor de duur van een jaar. Een eventuele verlenging behoort tot de mogelijkheden. 

Over NHL Stenden Hogeschool 
 
Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt! 

Reageren 
 
Ben jij de enthousiaste en inspirerende docent Verpleegkunde die wij zoeken? 

Stuur je motivatie en CV via de sollicitatieknop t.a.v. Herman Gaarman (teamleider HBO-V Bovenbouw) onder vermelding van vacaturenummer 2558 GZ. 

Procedure 

Je kunt reageren tot 21 januari 2021. 

Vragen? 

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Herman Gaarman, teamleider HBO-V Bovenbouw 06 51 00 47 21.