Docent onderzoeker Vaktherapie, richting Muziektherapie

Wil je een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?

NHL Stenden Hogeschool zoekt per 1 september 2021 voor de Academie Gezondheidszorg een

Docent onderzoeker Vaktherapie, richting Muziektherapie

0,4 fte

Wie zoeken we

We zoeken een enthousiaste collega met kennis en expertise op het gebied van muziektherapie met werkervaring als muziektherapeut, die ons team komt versterken.

 

Waar ga je aan de slag

De Academie Gezondheidszorg bestaat uit de bacheloropleidingen Verpleegkunde, Vaktherapie  en de Master Health Innovation en heeft ongeveer 1000 studenten.

De opleiding Vaktherapie leert studenten hoe je mensen met psychische en/of sociaal-emotionele problemen helpt door ervaringsgericht te werk te gaan en wel door het inzetten van kunstzinnige middelen: drama of beeldend bij de voltijd en beeldend en muziek bij de verkorte route. De bacheloropleiding leidt op tot muziektherapeut, beeldend therapeut of dramatherapeut in een breed werkveld (onder andere in de geestelijke gezondheidszorg, onderwijs, welzijn of als zelfstandige).

De Academie Gezondheidszorg werkt nauw samen met de Academie Social Studies. Ook is er een gezamenlijke onderzoeksgroep en een kenniscentrum die post hbo cursorisch onderwijs aanbiedt. De opleiding Vaktherapie bestaat uit een team van 20 docenten, een (meewerkend) teamleider, een beheerder van de vaklokalen en een ondersteuner. Zij werken vol enthousiasme en overgave aan het opleiden tot specialisten in het vindingrijk methodisch toepassen van muziek-, drama- of beeldende interventies, met als doel de gezondheid van mensen te bevorderen en hun netwerk te versterken. Essentieel hierbij is het afstemmen, reflecteren en flexibel inspelen op individuele en maatschappelijke vraagstukken.

Wat ga je doen

Als docent Vaktherapie verzorg je de op vaktherapie gerelateerde onderwijsprogramma’s en je denkt mee over curriculumontwikkeling vanuit deze expertrol. Je geeft onderwijs binnen de bacheloropleiding Vaktherapie. De nadruk zal liggen op het verzorgen van methodiekonderwijs binnen de richting muziek therapie aan de verkorte route studenten (volwassenonderwijs). Tevens zal het begeleiden van onderzoek in de eindfase van de studie, een onderdeel zijn van het takenpakket. Je draagt bij aan kennisontwikkeling en valorisatie in samenwerking met het werkveld en afgestemd op het onderwijsconcept ‘Design Based Education’ van NHL Stenden Hogeschool. Als docent heb je een verbindende rol tussen academie, hogeschool en werkveld.

Profielschets

Wij zoeken een docent die:

  • In het bezit is van een afgeronde relevante masteropleiding (in de richting van muziektherapeut of op het gebied van onderwijs). Het hebben van een Master Degree is een vereiste in verband met het begeleiden van onderzoek.
  • Beschikt over minimaal 3 jaar werkervaring als muziektherapeut.
  • Didactische kwaliteiten heeft en bij voorkeur ervaring in het begeleiden/coachen van studenten bij praktijkopdrachten.
  • Ondernemend, samenwerkingsgericht, pragmatisch en verbindend is, overstijgend kan denken en verantwoordelijkheid neemt voor te behalen resultaten.
  • Zich thuis voelt in een professionele werk- en leeromgeving en beschikt over een goed ontwikkeld reflectievermogen.

Wij bieden je:

  • Een uitdagende werkomgeving met ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling.
  • Prima faciliteiten en goede collegiale verhoudingen in een omgeving waar hard werken niet wordt geschuwd, maar waar ook ruimte is voor reflectie, humor en ontspanning.
  • Een salaris - afhankelijk van jouw relevante ervaring maximaal € 5.026,85 (schaal 11 cao-hbo) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Een aanstelling die tijdelijk is vanaf 1 september 2021  tot 1 september 2022. Een eventuele verlenging behoort tot de mogelijkheden.

Over NHL Stenden Hogeschool

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt!

Reageren

Ben jij de enthousiaste en inspirerende docent Vaktherapie die wij zoeken?

Stuur je motivatie en CV via de sollicitatieknop t.a.v. Hilda Elzinga, teamleider Vaktherapie onder vermelding van vacaturenummer 2604 AG.

Procedure

De vacature wordt zowel intern als extern gelijktijdig uitgezet. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat de voorkeur. Je kunt tot 28 april 2021 reageren. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 20 mei 2021.

Vragen?

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Hilda Elzinga, teamleider Vaktherapie 

06 57 57 72 10.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.